The International Master’s in Advanced Research in Criminology

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

112517_IMARC.JPG

The International Master's in Advanced Research in Criminology (IMARC) adalah satu-satunya program selama 2 tahun dalam kriminologi yang menumpukan pada persimpangan sempadan, keselamatan dan keadilan sosial. Program bersama ini ditawarkan oleh empat Universiti yang berbeza di Eropah.

IMARC menangani isu-isu penting dari kesan peningkatan kemasukan pendatang yang berkaitan dengan kawalan sempadan dalaman dan luaran, jenayah terancang transnasional, kebimbangan hak asasi manusia, keselamatan bandar dan ancaman radikalisasi dan keganasan, terhadap peranan jenayah siber, malfeasance korporat dan peningkatan jenayah benci, perkauman dan xenophobia. Tema utama dalam menangani isu-isu semasa adalah persoalan bagaimana untuk menganjurkan keselamatan serta melindungi hak asasi manusia. IMARC menangani keperluan kepakaran kriminologi dalam konteks kawasan keadilan jenayah Eropah bersama dengan cabaran kawalan sempadan dalaman dan luaran serta perkembangan antarabangsa yang lebih luas.

IMARC adalah program sepenuh masa yang menyediakan pelajar untuk melibatkan diri dengan perkembangan Eropah semasa dalam persimpangan sempadan, keselamatan dan keadilan sosial. IMARC bertujuan untuk meningkatkan keupayaan pelajar untuk menggunakan pengetahuan baru dan kemahiran analisis lanjutan untuk masalah dari perspektif antarabangsa dan interdisipliner. Program ini menyatukan pembelajaran, penyelidikan dan amalan melalui kerjasama dengan rakan kongsi yang sudah mantap di antaranya kerajaan, NGO, pelakon korporat dan Universiti lain, yang menyumbang kepada kebolehpekerjaan para pelajar kami.

Universiti-universiti yang terlibat dalam program ini, semua mempunyai banyak, walaupun penyelidikan dan kepakaran mengajar yang berbeza dalam bidang kriminologi, dengan khusus untuk perbatasan sempadan, keselamatan dan keadilan sosial. Matlamat utama Perkongsian Strategik adalah membawa kepakaran ini bersama-sama dan membangunkan kurikulum yang seimbang dan inovatif dengan beberapa aktiviti dan kursus umum (terutamanya dalam bidang kriminologi global, kaedah penyelidikan dan kemahiran yang boleh dipindahmilik) dan kursus pilihan untuk menyediakan kemungkinan untuk mengikuti jejak yang berbeza. Di samping itu, IMARC akan memasukkan kaedah mengajar yang inovatif dan interaktif, di mana kekuatan kedua-dua hubungan pensyarah pelajar secara bersemuka, pembelajaran tidak formal dan media sosial dioptimumkan.

Universiti dalam konsortium ini adalah:

  • Erasmus University Rotterdam, Sekolah Undang-undang Erasmus, Jabatan Kriminologi (penyelaras) (Belanda)
  • Ghent University, Jabatan Criminology, Undang-Undang Jenayah
  • Universiti Kent, Sekolah Dasar Sosial, Penyelidikan Sosiologi dan Sosial (UK)

Rakan kongsi

Program IMARC tertanam dalam rangkaian organisasi kolaborasi yang lebih luas, yang memastikan hubungan dengan dan akses kepada organisasi yang berkaitan dengan program serta pekerjaan masa depan. Dengan cara ini, IMARC menyumbang untuk meningkatkan kualiti pendidikan tinggi dalam bidang kriminologi dan mempersiapkan anda untuk terlibat dengan isu semasa dalam dasar dan amalan.

Universiti bersekutu

Sebagai tambahan kepada empat universiti, anda juga boleh melawat Universiti bersekutu untuk melakukan penyelidikan untuk tesis Master anda:

  • Universiti Hamburg, Institut Penyelidikan Sosial Kriminologi (IKS) (Jerman)
  • Eötvös Loránd University (ELTE), Budapest, School of Law (Hungary)
  • Université Hassan 1er, Settat (Maghribi)
  • Koç University (Istanbul), Jabatan Sosiologi (Turki)

Organisasi dalam bidang

IMARC telah membina rangkaian besar dengan lebih daripada 40 organisasi dalam bidang perbatasan sempadan, keselamatan dan keadilan sosial. Antara organisasi ini adalah badan-badan kerajaan antarabangsa dan kebangsaan, NGO dan komersial. Organisasi-organisasi ini bekerjasama dengan IMARC dengan menawarkan latihan magang dan membantu penyelidikan dan pengumpulan data untuk penyelidikan tesis, memberikan input untuk kurikulum, dan memberi nasihat mengenai hubungan antara program pendidikan dan bidang kerja.

Lokasi

Rotterdam

Alamat
Erasmus University Rotterdam
Burg. Oudlaan 50, 3062 PA Rotterdam
Netherlands

Rotterdam, Belanda Selatan, Belanda

Ghent

Alamat
University of Ghent
Sint-Pietersnieuwstraat 25
Gent, Belgium

Ghent, Flanders, Belgium

Canterbury

Alamat
SSPSSR, Faculty of Social Sciences, Cornwallis North East, University of Kent, Canterbury, Kent CT2 7NF
Canterbury, England, United Kingdom

Bologna

Alamat
University of Bologna - Faculty of Law
Via Zamboni, 22, 40126 Bologna BO, Italy

Bologna, Emilia-Romagna, Itali

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami