Solvay Brussels School of Economics and Management, Université Libre de Bruxelles

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

• Solvay Brussels School

Solvay Brussels School adalah fakulti ekonomi dan pengurusan Universiti Université Libre de Bruxelles, salah satu universiti terbesar di Belgium, dengan tradisi cemerlang abad ke-50 dalam pendidikan tinggi. Setiap tahun sekolah, yang merupakan EQUIS dan AMBA yang diiktiraf , mengalu-alukan lebih daripada 4000 pelajar, menyertai lebih 30 program, termasuk program Sarjana Muda, Sarjana, Sarjana, MBA, pendidikan eksekutif dan program dalam syarikat . Misi SBS-EM adalah untuk memberi kesan positif dan positif terhadap bagaimana cabaran ekonomi dan perniagaan ditangani. Sekolah ini berusaha untuk memenuhi cabaran ekonomi dan perniagaan yang paling mendesak pada masa kita dengan gabungan unik ketajaman saintifik, keterlibatan kontekstual dan kemahiran menyelesaikan masalah.

as
Nilai sekolah Solvay Brussels:

Siasatan percuma, kecemerlangan, semangat keusahawanan, integrasi, peluang yang sama, tadbir urus demokratik, kerelevanan sosial

• Brussels, bandar raya antarabangsa dan modal Eropah

Di tengah-tengah Eropah, hanya 1h20 dengan kereta api dari Paris, 1h30 dari Amsterdam, dan 1h50 dari London dan Cologne, Brussels menawarkan semua kelebihan ibu kota dan kualiti hidup sebuah bandar yang besar dan meriah. Brussels adalah rumah kepada semua institusi utama Eropah. Ia adalah kerusi rasmi EU dan banyak lagi entiti membuat keputusan politik dan ekonomi yang lain dan melabuhkan banyak perniagaan, organisasi dan pakar antarabangsa. Tradisi lama perhotelan dan pertukaran di ibu kota paling hijau di Eropah bermaksud pengunjung dan penduduk dapat menikmati campuran makanan dan musik dunia yang luas, sementara burung-burung kebudayaan dapat memilih dari pelbagai muzium dan pertunjukan.

• Perkhidmatan Kerjaya

SBS-EM menawarkan aktiviti pembangunan peribadi - yang memberikan bimbingan praktikal dan bimbingan individu mengenai pendekatan ke pasar kerja, bengkel, menulis CV dan surat permohonan, simulasi temu duga, dan sebagainya - dan acara korporat (kuliah dan seminar) dengan tokoh perniagaan yang terkenal , menyampaikan syarikat dan peluang pekerjaan mereka. Selama bertahun-tahun, SBS-EM berhenti = "sebagai membangunkan rangkaian perekrut dan berhenti =" sebagai hubungan yang mantap dengan syarikat di seluruh Belgium dan di seluruh dunia.

• Program Antarabangsa

Dengan globalisasi kini menjadi realiti, Sekolah mempertimbangkan peluang untuk hidup dan belajar di luar negara alt = "sebagai asas dalam pengalaman pembelajaran para pelajar malt =" aster. Sekolah ini menyediakan banyak peluang untuk mobiliti: program pertukaran antarabangsa (satu semester di luar negara - lebih dari seratus rakan kongsi), beberapa darjah ganda (satu tahun di luar negara), QTEM yang berkembang berangkaian malt = "aster (dua semester di luar negara). adalah cara terbaik untuk pelajar mempersiapkan diri untuk kehidupan profesional dan persekitaran antarabangsa.

• Alumni Terkenal

Marianne Bertrand, Profesor Ekonomi, Universiti Chicago

Punit Bhatia, Pengurus Besar, ING (India)

Laurent Bouton, Profesor Ekonomi, Boston University

Lior Cohen, Pengurus Produk Perbankan

Eric Boyer de la Giroday, Presiden, ING Belgium

Gaëtan de Ralt = "assenfosse, Fellow Penyelidik, University of Melbourne

Mathialt = "sebagai Dewatripont, Pengarah, Bank Negara Belgium

Dominique Leroy, Ketua Pegawai Eksekutif, Belgacom

Izabel Medeiros, Pengurus Proses Pakar, ING Belgium

Olivier Pauls, Pengurus Rundingan Utama Borong, Perkhidmatan Perayauan Vodafone

Peter Praet, Ahli Lembaga Pengarah, Bank Pusat Eropah

Nicolalt = "sebagai Steisel, Pengasas bersama

Jean Van Wetter, Pengarah Negara (Tanzania), VSO Talk

José Zurstralt = "assen, Usahawan, Pengasas Skynet dan Keytrade Bank

Maklumat lanjut: solvay.edu

Lokasi

Brussels

Alamat
Solvay Brussels School
Avenue F.D. Roosevelt 42
1050 Bruxelles

B-1050 Brussels, Belgium

Georgetown

Alamat
Georgetown, Daerah Columbia, Amerika Syarikat

Milan

Alamat
Via Raffaele Lambruschini,4C
20156 Milan, Lombardy, Itali

Akreditasi