Uniabeu Centro Universitário

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

50-an - BAGAIMANA SEMUA BEGAN.

Semuanya bermula pada tahun 1950. ABEU ( Persatuan Brazil untuk Pendidikan Universiti ) bermula dengan Ginásio Belford Roxo. Pada masa itu Belford Roxo masih menjadi sebahagian daripada perbandaran Nova Iguaçu.

TAHUN 60-an - MULAI KAWASAN TEKNIKAL.

Pada 60-an ABEU dicipta Sekolah teknikal Belford Roxo. Pada tahun 1964 perakaunan perjalanan sudah ditawarkan di rantau ini. Kerana permintaan yang bagus, Bank memperluaskan rangkaian kursus teknikal mewujudkan Pusat Teknologi di Nova Iguaçu. Dalam tempoh yang sama, datang kursus profesional.

70-an - KEBENARAN UNTUK MENAWARKAN KURSUS PENGAWAS

Pengajian tinggi datang ke ABEU . Dengan kebenaran MPM, institusi yang mula menawarkan kursus dalam Pengurusan dan Perakaunan. Oleh kerana bekalan kedua-dua kursus telah dicipta Fakulti Ekonomi, Perakaunan dan Pentadbiran Nova Iguaçu. Juga pada ketika ini yang ABEU telah diiktiraf sebagai entiti klinikal, watak sosial, pendidikan dan dermawan, diisytiharkan sebagai Public Utility Persekutuan.

80-an - PELAKSANAAN UNIT NILÓPOLIS

Kita sudah berada di dalam tahun 80-an, masa penciptaan unit Nilópolis dan menawarkan kursus Teknologi Komputer. Oleh kerana prestasi yang berjaya dengan pendidikan tinggi, ABEU Faculdades Integradas telah dibuat. Dalam dekad yang sama, ABEU Kolej Island juga aktif.

90-an - FAKULTI PERTAMA ANGRA DOS REIS

Pada 90-an ABEU College Bersepadu mencapai Angra dos Reis sebagai kolej yang pertama di rantau ini, yang menawarkan kursus dalam Pengurusan dan Teknologi dalam Pembangunan Analisis Systems.

TAHUN 2000 - TERAKHIR, UNI ABEU !

Kami tiba di alaf baru, masa perubahan besar juga untuk ABEU . Pada tahun 2002, institusi ini diiktiraf oleh MEC sebagai Pusat Universiti Uni ABEU . Kerana ia semua bermula di Belford Roxo, unit induk adalah di perbandaran itu. Selain ibu pejabat, Uni ABEU sudah milik Nilópolis, Nova Iguaçu, Angra dos Reis dan unit Rio de Janeiro.

SCENARIO SEMASA - INSTITUSI RUJUKAN DI BAWAH

50-an di sini Uni ABEU tidak berhenti berkembang. Hari ini terdapat 14 mahasiswa dan 14 siswazah. Dalam Baixada Fluminense, kami adalah rujukan dalam pendidikan tinggi . Pelajar yang lulus melalui unit kami mempunyai tujuan yang sama - untuk berkembang secara profesional dengan latihan yang berkualiti, memberi tumpuan sepenuhnya kepada pasaran kerja.

Lokasi

Rio de Janeiro

Alamat
Rua Itaiara,301
26113-400 Rio de Janeiro, Negeri Rio de Janeiro, Brazil

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program

Pada masa ini tidak ada program untuk dipaparkan

Sila menapis carian di atas, lihat kategori popular kami di bawah atau melakukan carian kata kunci.


... or simply by choosing your degree: