Piet Zwart Institute

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

INSTITUT ZWART PIET: PENGAJIAN MASTER DALAM ART, DESAIN DAN PENDIDIKAN ART

Institut Piet Zwart menempatkan program Sarjana Antarabangsa Akademi Willem de Kooning di Hogeschool Rotterdam. Sejak 1999 ia telah didedikasikan untuk mempromosikan kajian dan penyelidikan dalam bidang seni, reka bentuk dan pendidikan seni.

60469_KDH.jpg

Dinamakan selepas pereka perintis Belanda, Piet Zwart, yang bekerja secara percubaan merentasi media dan konteks, Institut menawarkan gabungan yang kaya dengan pengkhususan mendalam dan pertukaran interdisipliner dalam persekitaran pembelajaran intim.

Kursus-kursus Institut Piet Zwart terletak di tengah-tengah pusat bandar Rotterdam di Karel Doormanhof 45 dan Blaak 10. Walaupun pelajar dan fakulti datang dari seluruh dunia, membawa mereka pelbagai pengaruh budaya, terdapat juga hubungan kukuh ke bandar, sejarahnya, dan persekitaran bandar yang sentiasa berubah.

Kesemua empat kursus Sarjana - Seni Halus, Senibina Interior: Penyelidikan + Reka Bentuk, Reka Bentuk Media dan Komunikasi, dan Pendidikan Seni - berkongsi kepentingan dalam aspek sosial, budaya dan politik kompleks setiap disiplin.

Melalui kurikulum unik yang disesuaikan dengan pembelajaran kolektif, tutorial individu, penyelidikan berasaskan amali dan penyelidikan teoritis, kursus kami mendidik para profesional yang mempunyai pendekatan yang kritis, inovatif, mempersoalkan dan imajinatif terhadap kerja mereka. Para graduan kita tidak hanya mewujudkan diri mereka dalam bidang mereka tetapi juga mencabar dan kreatif menentukan perimeters profesion mereka.

Sebagai program pendidikan dan pusat kebudayaan, tanggapan 'membuat orang awam' adalah teras kepada aktiviti kami. Pameran, pengaturcaraan, persidangan, dan penerbitan merupakan cara untuk mengembangkan penyelidikan kami di luar batas-batas akademik, sementara pada masa yang sama menilai ruang spekulasi yang sangat diperlukan untuk refleksi dan pembinaan pengetahuan yang hanya dapat dilakukan melalui kerangka akademik seperti Institut Piet Zwart.

Lokasi

Rotterdam

Alamat
Blaak 10 3011 TA
Rotterdam, Belanda Selatan, Belanda

Rotterdam

Alamat
Karel Doormanhof 45 3012 GC
Rotterdam, Belanda Selatan, Belanda

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami