University of Twente

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Di University of Twente , kami adalah perintis AT teknologi, sains, dan kejuruteraan yang menggabungkan ilmu sains untuk memberi kesan kepada dunia di sekeliling kita. Penggerak kami sebagai pelajar, saintis dan pendidik adalah satu hubungan yang mendalam dengan orang yang berkongsi semangat, semangat keusahawanan.


Cabaran masa kita adalah lebih besar daripada sebelumnya: daya tahan global, digitalisasi masyarakat, peningkatan dan keperibadian penjagaan kesihatan, pembentukan semula dunia dengan bahan pintar dan pembuatan pintar.

Teknologi mempunyai peranan utama dalam menyediakan penyelesaian untuk cabaran masyarakat yang kompleks di seluruh dunia - dan hanya orang yang boleh membolehkannya bersinar dalam peranan itu. Dalam keghairahan kami untuk memahami planet kita dan meningkatkan kehidupan untuk semua orang di atasnya, kita meraikan ikatan antara manusia dan teknologi, mengetahui bahawa semua penyelidikan dan pendidikan kami bertujuan untuk membuat perbezaan dalam masyarakat hari ini sambil menubuhkan generasi akan datang untuk masa depan .

Dalam usaha ini, minda keusahawanan dan kesedaran global para saintis, pendidik, dan pelajar berbakat kami banyak membawa kita untuk melangkaui perbezaan, disiplin, sempadan. Cara penyebaran disiplin yang mencirikan universiti kita membuka peluang yang tidak dijangka - terutama model pendidikan, pendekatan kejuruteraan dan budaya terbuka menghasilkan idea baru, tenaga baru, cara baru ke hadapan.


Sebuah kampus yang hidup di mana perubahan bermula

Sejak University of Twente ditubuhkan pada tahun 1961, kita telah dihubungkan dengan warisan industri yang kaya di rantau kita dan kesejahteraan penduduknya.

Kami dengan bangganya membawa ke hadapan, baik di rumah dan di peringkat antarabangsa. Hari ini kita menjadi pemangkin kepada komuniti dan sektor berteknologi tinggi yang mempunyai perkongsian yang kuat dalam pelbagai industri dan domain masyarakat. Kami mengambil bahagian dalam pemecahan bumi, rangkaian dan program di seluruh dunia. Kami mengekalkan hubungan seumur hidup dengan lebih daripada 45,000 alumni di seluruh dunia.


University of Twente adalah komuniti multibahasa berbakat, bercita-cita tinggi yang menawarkan pelajar, saintis dan pendidik dari seluruh dunia syarat terbaik:

  • Sebuah kampus yang inovatif dan bersemangat dengan kemudahan bertaraf dunia untuk menyeberangi sempadan dan menyelesaikan masalah kompleks - termasuk kemudahan terkini, seperti NanoLab yang terkenal di dunia, Designlab yang baru kami ditubuhkan, dan Pusat Perubatan Teknikal yang baru sedang dibina .
  • Pendekatan kejuruteraan kepada cabaran masyarakat, menggabungkan penyelidikan sains dan teknologi asas dengan reka bentuk penyelesaian yang sistematik.
  • Teknologi teras, antara yang terbaik di dunia, dalam bidang seperti nanoteknologi dan kejuruteraan biomedikal, IT, robotika dan sains geo maklumat.
  • Pendidikan yang sangat peribadi, menggunakan pembelajaran berpasukan pelajar dan kerja berpasukan berasaskan projek untuk memupuk sinergi, penemuan diri dan keluar dari penyelesaian masalah kotak.
  • Rekod pencapaian yang cemerlang dalam penciptaan nilai, memulakan dan berputar perniagaan baru (dengan sekitar 1,000 usaha yang berjaya sehingga kini) dan memberi bentuk kepada ekspresi baru penglibatan sosial dan perindustrian.

Dari masa ke masa, orang yang ingin memberi inspirasi, ingin tahu menggabungkan pengalaman mereka dalam teknologi, sains, dan kejuruteraan dengan sains sosial untuk memulakan perubahan, kemajuan, pembaharuan. Kami panggil ini: 'Touch Human High Tech'. Dan kami percaya ia lebih relevan hari ini berbanding sebelum ini.


Visi kami 2020

University of Twente mempercepatkan. Sebagai universiti, kami merangkul satu cita baru yang berani dan meningkatkan bar yang lebih tinggi. Kami adalah universiti keusahawanan yang utama. Kami sentiasa menjangka perkembangan masa depan dan bertindak balas dengan pantas dan berkesan kepada dunia yang berubah di sekeliling kita.

Kakitangan kami adalah pakar dalam bidang mereka dan menetapkan agenda untuk perdebatan awam. Interaksi yang berterusan dengan industri, institut penyelidikan dan kerajaan menjana penyelidikan pecah tanah dan inovasi bertaraf dunia. Kami menghasilkan graduan cemerlang yang cemerlang dengan menggabungkan kepakaran dari pelbagai bidang kerana mereka bentuk penyelesaian yang memenuhi permintaan masa depan, di Belanda dan di seluruh dunia.

Itulah Wawasan 2020.

Lokasi

Enschede

Alamat
Universidade de Twente
5, Drienerlolaan, 7522 NB Enschede

Enschede, Overijssel, Belanda

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami