Radboud University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Di Radboud University di Belanda, anda boleh memperoleh ijazah Sarjana Sarjana yang berkualiti tinggi dan antarabangsa. Akademik terkemuka dan profesor cemerlang menawarkan anda apa yang anda perlukan dalam persekitaran yang menyokong dan inovatif.

Pelbagai program Master yang diajar bahasa Inggeris
Kami menawarkan 14 program Sarjana Muda yang diajar Bahasa Inggeris dan 35 program Sarjana yang diajar Bahasa Inggeris dengan banyak pengkhususan, yang akan memberi anda kemahiran dan pandangan yang diperlukan mengenai penyelidikan dan latihan dalam bidang subjek anda sendiri. Program Sarjana Muda berlangsung tiga tahun, sementara program Sarjana memerlukan satu atau dua tahun untuk disiapkan. Semua program kami adalah sepenuh masa dan terbuka untuk pelajar antarabangsa dan Belanda.

Universiti Berprestij
Apabila anda memutuskan untuk datang ke Radboud University anda akan belajar di universiti tradisional terbaik di Belanda, dengan banyak program kami diiktiraf sebagai program unggulan atau yang terbaik di bidangnya. Kami adalah rumah bagi banyak institusi penyelidikan antarabangsa dan pada tahun 2010 Hadiah Nobel Fizik dianugerahkan kepada seorang profesor dan pelajar PhD Radboud University . Mendaftar di institusi yang benar-benar cemerlang, anda akan dijamin akan mendapat pendidikan berkualiti tinggi.

Mengenai Radboud University
Ditubuhkan pada tahun 1923 dan terletak di Nijmegen, bandar tertua Belanda, Radboud University mempunyai tujuh fakulti dan mempunyai lebih daripada 20,000 pelajar. Pendekatan peribadi kami untuk mengajar - menawarkan banyak peluang untuk bekerjasama rapat dengan profesor dan rakan pelajar dalam seminar kecil - memastikan universiti tidak menjadi 'kilang ijazah' semata-mata dan menduduki tempat kami dalam kedudukan 25 teratas dalam Peringkat Pengajaran Eropah (2019, Times Pendidikan tinggi).

Nijmegen, sebuah bandar yang mesra pelajar
Nijmegen adalah bandar universiti yang sebenar. Ia adalah rumah bagi 2 universiti Sains Gunaan dan satu universiti penyelidikan ( Radboud ) dan menghitung sekitar 165 000 penduduk, 30 000 daripadanya adalah pelajar. Walaupun merupakan kota tertua di Belanda, sejak zaman Rom, Nijmegen mempunyai suasana muda dan meriah dengan pelbagai restoran, bar dan kafe. Pusat kebudayaan LUX - pawagam rumah seni terbesar di Belanda - juga menawarkan teater, muzik dan multimedia.

Pelajar menghargai banyak peluang yang ditawarkan bandar untuk bersantai dan hiburan. Nijmegen menawarkan banyak aktiviti kebudayaan, dari banyak muzium, galeri, teater, dewan konsert dan panggung wayang hingga acara seperti Perarakan Empat Hari Antarabangsa dengan Festival Musim Panas Antarabangsa, Festival Abad Pertengahan Limburg, Festival Samba dan Salsa, Festival Taman Rockin dan banyak lagi. Yang paling penting, ia adalah tempat yang selamat dan mesra untuk tinggal dan belajar.

Sokongan dengan penginapan dan permohonan visa
Pelajar antarabangsa boleh mengharapkan menerima sambutan hangat. Radboud University menyediakan sokongan kepada permohonan perumahan dan visa untuk pelajar antarabangsa yang memohon sebelum tarikh akhir permohonan.

Tuisyen dan kos sara hidup
Kos sara hidup di Nijmegen agak rendah berbanding Amsterdam atau bandar-bandar lain di Eropah Barat. Berharap untuk membelanjakan minimum € 800 sebulan untuk perbelanjaan sara hidup. Kos penginapan pelajar yang lengkap antara € 360 hingga € 450 termasuk gas, elektrik dan internet. Mengandalkan € 400 untuk makanan, pakaian, rawatan diri dan perjalanan dan 30 euro untuk bil telefon anda. Buku dan fotokopi berharga lebih kurang € 200 hingga € 300 setiap semester.

Yuran pengajian bergantung pada kewarganegaraan dan program pilihan anda: € 2.168 setahun untuk pelajar EU / EEA, antara € 12.500 hingga € 16.500 setahun untuk pelajar Master bukan EEA. Biasiswa disediakan untuk pelajar dari negara-negara bukan EEA.

Lokasi

Nijmegen

Alamat
Houtlaan 4
6525 XZ Nijmegen, Gelderland, Belanda

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami