Webster Leiden Campus- Webster University USA

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Webster University

Ditubuhkan di St. Louis, Missouri pada tahun 1915, Webster University adalah sebuah universiti Amerika yang bertauliah, tanpa untung dengan lebih dari 100 lokasi di sepuluh negara. Pada masa ini, terdapat 22,000 pelajar yang belajar di kampus Webster di seluruh dunia. Webster University menikmati reputasi antarabangsa untuk pengajaran dan kecemerlangan akademik. Terkenal dengan program pendidikan yang inovatif dan terakreditasi, Webster memenuhi keperluan pelajar, perniagaan, dan orang dewasa yang bekerja di seluruh dunia.

2877_rsz_2866_dsc_4741.jpg

Webster Leiden Kampus adalah salah satu daripada empat kampus antarabangsa yang terletak di Eropah. Ia adalah satu-satunya institut pengajian tinggi di Belanda yang menawarkan ijazah bertauliah Amerika (baik pendidikan BA / BS dan MA / MBA). Sejak Webster mula menawarkan derajat Amerika di Belanda pada tahun 1983, lebih daripada 1600 pelajar telah lulus. Alumni bekerja untuk banyak syarikat dan organisasi yang paling berprestij dan menarik di dunia.

Webster Leiden Kampus

• Webster mula beroperasi pada tahun 1983 di sebuah bangunan menawan di pusat bersejarah Leiden.

• Webster adalah satu-satunya institut pengajian tinggi yang terakreditasi di Belanda yang menawarkan ijazah bertauliah Amerika (baik pendidikan BA / BS dan MA / MBA).

• Pada masa ini, terdapat 300 pelajar mewakili kebangsaan 50-plus dengan rangkaian alumni hampir 2,000 pelajar.

• Webster adalah universiti bukan keuntungan (Stichting) yang khusus untuk kecemerlangan

Lokasi

Leiden

Alamat
Webster Leiden Campus
Boommarkt 1


2311 EA Leiden, Belanda Selatan, Belanda

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami