Vrije Universiteit Amsterdam

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Vrije Universiteit Amsterdam

Vrije Universiteit Amsterdam (' VU Amsterdam ') adalah universiti penyelidikan terkenal antarabangsa yang ditubuhkan pada tahun 1880. Universiti ini menawarkan lebih daripada 175 program yang diajar bahasa Inggeris di peringkat Sarjana, Sarjana dan PhD kepada lebih daripada 26,000 pelajar dari seluruh dunia. Pelajar dan kakitangan 122 kewarganegaraan mewujudkan komuniti akademik antarabangsa yang dinamik.

VU Amsterdam terletak di bandar Amsterdam yang meriah, salah satu kota paling multikultural di dunia, dengan kepekatan terbesar pelajar di Belanda dan di mana bahasa Inggeris adalah bahasa kedua yang dituturkan. Kampus ini dikelilingi oleh salah satu daerah perniagaan yang paling dinamik dan berkembang pesat di Belanda yang menganjurkan lebih dari 700 syarikat.

Dengan lebih daripada 26,000 pelajar, di mana 4,088 adalah antarabangsa, VU Amsterdam melakukan penyelidikan terkini mengenai masalah yang penting dari segi sosial dan saintifik. Kami membezakan dirinya dalam penyelidikan dan pendidikan melalui empat tema interdisipliner: Kesihatan Manusia dan Sains Kehidupan, Sains untuk Kelestarian, Dunia Terhubung dan Tadbir Urus untuk Masyarakat. Sebagai pelajar, ini akan membantu anda melihat di luar batasan disiplin saintifik, dan mencari jalan penyelesaian yang nyata untuk dunia yang lebih baik. Di samping itu, VU Amsterdam menganggap kepelbagaian, sama ada dalam budaya, keyakinan, kewarganegaraan atau pendidikan sebelumnya, sebagai sumber inovasi dan kemajuan, dan oleh itu sebagai kekuatan khas.

Kualiti pendidikan

Vrije Universiteit Amsterdam (VU) mempunyai reputasi baik untuk kualiti pengajarannya. Anda bekerja dalam kumpulan yang agak kecil, di mana penekanan yang banyak diberikan pada interaksi dan pendekatan peribadi. Pengajaran adalah teratur. Ini dapat dilihat, sebagai contoh, dalam struktur jelas program pengajian.

Hari Terbuka

Adakah anda ingin mengenali Vrijde Universiteit Amsterdam dan semua program mereka? 'Kemudian sertai hari-hari terbuka kami!

Hari Terbuka Sarjana Muda 30 & 31 Oktober

Klik di sini untuk maklumat lebih lanjut dan di sini untuk membuat pra-pendaftaran!

Petang Guru 1 Disember

Klik di sini untuk maklumat lebih lanjut dan untuk membuat pra-pendaftaran!

Hidup Amsterdam

Universiti ini terletak di bandaraya Amsterdam yang meriah, salah satu daripada bandar-bandar yang paling banyak budaya di dunia, dengan tumpuan terbesar pelajar di Belanda dan di mana bahasa Inggeris adalah bahasa kedua yang dituturkan. Sebagai pelajar VU Amsterdam , anda mendapat manfaat daripada semua kelebihan yang ditawarkan oleh modal. Hanya dalam masa lima belas minit anda berada di pusat Amsterdam yang meriah, di mana terdapat banyak kedai, tempat hiburan, taman, dan kafe jalan kaki. Amsterdam selamat dan bahasa Inggeris digunakan secara meluas.

Pengawasan peribadi

VU Amsterdam memberikan perhatian yang besar kepada nasihat kajian peribadi. Pada permulaan pengajian anda, anda akan diperkenalkan dengan penasihat pengajian program anda. Orang ini akan memberi anda nasihat mengenai sebarang masalah yang mungkin anda hadapi dengan pengajian anda, dan menjawab soalan mengenai pasaran kerja.

Identiti unik

VU Amsterdam adalah universiti pertama di Belanda yang ditubuhkan oleh orang perseorangan, tanpa gangguan dari gereja atau negara. Warisan ini masih sebahagian besar daripada siapa kita: VU bermaksud Vrije Universiteit, yang diterjemahkan secara literal sebagai 'Universiti Percuma'. Dari awal lagi, universiti telah menentukan bidang penyelidikannya sendiri, mencipta program pengajian sendiri dan mengamalkan kaedah didaktiknya sendiri.

Mudah diakses

Vrije Universiteit Amsterdam mudah diakses oleh pengangkutan awam. Lapangan Terbang Schiphol hanya berjarak 8 minit perjalanan dengan kereta api. Stesen Amsterdam Zuid berada dalam jarak berjalan kaki dari VU University Amsterdam. Terdapat juga sambungan trem yang cepat ke Stesen Amsterdam Central atau Stesen Amsterdam Sloterdijk, dengan masa perjalanan hanya enam belas minit. VU Amsterdam juga mudah dicapai dengan kereta, terletak berhampiran dengan lebuh raya orbit Amsterdam.

Kampus universiti

Hampir semua pelajar, kakitangan dan program kami terletak di kampus: kompleks bangunan tunggal di daerah perniagaan di Amsterdam. Sehubungan itu, semasa pembelajaran anda, sangat mudah untuk membiasakan diri dengan disiplin lain.

Akreditasi

Vrije Universiteit Amsterdam diiktiraf sepenuhnya oleh Kementerian Pendidikan Belanda sebagai universiti penyelidikan. Semua program ijazah di VU University Amsterdam sama ada diakreditasi oleh atau dalam proses yang diakreditasi oleh NVAO, Pertubuhan Akreditasi Belanda dan Flanders. Badan ini ditubuhkan oleh perjanjian antarabangsa dan menjamin mutu pendidikan tinggi di Belanda dan Belgium yang berbahasa Flemish melalui akreditasi program studi.

Jenis program

VU Amsterdam menawarkan empat jenis program:

  • Program ijazah sarjana muda (yang membawa kepada BA / LLB / BSc)
  • Program ijazah Sarjana (membawa kepada MA / LLM / MSc / MPhil)
  • Program PhD / Doctorate (yang membawa kepada PhD / Doktorat)
  • Program bukan ijazah (Belajar Di Luar Negara & Pertukaran / Musim Panas / Musim Sejuk)

Beasiswa

Dengan beasiswa kami sendiri, VU Fellowship Program (VUFP), kami menawarkan pelajar yang bermotivasi tinggi dengan hasil kajian yang sangat baik yang memberi peluang yang unik untuk mengikuti gelar Sarjana dengan sokongan kewangan yang disediakan oleh universitas. Beasiswa VUFP adalah penepian yuran pengajian. Program Beasiswa Holland (HSP) bertujuan untuk pelajar dari luar Kawasan Ekonomi Eropah (EEA) yang ingin mengikuti program Sarjana di Belanda. VU Amsterdam merangkul kepelbagaian sebagai pengayaan kepada pengajaran, penyelidikan dan sumbangan kami kepada masyarakat. Biasiswa ini khusus ditujukan untuk pelajar cemerlang yang menyumbang kepada kepelbagaian di kampus kami. Sebagai pelajar antarabangsa yang merancang untuk belajar di VU Amsterdam , anda boleh memohon untuk pelbagai geran dan bendahari. Maklumat terperinci tentang biasiswa dan tarikh akhir boleh didapati di WWW.VU.NL/SCHOLARSHIPS ATAU WWW.GRANTFINDER.NL.

VU Fellowship Program

Program VU Fellowship (VUFP) menawarkan pelajar yang berpengalaman berbakat peluang yang unik untuk mengikuti pengajian ijazah dalam pemilihan program Sarjana di VU University.

Pertubuhan

VU Amsterdam adalah sebuah universiti Belanda tradisional yang diketuai oleh sebuah Lembaga Eksekutif (tiga ahli) dan mempunyai 10 fakultas langsung di bawah Lembaga Eksekutif. Setiap fakulti menyediakan satu atau lebih Ijazah Sarjana Muda dan program ijazah Sarjana dan menjalankan penyelidikan. Mereka semuanya teratur secara berbeza, tetapi kebanyakan mempunyai papan, kakitangan pusat dan beberapa jabatan dan sekolah siswazah. Universiti juga mempunyai beberapa jabatan perkhidmatan, di mana Pejabat Antarabangsa adalah satu, dan terdapat beberapa institut penyelidikan interdisipliner.

Peribadi atau awam?

VU Amsterdam adalah salah satu daripada 14 universiti awam yang diiktiraf oleh Kementerian Pendidikan Belanda dan oleh itu dibiayai sebahagiannya oleh kerajaan. Di bawah sistem Belanda, kerajaan memberi subsidi kepada universiti yang diiktiraf atas dasar bilangan pelajar mereka dan juga menetapkan had dan garis panduan untuk yuran pengajian yang dibenarkan oleh universiti-universiti ini. Ini memastikan akses kepada pendidikan tinggi berkualiti untuk semua warganegara Belanda, kaya atau miskin. VU Amsterdam mengalu-alukan pemohon dari semua latar belakang.

Perkhidmatan Pejabat Antarabangsa VU

  • Permit visa / kediaman

Ketahui jika anda memerlukan permit visa / kediaman dan bagaimana ia akan diatur.

  • Penginapan

Maklumat mengenai penginapan di VU Amsterdam .

  • Pendaftaran di perbandaran

Apabila anda tiba di Belanda, anda mesti mendaftar dengan perbandaran. Ketahui apa yang perlu anda lakukan.

  • Pengenalan aktiviti

Selepas ketibaan anda, banyak aktiviti pengenalan akan berlangsung di VU Amsterdam .

  • Unibuddy

Ingin tahu tentang kehidupan pelajar di VU Amsterdam ? Klik di sini untuk bertanya kepada Duta Pelajar Antarabangsa kami.

Lokasi

Amsterdam

VU University Amsterdam

Alamat
Main building Vrije Universiteit Amsterdam
De Boelelaan 1105

1081 HV Amsterdam, Belanda Utara, Belanda
Telefon
+31 20 598 9898

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program

MA
MSc
Sarjana