Radboud University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Di Radboud University di Belanda, anda boleh memperoleh ijazah Sarjana Sarjana yang berkualiti tinggi dan antarabangsa. Akademik terkemuka dan profesor cemerlang menawarkan anda apa yang anda perlukan dalam persekitaran yang menyokong dan inovatif.

Pelbagai program pengajaran Bahasa Inggeris yang diajar oleh Inggeris
Kami menawarkan 12 program pengajaran bahasa Inggeris yang diajar dan 35 program pengajaran bahasa Inggeris yang diajar dengan banyak pengkhususan, yang akan memberi anda kemahiran dan pandangan yang diperlukan dalam penyelidikan dan amalan dalam bidang subjek anda sendiri. Program Sarjana Muda selama tiga tahun, manakala program Master mengambil satu atau dua tahun untuk diselesaikan. Semua program kami adalah sepenuh masa dan terbuka kepada pelajar antarabangsa dan Belanda.

Universiti Berprestij
Apabila anda membuat keputusan untuk datang ke Radboud , anda akan belajar di salah satu universiti tradisional terbaik di Belanda mengikut pelajar, dengan banyak program kami diiktiraf sebagai program teratas atau sebagai yang terbaik dalam bidang mereka. Kami adalah rumah kepada banyak institut penyelidikan yang diiktiraf antarabangsa dan pada tahun 2010 Hadiah Nobel dalam Fizik dianugerahkan kepada seorang profesor dan pelajar PhD yang disambungkan ke Radboud University . Mendaftar di institusi yang sangat baik, anda akan dijamin ditawarkan program berasaskan penyelidikan yang berkualiti tinggi.

Radboud University
Ditubuhkan pada tahun 1923 dan terletak di bandar tertua Belanda, Radboud University mempunyai tujuh fakulti dan enrol lebih daripada 20,000 pelajar. Gaya pengajaran peribadi kami - menawarkan banyak peluang untuk bekerja rapat dengan pengajar dan sesama pelajar dalam seminar kecil - memastikan bahawa universiti tidak menjadi 'kilang gelar' semata-mata.

Nijmegen, sebuah bandar yang mesra pelajar
Nijmegen adalah bandar universiti yang benar dengan pelbagai restoran dan kafe. Pusat kebudayaan LUX - pawagam seni rumah terbesar di Belanda - juga menawarkan teater, muzik, perdebatan, dan multimedia. Bandar ini merupakan bandar tertua di Belanda, sejak zaman Rom. Hari ini, ia mempunyai kira-kira 165,000 penduduk, 30,000 daripadanya adalah pelajar.

Pelajar menghargai banyak peluang yang ditawarkan oleh bandar untuk bersantai dan hiburan. Nijmegen menawarkan banyak aktiviti kebudayaan, dari banyak muzium, galeri, teater, dewan konsert dan pawagam kepada peristiwa-peristiwa seperti International Four Days Marches dengan Festival Musim Panas Antarabangsa, Festival Medieval Limburg, Samba dan Salsa Festival, Rockin 'Park Festival. Ia adalah tempat yang selamat dan mesra untuk hidup dan belajar.

Sokongan dengan penginapan dan permohonan visa
Pelajar antarabangsa boleh mengharapkan menerima sambutan hangat. Radboud University menyediakan sokongan kepada permohonan perumahan dan visa untuk pelajar antarabangsa yang memohon sebelum tarikh akhir permohonan.

Murah untuk tinggal di sana?
Berharap untuk menghabiskan minimum 800 euro sebulan untuk perbelanjaan hidup. Penginapan pelajar yang dilengkapi perabot 360 hingga 450 euro termasuk gas, elektrik dan internet. Berikan sebanyak 400 € untuk makanan, pakaian, penjagaan peribadi dan perjalanan dan 30 euro untuk bil telefon anda. Buku dan fotokopi berharga 200 hingga 300 euro setiap semester.

Yuran pengajian bergantung kepada kewarganegaraan anda dan program pilihan anda: € 2,143 setahun untuk pelajar EEA, antara € 9,124 dan € 16,165 setahun untuk pelajar bukan EEA Master. Beasiswa disediakan untuk pelajar dari negara bukan EEA.

Lokasi

Nijmegen

Alamat
Comeniuslaan 4
6525 HP Nijmegen, Gelderland, Belanda