Beijing Institute Of Technology

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Institut Teknologi Beijing (BIT) kini menempatkan lebih daripada 2,200 pelajar antarabangsa dari 137 negara yang berbeza. Penduduk pelajar terbesar datang dari Korea Selatan, Rusia, Poland, Pakistan, Jerman, Perancis, Kazakhstan, Indonesia dan Thailand. Sejak pelancaran inisiatif "Kajian di BIT" pada tahun 2013, lima tahun yang lalu telah menyaksikan BIT membuat kemajuan besar dalam kemasukan dan pengurusan pelajar antarabangsa dengan jumlah pelajar berdaftar yang meningkat secara beransur-ansur dari beratus hingga lebih daripada 2,200, yang pertama di peringkat kebangsaan universiti dengan purata kadar pertumbuhan tahunan sebanyak 20%.

Universiti kami komited untuk memupuk pemimpin global peringkat tinggi dengan visi antarabangsa, persaingan dan keupayaan kerjasama dalam ekonomi politik global, pendidikan budaya dan sains dan teknologi. Memiliki sistem pendidikan dan pengurusan saintifik dan komprehensif, Institut Teknologi Beijing kini dianggap sebagai salah satu destinasi terbaik untuk pelajar antarabangsa yang belajar di China dan diakui secara meluas untuk pengambilan yang berkualiti tinggi, graduan yang berjaya, peluang pekerjaan yang luas untuk pelajar lulusan , program biasiswa penuh, pengurusan harian yang cekap, sokongan kehidupan pelajar yang mencukupi serta aktiviti pelajar yang berwarna-warni.

Pejabat Pelajar Antarabangsa, sebagai pejabat pendidikan dan pentadbiran BIT, bertanggungjawab untuk merekrut, mengurus dan mengajar bahasa Cina sebagai bahasa asing kepada semua pelajar antarabangsa dengan pelbagai latar belakang dari seluruh dunia. Di samping kerja-kerja yang diselaraskan dalam pengurusan kemasukan, pengurusan hayat, pengurusan sosial dan perkhidmatan logistik rendering, Pejabat juga menjalankan tugas-tugas yang menawarkan kursus-kursus bahasa Cina dan kursus-kursus budaya Cina antarabangsa sambil menyediakan pelbagai program pengajian bahasa Cina dan bahasa Inggeris dan disesuaikan pendek -term program. Di sini, kami dilengkapi dengan pasukan pengurusan yang kompeten yang mempunyai pengalaman kerja yang kaya dan kebolehan yang komprehensif, yang akan berfungsi sebagai jambatan untuk membantu pelajar antarabangsa memperoleh pemahaman yang lebih baik mengenai BIT, Beijing sebagai ibu kota dan China. Harapan kami dengan dedikasi dan komitmen dari pasukan pengurusan, semua pelajar antarabangsa akhirnya akan jatuh cinta dengan bandar ini dan hidup dengan selesa di BIT.

Selamat datang untuk menyertai Institut Teknologi Beijing!

Lokasi

Beijing

Alamat
5 South Zhong Guan Cun Street,Hai Dian District
100081 Beijing, Beijing, China

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami