VU University Amsterdam, Graduate School of Economics and Business Administration

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

VU University Amsterdam adalah universiti yang dibiayai oleh kerajaan dengan kira-kira 25,000 pelajar dan 2,000 staf akademik. Dengan lebih daripada 50 program ijazah Sarjana Muda, satu daripadanya diajar dalam bahasa Inggeris, dan hampir 100 program ijazah Sarjana, yang mana lebih dari 70 diajar dalam bahasa Inggeris, VU University Amsterdam menawarkan pelbagai pilihan pengajian. Program ini berkualiti tinggi, atmosfera sangat kondusif untuk belajar dan kakitangan pengajar mudah diakses. VU menyediakan suasana pendidikan inspirasi di mana pelajar dari Belanda dan luar negeri dapat mengembangkan potensi mereka sepenuhnya.

Fakulti Ekonomi dan Pentadbiran Perniagaan bertujuan menggabungkan pendidikan berkualiti dengan penyelidikan yang sangat baik. Fakulti adalah fakulti terbesar VU University Amsterdam. FEWEB menampung kira-kira 4000 pelajar, 1450 pelajar pascasiswazah dan 460 pekerja. Kakitangan saintifik terdiri daripada profesor, pensyarah, penyelidik dan PhD, dan dihubungkan dengan pelbagai jabatan. Staf sokongan ditempatkan di Pejabat Fakulti. Lembaga Fakulti mengetuai fakulti.

Reputasi dan ranking

Belanda tidak mempunyai sistem ranking untuk universiti, tidak seperti negara lain. Menurut Times Higher Education World Rankings 2011-2012, Belanda adalah "negara pengetahuan" ketiga di dunia, dengan 4 dan 12 universiti Belanda di peringkat 100 dan 200 teratas. Pelbagai kajian telah menunjukkan VU University Amsterdam menjadi salah satu universiti terbaik di negara ini. Di VU Amsterdam University, pendidikan dan penyelidikan rapat saling berkaitan. Pengajaran berkualiti tinggi dan penyelidikan canggih telah memberikan universiti pengiktirafan yang banyak, membolehkannya menarik pensyarah terkenal dari dalam Belanda dan luar negara. Penyelidik di VU University Amsterdam seperti biopsychologist Dorret Boomsma, pakar kanser Bob Pinedo dan ahli ekonomi Peter Nijkamp telah memperolehi hadiah berprestij dan insentif subsidi untuk kerja-kerja terobosan mereka.

Amsterdam

Amsterdam mempunyai tumpuan terbesar pelajar dan belia di Belanda. Mempelajari atau bekerja di VU University Amsterdam menawarkan peluang untuk meneroka pelbagai aktiviti kebudayaan, sukan dan sosial di bandar ini. Jumlah penduduk adalah kira-kira 750,000 dan bandar ini mempunyai banyak tawaran: pelbagai kawasan kediaman, sekolah antarabangsa, kelab sosial antarabangsa, budaya, sukan air, padang golf dan banyak kemudahan rekreasi lain.

Amsterdam juga merupakan salah satu pusat kewangan terkemuka Eropah, sebuah bandar di mana hampir semua orang berbahasa Inggeris dan kualiti hidup berada di antara yang terbaik. Tidak hairanlah lebih daripada 1,800 syarikat asing telah memilih Amsterdam sebagai pangkalan Eropah mereka. Bahagian selatan Amsterdam, berdekatan dengan lebuh raya A10 di mana VU University Amsterdam terletak, dikenali sebagai 'Zuidas', akan menjadi pusat perniagaan utama Amsterdam di masa depan. Ibu pejabat syarikat-syarikat Belanda yang penting seperti ABN AMRO, ING dan World Trade Center sudah ada di sana.

Bagi pelawat, pelajar dan ekspatriat, mudah untuk dirasakan di rumah di bandar dengan perkadaran ini dan dengan begitu baik untuk memenuhi keperluan penduduk asingnya. 'Amsterdammers' mesra, toleran dan selesa dengan budaya dan bahasa lain. Seperti yang anda faham, persekitaran ini adalah asas yang sempurna untuk Fakulti Pentadbiran Ekonomi dan Perniagaan Antarabangsa.

Lokasi

Amsterdam

Alamat
Graduate School of Economics and Business Administration
Room 2a-39

Amsterdam, Belanda Utara, Belanda

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami