Baca keterangan rasmi

Misi UNU-KELEBIHAN School Tadbir adalah untuk melatih pakar-pakar yang menggabungkan tahap yang tinggi biasiswa akademik dengan kepimpinan, untuk mengukuhkan tadbir urus demokratik dalam organisasi tempatan dan antarabangsa. UNU-KELEBIHAN School Tadbir menyediakan profesional dan penyelidik untuk analisis dasar, penilaian risiko, pembentukan dasar, pemantauan polisi, penilaian dasar dan kaedah dan teknik penyelidikan dasar. Memandangkan kerumitan yang semakin meningkat daripada isu di tangan, terdapat keperluan yang semakin meningkat untuk pakar dalam analisis dasar dan dengan itu juga keperluan yang meningkat bagi program pendidikan yang menyediakan ulama dengan gabungan komprehensif latar belakang teori, kemahiran teknikal dan pengetahuan kawasan tertentu untuk meletakkan teori ke dalam realiti. Pusat Pengajian Tadbir ditubuhkan pada bulan September 2004 di Universiti Maastricht. Hakikat Sekolah telah ditubuhkan di Universiti Maastricht tidak menghairankan. Dalam banyak cara Sekolah adalah ungkapan identiti Universiti Maastricht 's: "Di mana penyelidikan dan pengajaran saling melengkapi. Di mana inovasi adalah tumpuan kami. Di mana bakat boleh berkembang. " Institut ini menyediakan pelbagai disiplin latihan bahagian akademik di tengah-tengah Eropah. Dengan berbuat demikian, ia dibina di atas sumber-sumber akademik fakulti di Universiti Maastricht dan juga mereka yang daripada beberapa rakan kongsi asing. Pada bulan Januari 2011, Sekolah menjadi sebahagian daripada Universiti Bangsa-Bangsa Bersatu, mengukuhkan lagi latihan dan penyelidikan rangkaian antarabangsanya sambil membina kepakaran UNU-MERIT, institut penyelidikan yang berpangkalan di Maastricht daripada UNU. Universiti Maastricht Maastricht University (UM), universiti paling antarabangsa di Belanda, menonjol kerana pendekatan inovatif untuk pembelajaran dan tinjauan antarabangsa. Dengan 14,500 pelajar dan 3,500 kakitangan, UM menawarkan pelbagai pilihan program akademik, semua yang direka untuk membawa keluar yang terbaik dalam pelajar. Maastricht University telah menggunakan Pembelajaran Berasaskan Masalah (PBL) sejak ia ditubuhkan dan telah menjadi pakar dalam bidang ini selama lebih 35 tahun. PBL adalah lebih daripada sekadar mendapatkan ilmu; ia mengenai bertukar-tukar pengetahuan dengan cara yang mencabar dan berkesan. Maastricht University membuat perbezaan. Dengan program-program yang unik Eropah berfokuskan dan antarabangsa yang berorientasikan.

Program diajar dalam:
English

Sekolah ini juga menawarkan:

MSc

UNU-MERIT

... [+]

• Menyelaras dasar dengan rakan kongsi antarabangsa

Pengkhususan

• Kajian Migrasi

• Risiko & Kelemahan (dalam kerjasama dengan UNU-EHS)

• Integrasi Serantau & Multi-level Tadbir (dalam kerjasama dengan UNU-CRIS)

• Inovasi, Institusi dan Pembangunan

TEMPOH

Pelajar dilengkapi dengan pelbagai kemahiran, alat dan pengetahuan, yang membolehkan mereka untuk bekerja sebagai pereka resourcefully dasar dan penganalisis dasar di institusi awam dan swasta.

Profil Pelajar

Pelajar MPP datang daripada pelbagai latar belakang. Sesetengah menyertai MPP sebaik sahaja menamatkan ijazah Sarjana Muda dan Sarjana; yang lain adalah profesional pertengahan kerjaya dengan pelbagai latar belakang budaya dan disiplin. ... [-]

Belanda Maastricht
September 2019
Sepenuh masa
12 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Alamat lokasi
Boschstraat 24
Maastricht, Limburg, 6211 AX NL