Centro Universitário Una

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Universiti Swasta Terbaik Pusat Galian (MEC / INEP)

Dengan pendekatan yang bertenaga dan inovatif, Universiti Pusat Una merupakan tahun ke-3, University Center Peribadi Terbaik Galian dan, bagi tahun ke-4 berturut-turut, University Center Best Swasta BH; mengikut penilaian (Indeks Ketua Kursus) IGC yang dikeluarkan oleh Kementerian Pelajaran Malaysia (INEP / MPM) pada Disember / 2014 - penunjuk utama kebangsaan kualiti dalam pendidikan tinggi di Brazil.

Indeks, yang bermula dari 1 hingga 5, mengambil kira prestasi pelajar dalam akaun Enade (Ujian Nasional Prestasi Pelajar), menilai infrastruktur kolej dan jumlah latihan fakulti.

Adakah 53 tahun menawarkan latihan profesional yang kukuh melalui proses pembelajaran yang berbeza. Fakulti kami terdiri daripada sarjana dan doktor kecekapan akademik yang diiktiraf dan pasaran dan program pendidikan kami adalah moden, dan sentiasa bertujuan untuk menggalakkan pembangunan autonomi dan keupayaan membuat keputusan pelajar, dan memberikan pengalaman dunia pekerjaan dalam bilik kelas.

Una juga melabur dalam pembangunan peribadi dan profesional pelajarnya (hanya pada separuh ke-2 2014, 1267 pelajar telah diupah oleh 713 syarikat rakan kongsi) juga melalui Program Outreach, yang membantu dengan aktiviti bersifat pendidikan, sosial, budaya, saintifik dan teknologi.

Ini dedikasi dan komitmen untuk menjadikan negara untuk pendidikan dapat dilihat dalam keputusan: beberapa kursus akan dikira di Editora ini Pelajar Panduan April (dengan 55 bintang, jumlah terbesar sejak 2009; rekod dalam edisi 2015 daripada Guide) dan Universiti Lembaran Ranking São Paulo - RUF.

Kecemerlangan akademik yang sama dalam bidang sains manusia, memohon sains sosial, sains hayat dan kesihatan, komunikasi dan seni, membuat rujukan kebangsaan di Una tamat pengajian teknologi, melalui Institut Una Teknologi (Unatec). Satu cadangan yang inovatif untuk pengijazahan bagi sesiapa yang mempunyai kredibiliti dan cepat, untuk hidup sehingga cabaran profesional baru. Selaras dengan pasaran, kursus termasuk pembentukan profesional yang mesti berupaya untuk membangunkan cara sepenuhnya dan inovatif, aktiviti di kawasan profesional tertentu.

Program Siswazah kami menawarkan lebih 100 kursus khusus dan dua ijazah sarjana dalam Pengurusan dan Pengurusan Sosial, Pendidikan dan Pembangunan Tempatan ranking antara yang terbaik di Brazil oleh Tinggi Kakitangan Peningkatan Penyelarasan (jubah). Juga MBA adalah antara yang terbaik di Amerika Latin, menurut Jurnal AmericaEconomia (2012).

Pada tahun 2014, kami diperkukuhkan lagi dalam senario pendidikan Brazil dengan pengeluaran ijazah pertama dan ijazah 100% dari jauh. Kini, kami menawarkan pendidikan tanpa sempadan di kebanyakan negara ini, dengan pusat-pusat yang terletak di Minas Gerais, São Paulo, Mato Grosso do Sul dan di Timur Laut. Antara kelebihan adalah kaedah inovatif kami, hubungan peribadi dan standard tinggi dengan pelajar-pelajar kita dan memberi tumpuan kepada kerjaya dan pembangunan profesional.

Kami mempunyai 12 unit yang terletak di tempat-tempat strategik di bandar-bandar Belo Horizonte, Betim, Contagem, Divinópolis dan Sete Lagoas, menawarkan kursus, di-orang dan jarak jauh, Ijazah Sarjana Muda, Siswazah, Teknologi Pengijazahan, Siswazah, dan kursus-kursus teknikal ditawarkan melalui Pronatec - Program Kebangsaan Akses kepada Pendidikan Teknikal dan Pekerjaan, Kerajaan Persekutuan. Unit-unit mempunyai ruang akademik moden, makmal untuk aktiviti praktikal, kawasan hubungan dan lokasi utama.

Una juga dipilih salah satu daripada 100 tempat yang terbaik untuk bekerja di Brazil, bagi tahun ke-4 berturut-turut (2011, 2012, 2013 dan 2014), yang GPTW Institut / Journal Times. Pada tahun 2014, kajian yang dibuat oleh GPTW dengan kerjasama akhbar Estado de Minas, Encounter majalah dan ABRH-MG itu, Pusat Universiti juga telah dinamakan sebagai salah satu daripada 30 syarikat terbaik untuk bekerja di lombong. Pencapaian ini adalah hanya boleh dilakukan dengan komitmen harian untuk membina persekitaran pembelajaran pengajaran dan inspirasi yang membangkitkan pada orang keghairahan untuk kehidupan yang penuh dan menghormati ciri-ciri masing-masing.

Lokasi

Belo Horizonte

Alamat
Campus Guajajaras
Rua Guajajaras, 175, centro

Belo Horizonte, Negeri Minas Gerais, Brazil

Belo Horizonte

Alamat
Campus Liberdade
R. da Bahia, 1764 - Centro

30160-011 Belo Horizonte, Negeri Minas Gerais, Brazil

Belo Horizonte

Alamat
Campus Barro Preto
Rua dos Goitacazes, 1159 - Barro Preto

30190-051 Belo Horizonte, Negeri Minas Gerais, Brazil

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan: