Universidad Arturo Prat

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Universidad Arturo Prat (UNAP), yang kini diiktiraf sehingga 2017, merupakan salah satu daripada enam universiti Konsortium Universiti-universiti Negara Chile dan merupakan ahli Persatuan Universiti-universiti Wilayah Chile, yang dimiliki oleh Majlis Rektor Universiti Chile.

UNAP menerima kebenaran daripada Kementerian Pendidikan Awam untuk penubuhannya pada tahun 1984; Walau bagaimanapun, sejarahnya bermula pada tahun 1962, apabila sekumpulan graduan dari Universiti Chile mencadangkan penciptaan Universiti kepada Rektor kemudian Dewan Pengajian Tinggi itu.

Pada masa ini, UNAP mempunyai Ibu Pejabat di bandar Victoria, Wilayah Araucanía; empat Pusat Pengajaran dan Penghubung yang terletak di Wilayah Arica, Arica dan Parinacota; di Antofagasta dan Calama, kedua-duanya di Wilayah Antofagasta dan di Santiago, Wilayah Metropolitan.

Dalam organisasi dalaman syarikat induknya, kehadiran Fakulti Sains Perniagaan, Sains Manusia, Sains Perundangan dan Politik, Sains Kesihatan, Kejuruteraan dan Senibina dan Sumber Asli Boleh Diperbaharui menonjol.

Pengembangan kegiatan institusi adalah berdasarkan Pelan Strategik 2014-2020 dan garis panduan Strategi Pembangunan Serantau. Akibatnya, UNAP dibezakan dengan menawarkan tawaran akademik yang disesuaikan dengan keperluan para profesional Latin Amerika melalui Program Sarjana dalam modal maya yang paling tinggi.

Lokasi

Santiago

Alamat
San Pablo 1796
Santiago, Santiago Metropolitan Region, Chile

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan: