Escuela de Negocios, Universidad Adolfo Ibáñez

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Sekolah Perniagaan Universiti Adolfo Ibáñez ditubuhkan pada tahun 1953 di bandar Valparaíso dan, dengan lebih daripada 65 tahun pengalaman, ia telah menjadi salah satu sekolah perniagaan paling berprestij di Chile dan Amerika Latin, menjadi merujuk kepada peringkat serantau dan juga global.

Ia adalah satu-satunya sekolah perniagaan Chile yang mempunyai mahkota tiga akreditasi antarabangsa (AACSB, EQUIS dan AMBA), yang menempatkannya dalam kumpulan terpilih sebanyak 1% daripada sekolah perniagaan terbaik di dunia.

Pengiktirafan antarabangsanya juga disokong oleh kedudukan programnya di kedudukan terkemuka di peringkat global, seperti América Economía, Pengurusan Inovasi, Kewangan Times dan kedudukan QS, antara lain.

Pada masa ini, Sekolah Perniagaan mempunyai pejabat di bandar-bandar Valparaiso (Chile), Santiago (Chile) dan operasi di Lima (Peru) dan Miami (Amerika Syarikat).

UAI Business School dicirikan oleh model pendidikan berdasarkan Seni Liberal, yang bertujuan untuk melatih para pelajar dengan pemikiran kritis, mampu menghasilkan kesan positif dan menjadi agen perubahan dalam organisasi mereka, mengintegrasikan pengetahuan teoritis dengan pengalaman praktikal dalam latihan mereka dan komitmen etika yang kuat.

Antara tonggak strategiknya, penciptaan pengetahuan, kemampanan, inovasi, keusahawanan, kepimpinan akademik dan globalisasi menonjol. Pada masa ini, Sekolah Perniagaan mempunyai lebih daripada 5,000 pelajar, baik dalam program pra dan pascasiswazahnya, dan rangkaian lebih daripada 13,000 siswazah yang bekerja di 40 negara.

Ia mempunyai 92 profesor sepenuh masa, 30% daripadanya adalah orang asing, dari negara-negara seperti Argentina, Brazil, China, Costa Rica, El Salvador, Sepanyol, Perancis, Mexico, Peru, Uruguay, Amerika Syarikat, Venezuela . Guru-guru mereka mempunyai doktor falsafah di universiti-universiti utama di dunia, antaranya Harvard, MIT, Princeton, Cambridge, Oxford, California di Berkeley, UCLA, NYU, Chicago, Columbia, Maryland, Michigan, Boston, Georgia Tech, Texas di Austin , Carnegie Mellon, antara lain. 48% daripada fakulti berasal dari 100 universiti teratas, menurut kedudukan QS.

"Sekolah Perniagaan kami komited untuk menjadi sebuah institusi bertaraf dunia, yang diperolehi dari kecekapan pengajaran kami, pengalaman dalam dunia perniagaan dan pengetahuan yang diperoleh dari penyelidikan kami, untuk membangunkan pemimpin inovatif yang memberi inspirasi dan mengubah organisasi dan masyarakatnya secara keseluruhannya, sebagai Sekolah Perniagaan merupakan satu model tingkah laku beretika, pemikiran kritikal dan komunikasi yang berkesan. "

pandangan

Sekolah Perniagaan Universiti Adolfo Ibáñez memberi tumpuan kepada:

  • Menjadi sebuah sekolah perniagaan global melalui pembangunan projek pendidikannya, pembinaan dan penyelenggaraan menggabungkan perikatan strategik dalam penyelidikan dan pengajaran di peringkat antarabangsa.
  • Mengukuhkan penyelidikan canggih dalam bidang perniagaan, menarik fakulti bertaraf dunia dan mewujudkan persekitaran penyelidikan yang memudahkan dan menggalakkan penyelidikan pelbagai disiplin.
  • Menyumbang kepada pembangunan dan pelaksanaan rancangan pembelajaran yang membantu pelajar mencapai potensi maksimal mereka, membuat perbedaan di pasaran.
  • Menyebarkan sumbangan intelektual Sekolah melalui pengembangan pendidikan eksekutif dan aktiviti lanjutan, untuk memberi kesan dan mempengaruhi industri.
  • Membangun dan memanfaatkan rangkaian komunikasi yang Sekolah itu perlu meningkatkan penyertaan dan hubungannya dengan pemimpin perniagaan dan pembuat dasar.114551_25.jpg

Model pendidikan

Selaras dengan model pendidikan Universiti Adolfo Ibáñez, UAI Business School menggabungkan program Seni Liberal yang diilhami oleh universiti terbaik di dunia. Model ini bertujuan untuk menggalakkan para pelajar mencerminkan isu-isu yang paling biasa mengenai kemanusiaan dan kehidupan bersama, yang membolehkan bukan sahaja untuk melatih dalam profesion, tetapi untuk mengembangkan pemikiran yang lebih canggih, kritis dan pelbagai disiplin.

Di atas diterjemahkan ke dalam Kurikulum Teras, satu set 8 kursus yang diilhami oleh 100 tahun pengalaman Universiti Columbia, di mana pelajar membaca, menganalisis dan membincangkan teks klasik falsafah, politik, kesusasteraan dan sains.

Khususnya, dalam hal Sekolah Perniagaan, semua program entiti mencari, menerusi pelbagai kurikulum, untuk menyumbang kepada pembentukan kemahiran berikut:

  • Kepimpinan.
  • Pemikiran kritikal
  • Komunikasi yang berkesan
  • Tingkah laku beretika

Dalam kes khusus kerjaya Kejuruteraan Komersial, ia mendasarkan pembelajarannya pada dua tiang, yang diterjemahkan ke dalam kecemerlangan akademik dan metodologi yang menggalakkan "Pembelajaran dengan Melakukan", membawa pelajar lebih dekat ke dunia perniagaan lebih awal dan membawa mereka ke luar pemerolehan pengetahuan yang murni, yang membolehkan mereka memasuki dunia perniagaan dengan kelebihan.

Oleh itu, metodologi pengajaran memberi tumpuan kepada pelajar, mengubah paradigma guru yang menghantar pengetahuan kepada satu di mana pelajar adalah pengurus pembelajaran mereka sendiri.

Oleh sebab itu, model pendidikan termasuk metodologi bengkel, di mana projek dijalankan yang membolehkan interaksi dengan dunia nyata perniagaan. Di samping itu, latihan umum digabungkan dengan dua pilihan ijazah: Pentadbiran Perniagaan dan Ekonomi, dan program Master pada akhir kerjayanya.

Penyepaduan unsur-unsur ini membolehkan melatih para profesional yang mampu menyesuaikan diri dan berjaya dalam persekitaran yang semakin dinamik. Dengan cara ini, jurutera komersil Universiti Adolfo Ibáñez "dilatih untuk menyelesaikan masalah yang belum wujud".114552_CAMPUSDESDEARRIBA.jpg

Lokasi

Santiago

Alamat
Diagonal las Torres 2700
Santiago, Santiago Metropolitan Region, Chile

Viña del Mar

Alamat
Av. Padre Hurtado 750
Viña del Mar, Wilayah Valparaiso, Chile

Las Condes

Alamat
Av. Presidente Errázuriz 3485
Las Condes, Santiago Metropolitan Region, Chile

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Akreditasi