IED – Istituto Europeo di Design Sao Paulo

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

FDI DI DUNIA DAN DUNIA DALAM FDI

O Istituto Europeo di Design adalah rangkaian antarabangsa latihan yang tinggi dalam reka bentuk, fesyen, komunikasi dan pengurusan disiplin kreatif visual.

Sejak penubuhannya pada tahun 1966, walaupun sebelum universiti reka bentuk timbul di Itali, FDI dibentangkan sebagai pusat cadangan yang sangat inovatif, dengan model pendidikan yang pragmatik dan kaya dengan budaya. Membawa bersama-sama ciri-ciri terbaik sekolah-sekolah vokasional dan Akademi, yang Istituto adalah kesedaran institusi model, berdasarkan sintesis pemikiran pengasas dan Presiden semasa, Francesco Morelli. "Ilmu dan pengetahuan" adalah prinsip panduan pengajaran projek FDI.

Pada masa ini, Istituto merupakan rangkaian peringkat universiti antarabangsa. Ia mempunyai pejabat di Itali, Sepanyol dan Brazil, bermula dengan China, memperluaskan kehadiran antarabangsanya dengan perhatian khusus kepada negara-negara yang terbabit dalam ekonomi baru, terus menjadi projek budaya dan usahawan sentiasa berkembang.

Alam sekitar, kemampanan, seni, kecemerlangan dibuat di Itali dan media digital adalah beberapa senario profesional yang menangani laluan latihan baru yang dicadangkan oleh IED.

FDI SAO PAULO

O Istituto Europeo di Design - IED São Paulo, Unit pertama di luar Eropah, dibuka pada tahun 2005, apabila Brazil mula pertumbuhan ekonominya. Sumber-sumber semula jadi yang besar dalam satu tangan dan ikrar nilai budaya mereka sendiri yang lain membuang Brazil dalam saiz negara-negara yang boleh membuat perbezaan dalam susunan ekonomi dunia baru yang disediakan.

Penilaian, oleh Brazil kreativiti Itali dalam bidang fesyen dan reka bentuk disenyawakan tanah untuk kolej dan dibenarkan FDI mengesan kursus latihan dapat menyediakan profesional dihargai dan dimainkan oleh syarikat-syarikat Brazil.

Setiap tahun, FDI menyumbang untuk meletakkan São Paulo sebagai ibu fesyen Amerika Latin. Dalam bidang reka bentuk, sekolah ini menyumbang kepada pembebasan produk Brazil di pasaran asing. Model didaktik FDI juga telah membenarkan merealisasikan program pendidikan untuk pembangunan sektor-sektor pengeluaran yang berbeza di beberapa negeri Brazil, dengan perkongsian strategik dengan sektor awam dan swasta.

This school offers programs in:
  • English
  • Portuguese (Brazil)

Lihat program sarjana » Lihat Kursus » Lihat Ijazah Sarjana Muda »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

Sarjana

Diploma Pascasiswazah dalam Reka Bentuk Interaksi

Campus Sepenuh masa 18  March 2019 Brazil São Paulo

Apakah fiksyen sains secara beransur-ansur menjadi kenyataan dalam interaksi manusia, dalam interaksi manusia-mesin dan dalam interaksi antara mesin. Dalam dunia hyperconnected, Reka Bentuk Interaksi menjadi salah satu bidang profesional yang paling menjanjikan. [+]

KURSUS INI DITINJAU DALAM BAHASA PORTUGUESE.

MENGAPA?

Apakah fiksyen sains secara beransur-ansur menjadi kenyataan dalam interaksi manusia, dalam interaksi manusia-mesin dan dalam interaksi antara mesin. Dalam dunia hyperconnected, Reka Bentuk Interaksi menjadi salah satu bidang profesional yang paling menjanjikan.

UNTUK SEMUA?

Profesional dari pelbagai bidang yang berminat dalam pemahaman global tentang projek-projek yang melibatkan interaksi dan berusaha untuk menguasai kemahiran, kebolehan dan alat yang diperlukan untuk merancang, membangun dan melaksanakan inisiatif akhir-ke-akhir.

BAGAIMANA?

Paksi yang membimbing serbuk adalah: UX (Pengalaman Pengguna); Permainan Berfikir; dan Hypermedia. Peserta akan mengetahui pelbagai pendekatan dalam peringkat reka bentuk, menjadi tepat untuk menghuraikan antara muka manusia yang paling berpusatkan manusia.... [-]


Pascasiswazah dalam Pemasaran dan Komunikasi Fesyen

Campus Sepenuh masa 18  March 2019 Brazil São Paulo

Pascasarjana dalam Pemasaran Fesyen dan Komunikasi Istituto Europeo di Design - IED São Paulo menawarkan latihan dalam pengurusan pemasaran dan komunikasi khusus untuk perniagaan fesyen. [+]

KURSUS INI DITINJAU DALAM BAHASA PORTUGUESE.

MENGAPA?

Kejayaan tahun demi tahun di IED, jawatan ini menawarkan perspektif yang berbeza untuk senario fesyen yang berbeza dan menggalakkan pengalaman pembelajaran berorientasikan pasaran, dengan kuliah dan kuliah yang diberikan oleh profesional terkenal dalam industri dan akademik.

UNTUK SEMUA?

Profesional yang berminat untuk memperdalam atau mengarahkan kerjaya mereka atau usahawan yang berpotensi ke bidang Pengurusan Komunikasi dan Pemasaran Fesyen, menilai potensi mereka dan menghampiri profil profesional yang paling bernilai.

BAGAIMANA?

Program ini membentangkan subjek Pemasaran Terpakai kepada Fesyen, Gaya Hidup

KURSUS

Pascasiswazah dalam Pemasaran dan Komunikasi Fesyen menawarkan analisis dan perspektif yang berbeza mengenai senario fesyen yang berbeza, dan menggalakkan pengalaman pembelajaran berorientasikan pasaran, dengan kuliah dan ceramah yang diberikan oleh profesional terkenal dalam industri dan akademik.... [-]


Pascasiswazah dalam Pengalaman Jenama

Campus Sepenuh masa 18  March 2019 Brazil São Paulo

Kita hidup di dunia yang ditadbir oleh jenama dan strategi mereka. Bidang Pengurusan, Pemasaran, Komunikasi dan Reka Bentuk berkumpul di pendekatan Branding untuk mengungkap fenomena kompleks perhubungan penggunaan dan pertukaran, dengan peluang besar. [+]

KURSUS INI DITINJAU DALAM BAHASA PORTUGUESE.

MENGAPA?

Kita hidup di dunia yang ditadbir oleh jenama dan strategi mereka. Bidang Pengurusan, Pemasaran, Komunikasi dan Reka Bentuk berkumpul di pendekatan Branding untuk mengungkap fenomena kompleks perhubungan penggunaan dan pertukaran, dengan peluang besar.

UNTUK SEMUA?

Bagi para profesional yang ingin meluaskan pengetahuan mereka atau mengarahkan kerjaya mereka ke kawasan Penjenamaan yang menjanjikan, membangunkan strategi, rancangan dan tindakan untuk membina, mengurus dan menyampaikan nilai jenama, atribut dan kandungan.

BAGAIMANA?

"Tanda, bukan produk," kata wartawan dan penulis Naomi Klein dalam kontroversi "No Logo" sebagai cara mengkritik apa yang kemudiannya menjadi kebangkitan pemasaran sekarang sebagai suatu bentuk penting produk.... [-]


Pascasiswazah dalam Reka Bentuk Interior Kontemporari

Campus Sepenuh masa 18  March 2019 Brazil São Paulo

Kursus Pascasiswazah dalam Reka Bentuk Dalaman didasarkan pada tradisi Reka Bentuk Itali, sambil mempromosikan pendekatan maju ke inovasi, bertujuan untuk meningkatkan penggunaan peluang dalam pasaran rekabentuk persekitaran kebangsaan secara keseluruhan. [+]

KURSUS INI DITINJAU DALAM BAHASA PORTUGUESE.

MENGAPA?

Dengan pendekatan yang inovatif, jawatan tersebut memikirkan ruang yang strategik dan terintegrasi, menilai kreativiti, identiti dan keunikan. Kelas, secara praktikal, melibatkan peserta dalam eksperimen, mengingati aspirasi pelanggan dan pengguna.

UNTUK SEMUA?

Arkitek, pereka dan profesional yang ingin mendalam dalam bidang projek untuk ruang yang berbeza, yang mahu melampaui formula dekorasi yang diketahui, untuk menerima amalan baru di kawasan yang baru dikawal selia dan sangat menjanjikan ini.

BAGAIMANA?

Peserta kursus akan meningkatkan pemahaman tentang semua faktor yang perlu dipertimbangkan semasa reka bentuk dan perancangan projek-projek Interior, serta bersedia untuk menguruskan pelaksanaan mereka dalam semua fasa.... [-]


Pascasiswazah dalam Reka Bentuk Strategik dan Inovasi

Campus Sepenuh masa 18  March 2019 Brazil São Paulo

Reka Bentuk Strategik mengkonfigurasi dirinya sebagai "gambaran besar" pemahaman tuntutan masyarakat, berdasarkan pemikiran baru dan penglihatan sistemik, yang menggariskan pendekatan kepada cabaran, dengan tumpuan mengenalpasti peluang untuk bertindak. [+]

KURSUS INI DITINJAU DALAM BAHASA PORTUGUESE.

MENGAPA?

Reka Bentuk Strategik mengkonfigurasi dirinya sebagai "gambaran besar" pemahaman tuntutan masyarakat, berdasarkan pemikiran baru dan penglihatan sistemik, yang menggariskan pendekatan kepada cabaran, dengan tumpuan mengenalpasti peluang untuk bertindak.

UNTUK SEMUA?

Untuk profesional dari pelbagai bidang pengetahuan dan aktiviti profesional yang berminat dengan pemikiran reka bentuk dan pendekatan yang mengganggu, dengan model yang mampu menjana inovasi kreatif dan mengubah realiti, sama ada dalam perniagaan atau punca.

BAGAIMANA?

Pelajar akan diperkenalkan kepada model perniagaan baru, disokong oleh visi kreatif, mampan, bertanggungjawab dan kolaboratif, menterjemahkan nilai dan aspirasi manusia kepada penyelesaian yang berdaya maju, dengan Reka bentuk sebagai pemangkin bagi proses penciptaan nilai.... [-]


Video

Nova Pós - IED São Paulo

Brazilian Design Mission Silicon Valley 2015

IED conecta você com as empresas

Contact

IED - Istituto Europeo di Design

Alamat Rua Maranhão 617 HIGIENÓPOLIS
01240-001 São Paulo, State of São Paulo, Brazil
Website http://www.ied.edu.br/
Telefon +55 11 3660-8000