Universidade Estadual Paulista (UNESP)

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Universidade Estadual Paulista (UNESP) telah dibuka pada tahun 1976. Ia telah disatukan projek menyertai, pembangunan sains teknologi, ekonomi, budaya dan sosial komited untuk prinsip-prinsip demokrasi dan jelas sedar statusnya sesuatu institusi kerajaan, dimasukkan dan sangat aktif dalam masyarakat Brazil. Tindakan Unesp's memberi tumpuan dalam hampir setiap bidang sains eksperimen dan teori seperti: kejuruteraan, kesihatan, komunikasi, kemanusiaan, sains sosial dan kesenian, antara lain.

Interaksi UNESP dengan sektor masyarakat mengenakan pengaruh yang kuat ke atas landskap sosialnya. Tahap kelayakan yang tinggi boleh disahkan melalui bilangan ekspresif bekas pelajar dimasukkan dalam pasaran profesional, dan juga kedudukan teratas di kalangan negara Brazil mengenai semua bidang di mana ia wujud.

Mengikuti trend di seluruh dunia dan pasti akan bersedia untuk itu, UNESP kini, lebih daripada biasa, mencari sempadan baru untuk menyeberangi dan cabaran untuk menghadapi, dengan menandatangani perjanjian baru dengan Institusi berkualiti tinggi di seluruh dunia.

UNESP adalah sebuah institusi yang dihormati dengan ahli-ahli yang berjaya, program sepenuhnya bertauliah dan asas penyelidikan yang kukuh - dan ini akan kekal keutamaannya.

UNESP adalah salah satu universiti Brazil terbesar dan yang paling penting, dan mempunyai pencapaian hebat dalam perkhidmatan pengajaran, penyelidikan dan pengembangan. UNESP disokong oleh dana negeri dan bersama-sama dengan USP (Universidade de São Paulo) dan Unicamp (Universidade Estadual de Campinas) menawarkan pendidikan awam percuma yang lebih tinggi di Sao Paulo Negeri.

UNESP adalah model yang paling berjaya sebuah universiti multicampus di Brazil. ciri-ciri unik seperti membolehkan aktiviti sengit dan pelbagai di Sao Paulo, negeri paling maju di negara ini. pengaruhnya boleh diiktiraf oleh tahap pembangunan wilayah di mana kampusnya terletak: satu di ibu negeri dan 22 yang lain secara strategik diedarkan di seluruh negeri ini.

KERJASAMA TEKNIKAL DAN ilmiah

Menyokong agensi-agensi dan sumber pengurusan

Untuk pembangunan aktiviti utamanya UNESP menerima bantuan kewangan daripada penyelidikan yang menyokong agensi-agensi utama di negara ini, seperti: FAPESP, CNPq, CAPES dan FINEP. Sumber-sumber ini adalah dijamin oleh perjanjian yang membolehkan ahli-ahli fakulti dan pelajar untuk mengambil bahagian dalam program-program pertukaran, pembangunan projek-projek dan perkhidmatan akademik. Perjanjian-perjanjian ini ditandatangani dengan universiti-universiti negara dan luar negara, institusi, persatuan, yayasan, dewan bandar, biro Kerajaan, kementerian, agensi persekutuan dan negeri dan syarikat swasta, dan menambah sehingga 300 perkongsian yang meningkatkan setiap tahun.

Lokasi

Sao Paulo

Alamat
Rua Quirino de Andrade, 215
01049-010

Sao Paulo, Negeri São Paulo, Brazil

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan: