Centro Universitário UNA

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

pada

Dengan pendekatan yang dinamik dan inovatif, kami tahun ke-6, Pusat Universiti Swasta Best of Mines dan tahun ke-7 berturut-turut, Pusat Universiti Swasta Best of BH; mengikut penilaian IGC (Indeks Umum Kursus) yang dikeluarkan oleh Kementerian Pendidikan (INEP / MEC) pada Mac / 2017 - penunjuk utama negara kualiti dalam pendidikan tinggi di Brazil.

kedudukan kami sebagai Pusat Mine Universiti Swasta Best adalah komitmen hasilnya dengan pembangunan profesional dan insan yang kukuh pelajar kita.

Kami mempunyai lebih daripada 50 program sarjana muda, termasuk sarjana muda, sarjana muda dan tamat pengajian teknologi, dan ramai yang menjaringkan gol pada Editora ini Pelajar Panduan April (dengan 62 bintang pada edisi 2017 daripada Panduan) dan Universiti Kedudukan Folha de São Paulo - RUF.

Program Siswazah kami menawarkan lebih 60 kursus khas dan dua ijazah sarjana dalam Pengurusan dan Pengurusan Sosial, Pendidikan dan Local Development-kedudukan antara yang terbaik di Brazil oleh Pendidikan Personnel Improvement Penyelarasan tinggi (CAPES).

Komitmen dan semangat

Semua kerja ini digunakan oleh guru-guru, sarjana dan doktor kecekapan akademik diiktiraf dan pasaran, dengan sokongan pekerja berpengalaman dan meminati pendidikan. Kedua-dua menerima sokongan penuh daripada Yang Esa sebagai latihan dan pembangunan profesional, dan juga semua perhatian kepada manusia dan peribadi.

Kami adalah salah satu daripada 100 tempat terbaik untuk bekerja di Brazil, bagi tahun berturut-turut ke-6 (2011, 2012, 2013, 2014, 2015 dan 2016), yang dipilih oleh GPTW Institut / Journal Times. Pada 2016, kajian yang dijalankan oleh GPTW juga telah dipilih 2nd syarikat terbaik untuk bekerja di Minas Gerais, dalam "lebih daripada 1,000 pekerja." Dan pada tahun 2017, kita telah dianggap tahun ke-2 berturut-turut, syarikat yang terbaik untuk wanita untuk bekerja di Brazil.

Sepanjang 56 tahun pengalaman dalam pendidikan tinggi, disambut pada 20 Oktober, tiba pada 2016 dengan 16 unit dalam Minas Gerais dan Goiás, bertempat di Belo Horizonte, Betim, Perintah Baik, Catalan, Count, Divinópolis, Nova Serrana, Pouso Alegre, Sete Lagoas dan Uberlandia.

Pencapaian ini hanya dapat dicapai dengan dan komitmen setiap hari untuk membina persekitaran pembelajaran inspirasi pengajaran dan yang membangkitkan pada orang yang semangat untuk kehidupan yang penuh dan menghormati ciri-ciri masing-masing.

Misi, Visi dan Nilai

Dengan penyertaan berkesan dan sumbangan langsung lebih 2000 orang, termasuk guru dan pekerja, kami telah membina misi dan visi kami, dalam satu contoh yang hebat bagaimana anda boleh membina masa depan Una kolektif.

  • Misi

Mentransformasikan negara untuk pendidikan, dengan kecekapan dan semangat, inspirasi pelajar-pelajar kita, guru-guru dan pekerja untuk merealisasikan impian dan potensi mereka sebagai individu, profesional dan ejen perubahan sosial.

  • Lihat

Untuk diiktiraf sebagai institusi pendidikan yang lebih tinggi daripada kesan pendidikan tinggi di negara ini, penting untuk pendidikan berkualiti, profesional pembangunan dan kebolehkerjaan pelajar dan graduan.

  • piagam kepada nilai-nilai

Una dibina Piagamnya Nilai-nilai, dengan lima prinsip asas yang membimbing semua keputusan institusi. Ia adalah kompas sebenar yang akan bergerak semua orang ke arah merealisasikan impian didorong oleh misi kami, iaitu untuk mengubah negara ini untuk pendidikan, latihan profesional bagi pasaran buruh, berpandukan tingkah laku beretika dan warganegara postur, melalui kecemerlangan akademik dan pentadbiran dan amalan pengajaran moden.

  • Kerjasama - Untuk bekerjasama adalah untuk bekerja bersama-sama dalam hubungan yang sihat saling bergantung ke arah matlamat yang sama dan faedah bersama. Kerjasama menguatkan semangat berpasukan, perpaduan, dan menghasut keupayaan kami untuk berkongsi maklumat, pengetahuan dan pengalaman.
  • Ketelusan - adalah amalan tangan yang bertanggungjawab dan double kebenaran dan integriti, yang membayangkan kepaduan antara apa yang anda fikirkan dan apa yang anda lakukan, mengambil kira pandangan orang lain.
  • Respect - Ia menyedari hak-hak dan kewajipan kami, dan juga seperti yang lain, memahami dan menerima perbezaan individu dan menguatkuasakan pertimbangan kami untuk nilai-nilai kemanusiaan.
  • Komitmen - Ia mencari di luar kepentingan peribadi, kepentingan orang lain dan institusi itu, dengan anggapan komitmen untuk membina sebuah dunia yang lebih baik.
  • Inovasi - adalah melakukan berbeza. Membangunkan keupayaan untuk membayangkan apa yang tidak wujud. Ia mempersoalkan rutin dan tabiat. Anda belajar untuk hidup dengan yang tidak diketahui, yang berbeza, mengejutkan dan baru. Ia ternyata mimpi itu menjadi kenyataan.

Lokasi

Belo Horizonte

Alamat
Rua dos Guajajaras, 175 - Centro
Belo Horizonte, Negeri Minas Gerais, Brazil

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami