Cheung Kong Graduate School of Business - China (CKGSB)

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

长江商学院 adalah institusi pendidikan nirlaba yang diasaskan oleh Yayasan Li Ka-shing dan secara rasminya diluluskan oleh Negara, dan mempunyai keperibadian hukum yang independen. Ia adalah anggota Persatuan Pendidikan Pengurusan Antarabangsa (AACSB) dan Yayasan Pembangunan Pengurusan Eropa (EFMD) dan merupakan anggota Jawatankuasa Degree Academic Council State Council. "Master of Business Administration Granting Unit" yang diluluskan (termasuk EMBA dan MBA) bertujuan untuk menjadi salah satu daripada sepuluh sekolah perniagaan utama di dunia dalam tempoh sepuluh tahun. Sejak penubuhannya, 长江商学院 sentiasa komited untuk "memupuk beberapa usahawan bertaraf dunia untuk syarikat-syarikat Cina" dan komited untuk mewujudkan generasi baru sekolah perniagaan global.

Kelahiran 长江商学院 bertujuan untuk memahami peluang besar pertumbuhan ekonomi China yang mampan dan pesat, dan untuk mewujudkan perniagaan bertaraf dunia yang terkenal di dunia melalui pilihan strategik "pengambilalihan potensi, pandangan, dan keunggulan" dan falsafah yang menjalankan sekolah "yang berkaitan dengan" sekolah. Kolej. Dengan menarik sekumpulan profesor pengurusan bertaraf dunia untuk tinggal di Sungai Changjiang dan mengambil akar di China, Kolej ini menggalakkan integrasi pencapaian penyelidikan terkini dalam pengurusan Barat dengan amalan pengurusan terkini di China, sekali gus mewujudkan satu kumpulan besar pemimpin perniagaan bertaraf dunia di Greater China. Syarikat-syarikat Cina berarak ke dunia untuk memberikan pemikiran baru, cakrawala baru dan strategi baru.

Kolej ini mempunyai empat projek termasuk MBA, MBA kewangan pekerjaan, EMBA dan pendidikan pengurusan atasan. Di antara mereka, program MBA bertujuan untuk "memupuk pemimpin perniagaan yang cemerlang pada masa depan untuk rantau Greater China". Ia merupakan kursus pengurusan bersepadu untuk mengajar bahasa Inggeris sepenuh masa, dan kriteria kemasukannya adalah yang pertama di kalangan semua sekolah perniagaan di Asia. Changjiang MBA mempunyai kelebihan unik seperti sumber fakulti bertaraf dunia, reka bentuk kurikulum yang fokus, perpaduan rakan sekelas yang kuat, dan perkhidmatan profesional yang diperibadikan. Pada masa ini, MBA Sungai Yangtze telah menjadi salah satu sekolah perniagaan dengan gaji purata tertinggi bermula dari lebih daripada 70 sekolah perniagaan di China. Lebih dari 45% pelajar MBA Changjiang berpeluang untuk bertukar pelajaran di sekolah perniagaan terkenal di Eropah dan Amerika. Program MBA kewangan dalam perkhidmatan adalah program ijazah MBA yang dilancarkan di kampus yang dilancarkan oleh 长江商学院 pada bulan April 2009. Ia juga merupakan program MBA profesional yang pertama yang dilancarkan oleh 长江商学院 dengan kekuatan pengajaran kewangannya yang kuat, bertujuan untuk memupuk industri kewangan Cina. Kami mempunyai profesional kewangan yang cemerlang yang mempunyai perspektif global dan dapat menguasai alat kewangan yang paling maju di dunia untuk penyelidikan, pengurusan, dan amalan.

Program EMBA ini bertujuan untuk menyediakan pendidikan pengurusan sistem bertaraf dunia untuk pengurusan puncak syarikat-syarikat yang paling dihormati di China dan Greater China. Matlamatnya adalah untuk memupuk sekumpulan eksekutif perniagaan bertaraf dunia untuk syarikat-syarikat Cina dari November 2002 hingga 2010. Pada bulan ini, hampir 3,300 pelajar elit telah mendaftar dalam tempoh ke-17. Strategi yang dibezakan dari 长江商学院 telah mewujudkan kelebihan unik program EMBA: seperti idea asal dengan kesan yang besar, kursus inovatif yang direka untuk syarikat-syarikat Cina yang mempunyai tumpuan yang besar, projek pemeriksaan perniagaan antarabangsa yang mewah, rangkaian alumni sepanjang hayat. Para pelatih EMBA Sungai Yangtze semuanya berasal dari syarikat-syarikat terkenal di China dan dunia, di antaranya, 80% daripada mereka adalah naib presiden dan di atas dalam kedudukan pengurusan teras. Walaupun pengedaran geografi mereka, pengedaran industri dan kategori syarikat, mereka semua mempamerkan pelbagai peringkat dan ciri-ciri tinggi.

Pendidikan pengurusan tertinggi komited untuk menjadi rakan pembelajaran yang paling berharga bagi organisasi dan pengurus puncak mereka yang sanggup melampaui kejayaan. Ia telah merangka dan membangunkan beberapa kursus pendidikan pengurusan yang inovatif, unik dan praktikal, seperti "China, yang bekerjasama dengan sekolah perniagaan terkemuka di Eropah dan Amerika. "Program Ketua Pegawai Eksekutif Korporat", "Program Ketua Pegawai Kewangan Kewangan", "Kursus Beyond Success", "Kursus Post-EMBA", Kursus Keusahawanan, Kursus Media, dan "Kursus Khas Syarikat" yang disesuaikan dengan keperluan khusus syarikat. Kurikulum ini akan mewujudkan idea-idea baru pengurusan untuk pelanggan.

Pendidikan pengurusan atap Sungai Yangtze sejauh ini menyediakan perkhidmatan latihan pengurusan yang berkualiti tinggi dan berkualiti kepada hampir 10,000 kakitangan pengurusan atasan beratus-ratus syarikat China dan asing.

Pada tahun 2006, 长江商学院 pertama yang memperkenalkan kurikulum kemanusiaan dalam komuniti pengurusan dan pendidikan global. Ia menjadi sekolah perniagaan pertama di dunia untuk mempelopori penanaman "semangat kemanusiaan" keusahawanan. Untuk tujuan ini, 长江商学院 telah menubuhkan Suruhanjaya Kemanusiaan, yang dipengerusikan oleh Profesor Tu Weiming, seorang tuan rumah neo-Confucian bertaraf dunia, dan mengundang lima anggota "Pertubuhan Tamadun Tamadun" Pertubuhan Bangsa Bersatu untuk menyertai, memperkenalkan sistem Confucianism, falsafah Yunani, Buddhisme, Kristian, Islam, dan sebagainya. Tamadun jantung. Sungai Yangtze berharap untuk memupuk satu kumpulan pemimpin perniagaan dengan daya saing antarabangsa dan semangat kemanusiaan di China untuk mengambil bahagian dalam persaingan global dan menyumbang kepada pembangunan masyarakat komersil China.

长江商学院 adalah sekolah perniagaan pertama dan satu-satunya di China untuk melaksanakan "sekolah yang dikendalikan oleh profesor". Inovasi fleksibel sistem ini telah mempromosikan pencapaian matlamat strategik kolej lancar. Para profesor dari 长江商学院 berasal dari sekolah perniagaan terkenal di Eropah, Amerika Syarikat, dan Asia. Mereka mengajar pelajar antarabangsa, berkomunikasi melalui China, menyambung teori, dan mengamalkan. Mereka telah mencapai pencapaian cemerlang dalam pengajaran dan penyelidikan akademik dan terkenal di peringkat antarabangsa.

Pada tahun 2002, kampus Beijing di Sekolah 长江商学院 dan kampus Shanghai telah berturut-turut telah selesai, pada tahun 2006, kampus Guangzhou dibuka secara rasmi, pada tahun 2007, pejabat Xi'an dan pejabat Chengdu dibuka satu sama lain. Susunatur strategik.

Lokasi

Beijing

Alamat
Cheung Kong Graduate School of Business
3F, Tower E3, Oriental Plaza, 1 East Chang An Avenue

100738 Beijing, Beijing, China

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan: