Baca keterangan rasmi

Sekolah Perniagaan Universiti Adolfo Ibáñez ditubuhkan pada tahun 1953 di bandar Valparaíso dan, dengan lebih daripada 65 tahun pengalaman, ia telah menjadi salah satu sekolah perniagaan paling berprestij di Chile dan Amerika Latin, menjadi merujuk kepada peringkat serantau dan juga global.

Ia adalah satu-satunya sekolah perniagaan Chile yang mempunyai mahkota tiga akreditasi antarabangsa (AACSB, EQUIS dan AMBA), yang menempatkannya dalam kumpulan terpilih sebanyak 1% daripada sekolah perniagaan terbaik di dunia.

Pengiktirafan antarabangsanya juga disokong oleh kedudukan programnya di kedudukan terkemuka di peringkat global, seperti América Economía, Pengurusan Inovasi, Kewangan Times dan kedudukan QS, antara lain.

Pada masa ini, Sekolah Perniagaan mempunyai pejabat di bandar-bandar Valparaiso (Chile), Santiago (Chile) dan operasi di Lima (Peru) dan Miami (Amerika Syarikat).

UAI Business School dicirikan oleh model pendidikan berdasarkan Seni Liberal, yang bertujuan untuk melatih para pelajar dengan pemikiran kritis, mampu menghasilkan kesan positif dan menjadi agen perubahan dalam organisasi mereka, mengintegrasikan pengetahuan teoritis dengan pengalaman praktikal dalam latihan mereka dan komitmen etika yang kuat.

Antara tonggak strategiknya, penciptaan pengetahuan, kemampanan, inovasi, keusahawanan, kepimpinan akademik dan globalisasi menonjol. Pada masa ini, Sekolah Perniagaan mempunyai lebih daripada 5,000 pelajar, baik dalam program pra dan pascasiswazahnya, dan rangkaian lebih daripada 13,000 siswazah yang bekerja di 40 negara.

Ia mempunyai 92 profesor sepenuh masa, 30% daripadanya adalah orang asing, dari negara-negara seperti Argentina, Brazil, China, Costa Rica, El Salvador, Sepanyol, Perancis, Mexico, Peru, Uruguay, Amerika Syarikat, Venezuela . Guru-guru mereka mempunyai doktor falsafah di universiti-universiti utama di dunia, antaranya Harvard, MIT, Princeton, Cambridge, Oxford, California di Berkeley, UCLA, NYU, Chicago, Columbia, Maryland, Michigan, Boston, Georgia Tech, Texas di Austin , Carnegie Mellon, antara lain. 48% daripada fakulti berasal dari 100 universiti teratas, menurut kedudukan QS.

"Sekolah Perniagaan kami komited untuk menjadi sebuah institusi bertaraf dunia, yang diperolehi dari kecekapan pengajaran kami, pengalaman dalam dunia perniagaan dan pengetahuan yang diperoleh dari penyelidikan kami, untuk membangunkan pemimpin inovatif yang memberi inspirasi dan mengubah organisasi dan masyarakatnya secara keseluruhannya, sebagai Sekolah Perniagaan merupakan satu model tingkah laku beretika, pemikiran kritikal dan komunikasi yang berkesan. "

pandangan

Sekolah Perniagaan Universiti Adolfo Ibáñez memberi tumpuan kepada:

 • Menjadi sebuah sekolah perniagaan global melalui pembangunan projek pendidikannya, pembinaan dan penyelenggaraan menggabungkan perikatan strategik dalam penyelidikan dan pengajaran di peringkat antarabangsa.
 • Mengukuhkan penyelidikan canggih dalam bidang perniagaan, menarik fakulti bertaraf dunia dan mewujudkan persekitaran penyelidikan yang memudahkan dan menggalakkan penyelidikan pelbagai disiplin.
 • Menyumbang kepada pembangunan dan pelaksanaan rancangan pembelajaran yang membantu pelajar mencapai potensi maksimal mereka, membuat perbedaan di pasaran.
 • Menyebarkan sumbangan intelektual Sekolah melalui pengembangan pendidikan eksekutif dan aktiviti lanjutan, untuk memberi kesan dan mempengaruhi industri.
 • Membangun dan memanfaatkan rangkaian komunikasi yang Sekolah itu perlu meningkatkan penyertaan dan hubungannya dengan pemimpin perniagaan dan pembuat dasar.114551_25.jpg

Model pendidikan

Selaras dengan model pendidikan Universiti Adolfo Ibáñez, UAI Business School menggabungkan program Seni Liberal yang diilhami oleh universiti terbaik di dunia. Model ini bertujuan untuk menggalakkan para pelajar mencerminkan isu-isu yang paling biasa mengenai kemanusiaan dan kehidupan bersama, yang membolehkan bukan sahaja untuk melatih dalam profesion, tetapi untuk mengembangkan pemikiran yang lebih canggih, kritis dan pelbagai disiplin.

Di atas diterjemahkan ke dalam Kurikulum Teras, satu set 8 kursus yang diilhami oleh 100 tahun pengalaman Universiti Columbia, di mana pelajar membaca, menganalisis dan membincangkan teks klasik falsafah, politik, kesusasteraan dan sains.

Khususnya, dalam hal Sekolah Perniagaan, semua program entiti mencari, menerusi pelbagai kurikulum, untuk menyumbang kepada pembentukan kemahiran berikut:

 • Kepimpinan.
 • Pemikiran kritikal
 • Komunikasi yang berkesan
 • Tingkah laku beretika

Dalam kes khusus kerjaya Kejuruteraan Komersial, ia mendasarkan pembelajarannya pada dua tiang, yang diterjemahkan ke dalam kecemerlangan akademik dan metodologi yang menggalakkan "Pembelajaran dengan Melakukan", membawa pelajar lebih dekat ke dunia perniagaan lebih awal dan membawa mereka ke luar pemerolehan pengetahuan yang murni, yang membolehkan mereka memasuki dunia perniagaan dengan kelebihan.

Oleh itu, metodologi pengajaran memberi tumpuan kepada pelajar, mengubah paradigma guru yang menghantar pengetahuan kepada satu di mana pelajar adalah pengurus pembelajaran mereka sendiri.

Oleh sebab itu, model pendidikan termasuk metodologi bengkel, di mana projek dijalankan yang membolehkan interaksi dengan dunia nyata perniagaan. Di samping itu, latihan umum digabungkan dengan dua pilihan ijazah: Pentadbiran Perniagaan dan Ekonomi, dan program Master pada akhir kerjayanya.

Penyepaduan unsur-unsur ini membolehkan melatih para profesional yang mampu menyesuaikan diri dan berjaya dalam persekitaran yang semakin dinamik. Dengan cara ini, jurutera komersil Universiti Adolfo Ibáñez "dilatih untuk menyelesaikan masalah yang belum wujud".114552_CAMPUSDESDEARRIBA.jpg

Program diajar dalam:
 • English
 • Sepanyol

Sekolah ini juga menawarkan:

Kursus Eksekutif

Escuela de Negócios, Universidad Adolfo Ibáñez

LATAM Lanjutan Kewangan kami (AMF) LATAM bertujuan untuk eksekutif kanan, pengarah dan pemilik syarikat di Amerika Latin, dengan pengalaman yang relevan di dunia kewangan ... [+]

LATAM Lanjutan Kewangan kami (AMF) LATAM bertujuan untuk eksekutif kanan, pengarah dan pemilik syarikat di Amerika Latin, dengan pengalaman yang relevan di dunia kewangan, dan dengan minat untuk mengambil bahagian dalam pengalaman pendidikan yang unik yang membolehkan mereka memahami realiti kewangan organisasi yang mengarahkan, dan aplikasi mereka dari pengurusan kanan, terutamanya dalam konteks Amerika Latin. Pemilihan peserta yang ketat mengakibatkan kelas elit berukuran terbatas, di mana dinamika yang menarik dan memperkaya dihasilkan yang secara konsisten diakui oleh peserta program sebagai sumbangan besar kepada pengalaman pendidikan mereka. Setiap peserta membawa pengalaman dan tumpuan khusus mereka kepada masalah yang ditangani, sementara guru menyalurkan dan memerintahkan komen para peserta, untuk mencapai kesimpulan yang sah dan ekonomi yang sesuai, khususnya di Amerika Latin.... [-]

Chile Peñalolén Amerika Syarikat New York United Kingdom London Ecuador Quito Colombia Bogotá Panama Panama City  + 8 Lagi
Permintaan Maklumat
Sepanyol
Sambilan
8 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

MSc

Escuela de Negócios, Universidad Adolfo Ibáñez

CEMS Sarjana Sains dalam Pengurusan Antarabangsa (CEMS MIM) adalah ijazah perniagaan supranasional berprestij yang boleh diiktiraf sebagai pasport terbaik untuk kerjaya a ... [+]

CEMS Sarjana Sains dalam Pengurusan Antarabangsa (CEMS MIM) adalah ijazah perniagaan supranasional berprestij yang boleh diiktiraf sebagai pasport terbaik untuk kerjaya antarabangsa.

Ini adalah program yang diiktiraf di peringkat antarabangsa dan mendapat manfaat daripada rangkaian 31 sekolah perniagaan terulung di seluruh dunia, 73 rakan kongsi korporat, dan 6 rakan sosial yang menyumbang kepada pembelajaran pelajar. Program yang sangat dipilih ini hanya disediakan oleh beberapa universiti terpilih di seluruh dunia dan hanya satu negara sahaja. Pada masa ini, hanya dua universiti di Amerika Latin yang menawarkan program ini yang disenaraikan:

# 9 di Master Kewangan dalam Pengurusan 2017 # 9 dalam Master Ekonomi dalam Pengurusan 2017... [-]

Chile Peñalolén
Sept. 2020
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Escuela de Negócios, Universidad Adolfo Ibáñez

Sarjana Sains dalam Inovasi dan Keusahawanan (MIE) adalah ruang latihan dan pengkhususan di mana pelajar mendalami pengetahuan dan kemahiran mereka untuk mencipta nilai m ... [+]

Sarjana Sains dalam Inovasi dan Keusahawanan (MIE) adalah ruang latihan dan pengkhususan di mana pelajar mendalami pengetahuan dan kemahiran mereka untuk mencipta nilai melalui penciptaan permulaan baru, atau menyumbang daripada inovasi kepada syarikat yang ditubuhkan.

Program ini berdasarkan kerja berpasukan untuk mencapai pelaksanaan projek usahawan / inovatif. Ini dicapai melalui penggunaan kaedah pepejal yang diajar oleh guru dan mentor peringkat tinggi. MIE berlangsung selama 12 bulan dan dibahagikan kepada tiga peringkat: 1) tahap penerokaan dan penjanaan idea, 2) peringkat konseptualisasi perniagaan baru, dan akhirnya 3) peringkat pelaksanaan projek.

Memandangkan keamatan proses ini, ini merupakan program sepenuh masa yang bertujuan untuk pelajar yang memulakan kerjaya mereka. Satu-satunya keperluan adalah bahawa calon-calon mempunyai ijazah, dan mungkin perkara yang paling penting dengan keinginan untuk mengubah dunia melalui inovasi dan keusahawanan.... [-]

Chile Peñalolén
Mac 2020
Sepanyol
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Escuela de Negócios, Universidad Adolfo Ibáñez

Sarjana Sains dalam Kewangan mencapai bidang profesional, pada tahun-tahun awal mereka, mencapai tahap pengkhususan dan kedudukan pekerjaan yang akan membolehkan mereka m ... [+]

Sarjana Sains dalam Kewangan mencapai bidang profesional, pada tahun-tahun awal mereka, mencapai tahap pengkhususan dan kedudukan pekerjaan yang akan membolehkan mereka mempercepat kerjayanya, melompat jawatan baru graduan baru-baru ini, dan mencapai kedudukan strategik dalam syarikat dalam masa yang singkat.

Sejak tahun 2009, Sarjana Sains dalam Kewangan juga merupakan program utama perkongsian antara UAI dan Institut CFA, entiti yang bertanggungjawab memberi pensijilan untuk penganalisis kewangan di Amerika Syarikat, yang telah menjadi piawaian antarabangsa dalam perkara itu.

objektifMenyampaikan latihan yang mantap kepada Jurutera Komersil kami melalui pengkhususan dalam bidang kewangan: teori kewangan yang dikaitkan dengan penilaian dan pengurusan instrumen kewangan pendapatan tetap, instrumen kewangan ekuiti dan instrumen derivatif.Untuk melatih profesional peringkat tinggi, mampu mengurus dan menyelia fungsi kewangan di syarikat besar dan melaksanakan di semua bidang syarikat yang berkaitan dengan sektor kewangan.Mengapa belajar program ini?... [-]
Chile Peñalolén
Mac 2020
Sepanyol
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Escuela de Negócios, Universidad Adolfo Ibáñez

Program ini direka untuk menyampaikan pengetahuan terkini dalam bidang pemasaran dalam persekitaran permintaan akademik yang tinggi. Ini dicapai melalui pengajaran konsep ... [+]

Program ini direka untuk menyampaikan pengetahuan terkini dalam bidang pemasaran dalam persekitaran permintaan akademik yang tinggi. Ini dicapai melalui pengajaran konsep, model, kaedah dan teknik untuk membuat keputusan pemasaran.

Program ini mengandungi orientasi praktikal yang kuat, melalui penggunaan kaedah kes, permainan simulasi dan realisasi kerja yang digunakan.

Objektif Guru ialah melatih para pelajar secara profesional untuk bertindak sebagai eksekutif atau usahawan di kawasan komersial.

kemasukanKeperluan permohonan untuk pemohon yang diluar UAIIjazah Sarjana Muda yang dikeluarkan oleh Universiti yang diiktiraf oleh undang-undang negara anda.Maksimum satu tahun pengalaman kerja, setelah lulus dari Sarjana Muda.Lengkapkan borang permohonan2 surat cadangan.Peperiksaan kemasukan bertulis.Wawancara peribadiBayaran permohonan: US 100.Keperluan permohonan untuk pelajar UAIAnda tidak boleh mempunyai lebih daripada 3 mata pelajaran tertunda (9 kredit) di peringkat sarjana muda. Mata pelajaran ini tidak termasuk: Kewangan I, Pemasaran I, Pemasaran II dan Statistik II.Mereka tidak boleh mempunyai lebih daripada 4 kursus yang belum selesai digabungkan antara sukan dan bahasa Inggeris. Sebagai contoh, pelajar yang berhutang 3 sukan dan 2 orang Inggeris tidak boleh memasuki ijazah sarjana.Mempunyai amalan pentadbiran yang berdaftar.Tiada had kuota.Maklumat AmhargaPermohonan: USD 100Harga: USD 18,000 Ia termasuk: jumlah nilai tuisyen dan semua bahan akademik program.... [-]
Chile Peñalolén
Mac 2020
Sepanyol
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Escuela de Negócios, Universidad Adolfo Ibáñez

Sarjana Sains Pengurusan, yang ditawarkan oleh Sekolah Perniagaan bersempena dengan Fakulti Kejuruteraan dan Sains dari Universiti Adolfo Ibáñez, adalah satu program yang ... [+]

Eksekutif hari ini menghadapi kerumitan dunia perniagaan yang semakin meningkat. Masalah dalam bidang Pengurusan melibatkan unsur-unsur dari pelbagai disiplin dan memerlukan kapasiti untuk diagnosis dan tindakan berdasarkan pengetahuan pepejal dan mencari bukti.

Kerumitan yang semakin meningkat ini bermakna, untuk berjaya di pasaran buruh, semakin penting untuk memiliki visi perniagaan yang lebih lengkap dan ketat, berdasarkan pengurusan moden, yang meliputi unsur-unsur strategi, teori organisasi, tingkah laku manusia, pemasaran dan operasi, sebagai tambahan kepada kemungkinan menyelidiki topik yang berbeza.

Sarjana Sains Pengurusan, yang ditawarkan oleh Sekolah Perniagaan bersempena dengan Fakulti Kejuruteraan dan Sains dari Universiti Adolfo Ibáñez, adalah satu program yang diwujudkan untuk menanggapi keperluan ini, yang memberi tumpuan kepada menyediakan pelajar dengan pengetahuan dan kemahiran dalam topik yang paling relevan dengan Pengurusan moden. Program ini bertujuan untuk mewujudkan kapasiti untuk refleksi mendalam tentang masalah dengan menangani kriteria yang berbeza yang terlibat, seperti ekonomi, etika, manusia dan strategik.... [-]

Chile Peñalolén
Mac 2020
Sepanyol
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Bienvenidos a la UAI: Escuela de Negocios

Universidad Adolfo Ibáñez - Pensar con Libertad