KU Leuven

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

KU Leuven akan mengadakan hari terbuka dalam talian pada 1 Disember 2020. Hari terbuka ini akan memperkenalkan anda kepada universiti kami dan semua program berbahasa Inggeris kami. Anda juga boleh mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai kemasukan, tinggal di Belgium, berbual dengan pelajar semasa, dll

www.kuleuven.be/online-open-day

Terinspirasi yang cemerlang

KU Leuven adalah institusi untuk penyelidikan dan pendidikan dengan rayuan antarabangsa. Semua program di Universiti ini adalah berdasarkan penyelidikan inovatif saintis dan profesornya.

KU Leuven berada di antara 50 universiti terbaik di seluruh dunia!

Dari falsafah Renaissance ke nanoteknologi canggih: sebagai salah satu universiti tertua di Eropah, KU Leuven menawarkan tradisi panjang penyelidikan dan pendidikan yang berkualiti tinggi.

Kajian

Pelajar Calon

Sebagai salah satu universiti penyelidikan terkemuka Eropah, KU Leuven menawarkan pelbagai program pengajian berasaskan penyelidikan. Tahap dari KU Leuven sangat dihargai di seluruh dunia, memberikan anda daya saing.

Pelajar Semasa

Tidak kira kampus yang anda ada, anda mempunyai beberapa kemudahan yang tersedia untuk anda. Perkhidmatan kami untuk pelajar menasihatkan anda tentang perumahan, belajar dan biasiswa. Mereka juga menawarkan aktiviti sukan dan kebudayaan.

Kenapa KU Leuven

KU Leuven adalah salah satu universiti terkemuka di Eropah dan paling terkenal. Ia mempunyai tradisi lama penyelidikan perintis dan pendidikan berkualiti tinggi. Tetapi KU Leuven mempunyai beberapa kekuatan lain juga.

Program

KU Leuven menawarkan pelbagai jenis program, termasuk program sarjana muda dan (lanjutan), kursus pendidikan berterusan dan program penyambungan.

Fakulti

Pendidikan dianjurkan oleh 15 fakulti, dibahagikan kepada tiga kumpulan: Kemanusiaan dan Sains Sosial; Sains, Kejuruteraan dan Teknologi; dan Sains Bioperubatan. Beberapa fakulti menawarkan program di pelbagai lokasi di Flanders dan Brussels.

Pendidikan

KU Leuven merayu kepada idea pelajar tentang masa depan. Universiti menyumbang kepada pembangunan peribadi pelajar dan cara mereka mahu membantu membentuk masyarakat.

Pertubuhan

KU Leuven didedikasikan untuk pendidikan dan penyelidikan dalam hampir semua bidang. Lima belas fakulti menawarkan pendidikan, sementara aktiviti penyelidikan dianjurkan oleh jabatan dan kumpulan penyelidikan. Fakulti-fakulti dan jabatan-jabatan ini, seterusnya, dikelompokkan kepada tiga kumpulan: Kemanusiaan dan Sains Sosial , Sains, Kejuruteraan dan Teknologi (SET) , dan Sains Bioperubatan . Setiap kumpulan ini mempunyai sekolah doktoral untuk program latihan doktoralnya.

KU Leuven mempunyai empat belas kampus, tersebar di 10 bandar di Flanders.

Pelan Strategik untuk KU Leuven dalam 5 Projek

Dengan pelan dasar universiti ini, KU Leuven memberikan tujuan dan arah yang jelas kepada perkembangannya sebagai universiti yang berorientasi di peringkat antarabangsa dan berorientasikan penyelidikan.

Titik berlepas adalah pelan strategik dengan 5 projek. Lima projek jangka panjang ini relevan dan penting secara umum tetapi, pada masa yang sama, juga akan diterjemahkan ke dalam objektif konkrit dan pilihan dasar selanjutnya.

Lokasi

Leuven

Alamat
Oude Markt 13 - bus 5005
3000 Leuven, Flanders, Belgium

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Akreditasi

EFMD Equis Accredited

Program-program

MA
MSc