Universidad UNIACC

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

University of Arts, Sains dan Komunikasi, UNIACC, adalah suatu perbadanan Autonomous Swasta Pengajian Tinggi. visinya adalah untuk universiti yang diiktiraf untuk menawarkan pendidikan tertiari yang berkualiti dalam pelbagai bentuk pengajaran dan pembelajaran kehadiran -dalam, dicampur dan tidak hadir (penuh dalam talian) - supaya program mereka memudahkan akses kepada pendidikan tinggi untuk semua yang ingin berlatih di kawasan seni sains dan pengurusan sosial, dengan penekanan kepada komunikasi, penggunaan teknologi dan inovasi.

The Universidad UNIACC adalah sebuah institusi yang diiktiraf oleh Kementerian Pendidikan Chile dan institusi tidak diiktiraf oleh Suruhanjaya Akreditasi Negara (CNA).

SEJARAH

Hari ini, lebih daripada sembilan ribu graduan Universidad UNIACC adalah protagonis konteks kerja yang berbeza daripada dunia komunikasi.

Usul Universidad UNIACC bermula sejak tahun 1981 apabila pusat latihan teknikal dipanggil Superior (CFT IACC) Institut Kesenian dan Komunikasi Sains telah dibuat. Ia adalah pusat pengajian tinggi pertama yang pakar dalam latihan profesional untuk dunia komunikasi Chile.

Oleh itu, kurikulum dan latihan yang membawa kepada kerjaya Juruteknik Kanan dalam bidang komunikasi audiovisual dan pengiklanan telah dihasilkan.

Pada tahun 1987, IACC CFT diberi pengiktirafan rasmi dan menjadi Institut Professional IACC. Pada tahun 1989, dengan sokongan profesional yang cemerlang, University of Arts, Sains dan Komunikasi, UNIACC diasaskan.

Universidad UNIACC dilahirkan dengan tujuan membangunkan projek institusi dan akademik komited untuk menggalakkan seni, budaya, kemanusiaan, teknologi baru dan komunikasi.

Universiti itu mula mengajar kerjaya dalam Kewartawanan dan Seni Bina pada tahun 1991.

Pada masa yang sama, beliau mula membangunkan struktur pengurusan korporat dan penilaian kendiri, yang bertujuan untuk meningkatkan secara sistematik dan berterusan proses, kaedah dan prosedur.

Sebagai projek akademik universiti yang diperolehi tahap yang lebih tinggi dengan pencapaian dan penyatuan, kursus dan program-program baru telah ditambah. Pada tahun 1993, institusi yang membuka kerjaya Psikologi, Perhubungan Awam, Pengiklanan dan Design.

Bersama-sama dengan mengembangkan tawaran akademik, Universidad UNIACC meningkat infrastruktur fizikal dan teknologi, sistem, makmal tematik dan peralatan canggih.

Pada peringkat ini kehidupan institusinya, universiti amat digalakkan hubungan antarabangsa, membentuk rangkaian yang luas, pautan dan hubungan dengan institusi akademik berprestij di Amerika Latin, Amerika Syarikat dan Kesatuan Eropah.

Pada tahun 1998, universiti telah mengambil langkah tegas dalam penglihatan kerja akademik mereka, membuka siaran saluran televisyen dalam band UHF. Channel 34 TV UNIACC kemudiannya diintegrasikan ke dalam projek sambungan universiti yang lebih luas, bergabung dengan Radio UNIACC, yang bermula sebagai pengalaman penyebaran dalaman. Hari ini ia telah menjadi stesen yang menyiarkan 24 jam sehari melalui Internet, terima kasih kepada kerja-kerja dan kreativiti pelajar kolej.

Majlis Pengajian Tinggi pada Disember 1999, yang diperakui autonomi penuh universiti, yang membolehkan ia untuk pelbagai anugerah dan darjah secara bebas, dari tarikh itu.

Dalam senario ini, Universidad UNIACC telah menjalankan pembaharuan bercita-cita tinggi kurikulum mereka, yang dibuat pada tahun 2000, dilahirkan kerjaya baru dan program latihan yang direka khas untuk profesional sisipan dalam konteks pekerjaan.

Universidad UNIACC DALAM XXI CENTURY

Pada tahun 2004, Universidad UNIACC memulakan proses perintis dalam pendidikan Chile: kerjaya guru dan program profesional untuk modaliti pembelajaran dalam talian dan sebati. Perlumbaan ini telah ditayangkan sistem Engineering Commercial itu. Pelajar lepasan ijazah dan seterusnya, pada 2016, diploma dan Program Ijazah Sarjana Muda dan Ijazah Universiti (TLU) telah bertambah.

Dalam semua kursus yang ditawarkan oleh kaedah pembelajaran dalam talian dan dicampur, Pelajar-pelajar telah dimasukkan ke dalam teknologi pembelajaran digital baru, interaktif dan multimedia mereka. Pintu masuk utama ke pengetahuan adalah melalui platform eCampus, yang juga disediakan untuk pelajar di kampus institusi.

Dalam program-program pembelajaran jarak jauh mereka, Universidad UNIACC menampilkan membezakan kelebihan: pengalaman dan pengetahuan dalam pembangunan kaedah dan kandungan yang direka khusus untuk kaedah; komputer dan infrastruktur seni audiovisual; serta pengalaman profesional dalam isu-isu media.

Oleh kerana untuk potensi antarabangsa Universidad UNIACC mula membangun melalui kaedah pembelajaran dalam talian dan dicampur, pada tahun 2008 kolej itu menjadi sebahagian daripada konsortium AS pengajian tinggi Apollo Group Inc., melalui Apollo Global.

Hari ini, universiti menganggap sebagai latihan semula yang berterusan dan konfigurasi semula fakulti dan sekolah mereka, bersama-sama dengan penubuhan struktur baru dan kaedah pengajaran.

Oleh itu, Universidad UNIACC telah ditubuhkan dirinya sebagai satu projek pendidikan dengan hampir tiga dekad pengalaman, diintegrasikan ke dalam rangkaian global daripada institusi-institusi pengajian tinggi dan sentiasa menetapkan trend dalam ungkapan yang berbeza kreativiti.

Lokasi

Santiago

Alamat
Avenida Salvador 1200
Providencia

7501277 Santiago, Santiago Metropolitan Region, Chile

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami