China Europe International Business School (CEIBS)

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Sekolah Perniagaan Terkemuka di Asia

China Europe International Business School (CEIBS) , usaha sama untuk pendidikan pengurusan, diasaskan bersama oleh kerajaan China dan Kesatuan Eropah (EU) pada tahun 1994, dengan Shanghai Jiao Tong University dan EFMD berkhidmat sebagai rakan kongsi eksekutifnya. CEIBS mempunyai kampus di Shanghai, Beijing, Shenzhen, Accra di Ghana, dan Zurich di Switzerland.

Sebagai satu-satunya sekolah perniagaan China yang berasal dari kerjasama peringkat kerajaan, CEIBS berkomited untuk mendidik para pemimpin yang bertanggungjawab yang berpengalaman dalam "Kedalaman China, Global Breadth" sejajar dengan moto nya "Kepercayaan, Inovasi, dan Kecemerlangan". Pemimpin-pemimpin dari kerajaan pusat China dan EU masing-masing memuji CEIBS sebagai "buaian eksekutif cemerlang" dan "model peranan kerjasama EU-China".

CEIBS menawarkan MBA, Kewangan MBA, EMBA, Global EMBA, Hospitaliti EMBA, Pendidikan Eksekutif dan Ph.D. program. Terkenal dengan kepintaran akademiknya, CEIBS adalah sekolah perniagaan pertama di tanah besar China yang telah diakreditasi oleh kedua-dua EQUIS dan AACSB dan satu-satunya sekolah perniagaan di Asia telah membuatnya secara serentak ke dalam senarai 5 teratas senarai program MBA dan EMBA .

Pasukan fakulti CEIBS , antara yang terbaik di Asia, dilengkapi dengan unik untuk menyampaikan kombinasi Kedalaman dan Global Global di kedua-dua pengajaran dan penyelidikan. Hampir 70 ahli fakulti sepenuh masa, pakar dalam lima disiplin, mewakili lebih daripada 10 negara dan wilayah di seluruh dunia. Mereka membawa banyak pengalaman dari pengajaran di luar negara, penyelidikan dan amalan perniagaan. Setiap tahun, sekolah juga menjemput hampir 100 ahli fakulti melawat dari seluruh dunia untuk berkongsi dan bertukar pengetahuan paling terkini dari kedua-dua negara dan di luar China.

Sehingga kini, CEIBS mempunyai lebih daripada 22,000 alumni dari lebih 80 negara di seluruh dunia dan telah menyediakan pelbagai program pengurusan untuk lebih daripada 160,000 eksekutif di rumah dan di luar negara.

126681_photo-1531545514256-b1400bc00f31.jpgMimi Thian / Unsplash

Semasa membuat pengalaman di luar negara, CEIBS ditumpukan kepada analisis mendalam mengenai amalan perniagaan China. Antara senarai penyelidik yang paling dinamakan 2018 dari Institusi Cina, 9 akademik dalam kategori perniagaan, pengurusan dan perakaunan adalah dari CEIBS . Ini adalah tahun kelima berturut-turut yang CEIBS memaparkan dengan jelas dalam kategori ini, penunjuk keupayaan penyelidikan sekolah dalam bidang ini.

Dimulakan oleh CEIBS , Platform Global China Kes telah menyusun lebih daripada 1,200 kes yang difokuskan kepada China, meletakkan asas yang mantap untuk memberikan pengetahuan khusus China. Penyelidikan sekolah, yang berada di peringkat teratas kedudukan berwibawa, menggabungkan teori terkini dengan pengetahuan praktikal. Pusat penyelidikannya terus mengikuti amalan perniagaan yang sentiasa berubah dalam bidang penting seperti globalisasi perusahaan China, inovasi

Setiap tahun, dalam berpuluh-puluh bandar utama di seluruh Asia, Eropah, dan Afrika, CEIBS memanfaatkan pandangan dan kebijaksanaan global untuk menjadi tuan rumah forum akademik dan industri mewah. Acara ini memberi tumpuan kepada industri utama dan isu-isu topikal seperti kereta, penjagaan kesihatan, internet, jenama berprestij, perniagaan keluarga

Sepanjang 25 tahun yang lalu, CEIBS berkembang seiring dengan ekonomi China. Pada tahun-tahun yang akan datang, sekolah akan terus menekankan inovasi, transformasi, dan globalisasi ekonomi China untuk memudahkan kerjasama ekonomi global.

126682_Info.png

Visi dan misi

Misi CEIBS : Untuk mendidik para pemimpin yang bertanggungjawab yang berpengalaman dalam "Kedalaman China, Global Breadth".

Visi CEIBS : Menjadi sekolah perniagaan antarabangsa yang paling dihormati dengan menghubungkan Timur dan Barat dalam bidang pengajaran, penyelidikan, dan amalan perniagaan dan dengan mempromosikan pembangunan sosial dan ekonomi China melalui penciptaan dan penyebaran pengetahuan berimpak tinggi.

Rakan CEIBS

Pada penubuhan CEIBS , pihak-pihak yang menandatangani kontrak pengasas rasmi ialah Shanghai Jiao Tong University dan Yayasan Eropah untuk Pembangunan Pengurusan (EFMD). Organisasi-organisasi ini terus menyediakan jaminan institusi yang menjadikan CEIBS sebagai pusat kecemerlangan dalam pengurusan dan penyelidikan perniagaan di Asia dan di seluruh dunia.

Lebih dari seratus tahun, Shanghai Jiaotong University adalah salah satu universiti terkemuka di China. Ia mempunyai hubungan yang luas dan lama dengan perniagaan di negara ini dan dengan itu dapat memudahkan perhubungan CEIBS dengan dunia korporat Cina.

EFMD, yang berpusat di Brussels, Belgium, adalah sebuah organisasi global yang berasaskan keahlian, bukan keuntungan, yang dikhususkan untuk pembangunan pengurusan. Diiktiraf secara global sebagai badan akreditasi untuk sekolah perniagaan, program sekolah perniagaan, dan universiti korporat. Dengan sokongan lebih daripada 900 ahli di lebih daripada 90 negara dan wilayah, EFMD bertindak sebagai pemangkin untuk mempromosikan dan meningkatkan kecemerlangan dalam pembangunan pengurusan di peringkat global.

Lokasi

Shanghai

Alamat
699 Hongfeng Road
Pudong

201206 Shanghai, Shanghai, China

Beijing

Alamat
Building 20, Zhongguancun Software Park, 8 Dongbeiwang West Road,
Haidian District

100193 Beijing, Beijing, China

Shenzhen

Alamat
Suite 10A, Taihua Wutong Industrial Park, Gushu Development Zone, Hangcheng sub-district, Baoan
518026 Shenzhen, Guangdong, China

Zürich

Alamat
Zurich Institute of Business Education,
Hirsackerstrasse 46,
P.O. Box, CH-8810

Zürich, Zurich, Switzerland

Accra

Alamat
5 Monrovia Road, East Legon
Accra, Greater Accra Region, Ghana

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Akreditasi

EFMD Equis Accredited
AACSB Accredited

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan: