Universidade Estácio

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Ditubuhkan pada tahun 1970 oleh John Uchôa Cavalcanti Netto, dengan pelaksanaan kolej undang-undang, Namanya ialah sebagai penghormatan kepada pengasas Portugis tentera kota Rio de Janeiro dan perdana pertama umum gabenor Rio de Janeiro. Dalam tahun 1980-an UNESA yang dikhaskan untuk pembukaan kemanusiaan kursus lain, setelah ditukar ke universiti pada tahun 1988,1 Dengan itu dalam dekad yang akan datang tumbuh merasmikan kursus untraditional dalam komunikasi dan perniagaan kawasan; yang ia adalah satu inovasi utama dalam pemasaran pendidikan tinggi di Negeri Rio de Janeiro, dan kemudian di peringkat nasional. Dalam tahun 2000-an beliau membuka dengan cepat sains bioperubatan.

The Estacio mempunyai struktur pengajaran yang luas, dan menawarkan ijazah dan lulus rasa luas dan tegas bercakap dalam pelbagai bidang ilmu. Ia juga dikenali kerana kursus Holiday menawarkan terbuka kepada masyarakat, pada bulan Julai dan Januari.

The Estacio de Sa Universiti juga menawarkan latihan antarabangsa dalam bidang hospitaliti tanpa perlu meninggalkan negara ini melalui perkongsian dengan sekolah-sekolah Eropah. Ia adalah rakan kongsi yang Lausanne Ecole Hoteliere (Hospitaliti), Lausanne Hospitaliti Consulting (Tourismology), Pembentukan Alain Ducasse (Makanan), Universiti Coimbra (Kanan), Utara Caroline Universiti Greensboro (Pengurusan Insurans) dan The Walt Disney Company Sedunia (Pengurusan Perniagaan pengusaha hotel dan Pelancong) 0,2 Selain mengajar di pelaburan, juga berjaya satu pasukan bola sepak profesional, Estacio de Sa Kelab Bola Sepak di antara 2004 dan 2011.

Lokasi

Rio de Janeiro

Alamat
R. do Bpo., 83 - Rio Comprido
20261-063 Rio de Janeiro, Negeri Rio de Janeiro, Brazil

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami