鞍山师范学

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Institut鞍山师范学adalah sebuah kolej sarjana sepenuh masa, yang mempunyai Emerald Buddha pertama di dunia, mata air panas terkenal di Asia, Qianshan yang indah di negara ini, di bandar Hua Baoyu dan ibu negara keluli negara pelancongan yang luar biasa, bandar-bandar yang beradab - -Anshan City, Provinsi Liaoning .

Sekolah ini ditubuhkan pada tahun 1958 dan dinaik taraf menjadi ijazah sarjana pada tahun 1993. Pada tahun 2004, lulus penilaian kelayakan pengajaran sarjana Kementerian Pendidikan. Pada tahun 2011, ia diluluskan sebagai unit latihan pascasiswazah untuk ijazah sarjana dalam pendidikan. Pada tahun 2013, ia diluluskan sebagai institusi tuan rumah biasiswa kerajaan China untuk pelajar antarabangsa di China.

Sejak penubuhan sekolah itu 61 tahun yang lalu, sekolah ini telah mengikuti motto sekolah tentang "kedua seni liberal, menggabungkan pengetahuan dan tindakan" , mengikuti falsafah " sekolah yang berpusatkan pendidikan, berkualiti, dan layanan kepada masyarakat" yang dikendalikan oleh sekolah , dan mematuhi pengurusan sekolah " pengajaran , tempatan, dan berorientasi aplikasi" Dengan meletakkan kedudukan, ikuti jalan pembangunan konotatif dengan meningkatkan kualiti sebagai teras, membentuk tradisi menjalankan sekolah yang sangat baik, dan melatih hampir 100,000 graduan cemerlang untuk pendidikan asas kebangsaan, pembinaan ekonomi dan pembangunan sosial, di seluruh tanah air Depan.

Sekolah ini kini mempunyai 3 kampus, seluas 750,000 meter persegi, dengan luas 200,000 meter persegi untuk pengajaran dan penyelidikan penyelidikan. Terdapat 16 kolej menengah, 3 jabatan pengajaran dan penyelidikan awam, dan 1 sekolah menengah yang berafiliasi. Aset tetap adalah 431 juta yuan, yang mana peralatan pengajaran dan penyelidikan bernilai 129 juta yuan. Perpustakaan mempunyai koleksi 1.116 juta buku.

Sekolah ini mempunyai 1,133 fakulti dan kakitangan, termasuk 760 guru sepenuh masa dan 468 dengan tajuk kanan bersekutu atau ke atas. 5 orang terpilih ke dalam projek "Seratus Bakat" di Provinsi Liaoning, termasuk 4 pasukan pengajaran tingkat provinsi, 3 pemimpin profesional tingkat provinsi, 7 guru pengajar tingkat provinsi, pakar sumbangan luar biasa di peringkat bandar, bakat terkemuka, dan bakat tingkat tinggi Terdapat 5 orang dan 58 guru tutor.

Sekolah ini mempunyai 7 bidang pendaftaran untuk sarjana pendidikan, iaitu pendidikan prasekolah dan pengajaran mata pelajaran (bahasa, matematik, ideologi dan politik, kimia, Inggeris, fizik). Terdapat 51 jurusan sarjana sepenuh masa (merangkumi 8 disiplin pendidikan, seni liberal, sains, seni, pengurusan, kejuruteraan, undang-undang, dan sejarah), 28 jurusan vokasional yang lebih tinggi, dan 28 wilayah untuk kemasukan sarjana. Terdapat sejumlah 18,239 pelajar dari pelbagai jenis, termasuk 180 pelajar pascasiswazah dalam pendidikan, 9,170 pelajar sarjana umum, 3445 pelajar kolej am, dan 244 pelajar antarabangsa. Penyelarasan pendidikan pascasiswazah, pendidikan sarjana muda, pendidikan vokasional, pendidikan dewasa, dan pendidikan pelajar antarabangsa Perkembangan struktur sekolah.

Sekolah ini pada masa ini mempunyai 1 model pendidikan sarjana kelas pertama peringkat wilayah, 1 model model peringkat wilayah, 2 jurusan model peringkat wilayah untuk transformasi berorientasikan aplikasi, 4 juruterbang juruterbang pembangunan transformasi peringkat wilayah, 33 anugerah pencapaian pengajaran peringkat wilayah, dan Kementerian Pendidikan Jawatankuasa pengajaran mempunyai 17 kursus pembinaan utama, 17 kursus kualiti peringkat wilayah, 3 buku teks perancangan peringkat kebangsaan, dan 4 pangkalan pendidikan praktikal di luar kampus pelajar kampus.

Sejak " Rancangan Lima Tahun Kedua Belas" , sekolah ini telah menjalankan 357 projek penyelidikan ilmiah di atas peringkat wilayah, termasuk 13 projek nasional seperti Yayasan Sains Semula Jadi Nasional, Yayasan Sains Sosial Nasional, dan Yayasan Seni Nasional. Ia telah menerbitkan 985 makalah di atas jurnal teras, termasuk SCI, EI, CPCI, dll. Mencari dan mengumpulkan 460 artikel, ketua pengarang, turut serta dalam menyunting 311 buku dan bahan pengajaran. Sekolah ini mengadakan "Sekolah Teknologi鞍山师范学" dan diterbitkan di negara ini.

Dari segi latihan bakat, sekolah terus memperdalam pembaharuan model latihan bakat, memperkuat kelebihan pendidikan guru, dan dengan giat mempromosikan latihan bakat terapan. Sekolah dengan tegas menetapkan konsep " pendidikan kakitangan penuh, pendidikan proses penuh, pendidikan serba lengkap " , secara komprehensif menerapkan sistem tutor yang komprehensif dan sistem tutor akademik, menerapkan tindakan perkhidmatan sukarela " menjalankan moral " untuk pelajar kolej, dan dengan giat mempromosikan koordinasi pengetahuan, kebolehan, dan kualiti pelajar pembangunan. Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, aktiviti budaya kampus sekolah, kelas, kelab dan individu pelajar telah berturut-turut memenangi " Anugerah Pencapaian Cemerlang Pembinaan Budaya Kampus Kesembilan", " Kumpulan Kelas Maju Nasional", " Persatuan Keusahawanan Teratas 100 Nasional", " Ahli Liga Pemuda Komunis Cemerlang Nasional" dan penghargaan lain. Jumlah pelajar yang mengambil bahagian dalam projek penyelidikan ilmiah, makalah penerbitan, dan anugerah dalam pelbagai pertandingan sains dan teknologi telah meningkat dari tahun ke tahun. Jumlah dan tahap penghargaan dalam pertandingan inovasi dan keusahawanan pelajar terus meningkat, kadar peperiksaan masuk pascasiswazah meningkat dari tahun ke tahun, dan kadar pekerjaan akhir tahun lulusan selalu sekitar 95%.

Sekolah ini memberi sepenuh manfaat kepada kelebihan bidang kemanusiaan dan seni untuk membantu pembinaan budaya bandar serantau. Mengandalkan Pusat Penyelidikan Seni Liu Lanfang, Pusat Pengajian Nasional, dan Museum Seni Liren, melakukan penelitian, penyortiran dan penyebaran budaya khas daerah seperti Budaya Qianshan, Seramik Utara, Bercerita Anshan, dan Warisan Industri. Sekolah ini secara aktif mempromosikan integrasi produksi dan pendidikan, kerjasama sekolah-perusahaan, bekerjasama dengan syarikat terkenal seperti Phoenix Education Group, ZTE Corporation, dan Dane Group untuk melatih bakat profesional, dan secara aktif menghubungkan dengan budaya serantau, pelancongan, sukan, kesihatan dan industri lain, dan keupayaan perkhidmatan sosial telah ditingkatkan dengan ketara.

Sekolah ini melakukan pertukaran dan kerjasama antarabangsa yang luas, dan secara aktif mempromosikan persekolahan antarabangsa. Hingga kini, sekolah ini telah menandatangani perjanjian kerjasama persahabatan dengan lebih dari 100 universiti dan institusi penyelidikan pendidikan di lebih dari 20 negara dan wilayah, termasuk Amerika Syarikat, Britain, Perancis, Sepanyol, Poland, Rusia, Australia, New Zealand, Nigeria, Peru, Jepun, dan Korea Selatan. Pertukaran dan kerjasama yang besar telah dilakukan dalam banyak aspek, seperti pertukaran, pertukaran guru-pelajar, dan pertukaran budaya. Sebagai " institusi penerima Biasiswa Kerajaan China untuk Pelajar Antarabangsa di China", sekolah ini telah melatih lebih daripada 3,500 pelajar antarabangsa jangka pendek dan jangka pendek dari lebih 20 negara.

Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, pengaruh sosial sekolah terus berkembang. Ia adalah unit naib pengerusi National Teacher Education Alliance of Local Colleges , unit koperasi kawasan " Three North" dari kolej normal yang lebih tinggi , pangkalan latihan pengetua tadika wilayah, pangkalan penyelidikan latihan kemahiran vokasional guru provinsi, dan budaya dan seni wilayah Pangkalan pertukaran. Sekolah ini juga berturut-turut meraih penghargaan seperti " kumpulan pertama asas pembinaan sosial dan asas pendidikan sosialis nasional ", "Sekolah Demonstrasi Pembinaan Ideologi dan Moral Provinsi Liaoning", dan " Kolektif Lanjutan Provinsi Liaoning untuk Belajar di China" .

Menghadapi masa depan, sekolah ini akan mengangkat panji-panji besar pemikiran Xi Jinping mengenai sosialisme dengan ciri-ciri Cina pada era baru, menerapkan semangat Kongres Nasional ke-19 Parti Komunis China, dan sepenuhnya menerapkan semangat Persidangan Pendidikan Nasional. Bekerja keras untuk universiti gunaan peringkat tinggi tempatan dengan ciri pendidikan guru yang berbeza di antara institusi yang serupa!

Lokasi

Anshan

Alamat
Ping'an Street,43
Anshan, Liaoning, China

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program

Pada masa ini tidak ada program untuk dipaparkan

Sila menapis carian di atas, lihat kategori popular kami di bawah atau melakukan carian kata kunci.


... or simply by choosing your degree: