Universidade Federal de Pernambuco

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Universidade Federal de Pernambuco (UFPE) adalah salah satu universiti terbaik di negara ini, dalam pengajaran (sarjana dan siswazah) dan penyelidikan saintifik, menjadi yang terbaik di Timur Laut Utara, menurut penilaian oleh Kementerian Pendidikan (MEC) dan Sains dan Teknologi (MCT).

Ombudsman Umum Universidade Federal de Pernambuco adalah ruang untuk menyambut dan mendengarkan manifestasi (cadangan, permintaan, aduan, aduan, pujian) oleh penduduk, yang menjamin penyertaan sosial sebagai pelaksanaan kewarganegaraan. Di samping itu, ia adalah sektor penting dalam kelayakan perkhidmatan awam. Laporan analisis mengenai topik-topik yang dikerjakan dalam rutin Ombudsman disampaikan kepada sektor pengurusan universiti, dengan tujuan untuk memberi inspirasi kepada pembinaan aliran, rutin, proses yang mengoptimumkan kehidupan dan hubungan di Universidade Federal de Pernambuco .

Dicipta pada tahun 2012, dari pertengahan tahun 2014, Ombudsman dari Universidade Federal de Pernambuco mula beroperasi melalui Sistem Pengurusan Permintaan, yang disebut Ouve Universidade Federal de Pernambuco , saluran di mana Manifestasi dibuat dan dengan pengurusan dalaman oleh Universiti. Sistem ini dihentikan, sesuai dengan Arahan Normatif No. 19 12/03/2018, Kementerian Ketelusan dan Pengendalian Umum Kesatuan. Hari ini, Manifestasi mesti dibuat oleh Sistem Ombudsman Kuasa Eksekutif Persekutuan (Sistem Eletronik dan -Ouv) diselaraskan oleh Pejabat Ombudsman Persekutuan (OGU). Platform Fala.BR yang menjadi tuan rumah kepada Manifestasi.

Lokasi

Cidade Universitária

Alamat
Avenida Professor Moraes Rego,1235
50670-901 Cidade Universitária, Negeri Pernambuco, Brazil

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami