Utrecht University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Utrecht University

Ditubuhkan pada tahun 1636, Utrecht University adalah universiti penyelidikan antarabangsa yang terkenal, secara konsisten menduduki tempat nombor satu di Belanda, ke-14 di benua Eropah dan kedudukan 100 teratas antarabangsa di seluruh dunia, dan ahli Liga Universiti Penyelidikan Eropah yang terkenal.

Komuniti akademik yang inovatif dan berorientasikan antarabangsa

Bergabung dengan Utrecht University sebagai pelajar akan menjadikan anda sebahagian daripada komuniti akademik yang inovatif dan berorientasi antarabangsa - yang membawa tidak kurang dari 12 pemenang Hadiah Nobel - terlibat dalam pengajaran dan penyelidikan canggih dan pelbagai disiplin. Para saintis Utrecht yang telah memberikan sumbangan luar biasa kepada masyarakat termasuk pemenang Hadiah Nobel Christiaan Eijkman, salah seorang penemu vitamin; pakar neurofarmakologi David de Wied, yang mendapat pujian nasional dan antarabangsa atas penemuannya bahawa neuropeptida (protein kecil) mengawal aktiviti dan tingkah laku otak; dan pemenang Hadiah Nobel terbaru Gerard 't Hooft, seorang saintis terkemuka dalam bidang fizik teori. Mereka juga merangkumi Johanna Westerdijk, profesor wanita pertama di Belanda.

Pengajaran peribadi dan interaktif

Di Utrecht University anda akan mengalami model pendidikan berkualiti yang bermaksud pengajaran peribadi dan interaktif berdasarkan refleksi dan perbahasan kritikal, fleksibiliti dan tahap pilihan untuk pelajar, serta pengembangan profesional kekal untuk pensyarah.

Pelajar dan Program

Utrecht University mengira lebih 30,000 pelajar dari 118 negara. Anda boleh memilih antara 10 program Sarjana Muda yang diajar Bahasa Inggeris dan hampir 100 program Sarjana yang diajar Bahasa Inggeris - pelbagai program siswazah yang diajar Bahasa Inggeris di Belanda. Program Sarjana Muda adalah program 3 tahun yang membawa kepada Ijazah Sarjana Muda Sastera (BA) atau Sarjana Muda Sains (BSc). Program Sarjana di Utrecht University adalah program 1 atau 2 tahun yang membawa kepada ijazah Sains (MSc), ijazah Seni (MA) atau ijazah Undang-undang (LLM). Di samping Program Sarjana, anda boleh mengambil bahagian dalam Program Inovasi Muda: kursus kepujian 15 ECTS terpilih di peringkat siswazah.

Bidang profesional

Hubungan dengan bidang profesional secara konsisten disertakan dalam kurikulum program master UU. Pusat Perkhidmatan Kerjaya akan menyokong peralihan anda ke pasaran pekerjaan pascasiswazah Belanda atau antarabangsa.

5 tempat paling gembira untuk hidup

Bahasa Inggeris dituturkan secara meluas di Belanda. Utrecht adalah sebuah bandar abad pertengahan yang indah, terletak di pusat Belanda. Amsterdam dan Schiphol Airport berjarak kurang dari setengah jam, dan terdapat sambungan kereta api yang mudah ke seluruh Eropah. Dengan alasan yang baik, BBC Travel meletakkan Utrecht di "5 tempat paling gembira di Iive".

Cara memohon?

Proses permohonan kami dilakukan secara dalam talian. Sila kunjungi laman web kami untuk maklumat lebih lanjut mengenai proses permohonan.

Hubungi Kami

Sekiranya anda mempunyai pertanyaan mengenai program kami, sila hubungi kami. Perkhidmatan Pelajar Utrecht University , (Isnin hingga Jumaat, 10 pagi - 4 petang)

Tel: +31 30 253 7000
E-mel: study@uu.nl.
Alamat pelawat: UU untuk U, Perkhidmatan Pelajar, Heidelberglaan 6, de Uithof / Utrecht

Lokasi

Utrecht

Utrecht University

Alamat
Domplein,29
3512 JE Utrecht, Utrecht, Belanda
Telefon
+31 30 253 3550

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program

MA