IHS, Institute For Housing and Urban Development Studies of Erasmus University Rotterdam

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Mengenai IHS

Ditubuhkan pada tahun 1958, IHS adalah institut antarabangsa bagi pembangunan perumahan dan bandar Universiti Erasmus Rotterdam. Selama lebih dari 60 tahun, telah menjadi misi kami untuk membangunkan kapasiti manusia dan institusi, untuk mengurangkan kemiskinan dan meningkatkan kualiti hidup di bandar-bandar. Kami menawarkan program kursus Sarjana, PhD dan kursus pendek mengenai pelbagai topik bandar termasuk dinamik sosio-spatial dalam perancangan, daya tahan iklim, inovasi ekonomi tempatan, perumahan dari hak asasi manusia dan perspektif jantina, kemampanan dan bandar hijau (infrastruktur, tenaga dan air), tanah undang-undang dan kewangan, dan pengurusan sumber semula jadi yang regeneratif.

120113_commonstudentheaderErasmus.jpg

Kaedah pengajaran dan pembelajaran

Kaedah pengajaran dan pembelajaran kami berlabuh dalam pendekatan IHS yang unik mengenai persenyawaan salib pendidikan, nasihat dan penyelidikan. Pendekatan IHS dirancang untuk melengkapkan pelajar untuk membentuk penyelesaian multidimensi untuk mengurangkan kemiskinan dan meningkatkan kualiti hidup di bandar-bandar. Staf akademik kami terlibat dalam misi pengajaran dan latihan antarabangsa pada setiap masa, terus berusaha ke arah pembangunan penyelesaian bandar yang inovatif. Kami berbangga dengan pendekatan interdisiplin kami untuk pendidikan, di mana kami memastikan isu-isu bandar dan penyelesaian kehidupan sebenar ditangani kembali dalam kurikulum kami.

120112_Renownedprofessors.jpg

Fasilitator

IHS bekerjasama dengan pemimpin global dalam bidang pembangunan bandar, termasuk UN-Habitat, Alliance Cities dan ICLEI. IHS juga berkerjasama dengan universiti terkemuka Belanda di Belanda dan di seluruh dunia untuk menyampaikan pemahaman yang komprehensif mengenai pembangunan bandar. Amsterdam, Groningen dan TU-Delft adalah beberapa universiti yang menyampaikan ceramah tetamu mengenai penjenamaan bandar, ekonomi bandar, logistik, pengangkutan, pemuliharaan warisan hanyalah pilihan kecil sumber akademik tambahan IHS menawarkan pelajar kami setiap tahun.

Pelajar

Kelas IHS terdiri daripada profesional peringkat pertengahan dengan pengalaman yang kaya dan bervariasi dari lebih dari 45 buah negara. Latar belakang yang tipikal termasuk seni bina, kejuruteraan, perancangan, ekonomi, sains sosial, sains alam sekitar dan perumahan.

Graduan IHS telah banyak menyumbang untuk memenuhi misi kami untuk mengurangkan kemiskinan dan meningkatkan kualiti hidup di bandar-bandar di seluruh dunia. Mereka terus mengambil pelbagai jawatan dalam sektor swasta, kerajaan dan akademik. Berikut adalah beberapa contoh jawatan yang diambil oleh graduan kami:

● Pengurus projek pekeliling ekonomi di Philips

● Pakar urus tadbir dan dasar di UN-Habitat

● Perunding arkitek di Asian Development Bank

● Penasihat perancangan ruang di GIZ

● Pemeriksa Kanan di Kementerian Kerajaan Tempatan dan Pembangunan Wilayah

● Pengarah di Pusat Pengangkutan Lestari dan Perubahan Iklim Alam Sekitar

● Profesor Penuh di Pontificia Universidad Javeriana

120110_getadiplomafromatop100university.jpg

City

IHS terletak di kampus Universiti Erasmus, Woudestein , di bandar ikonik Rotterdam. Gaya seni bina berani, perintis perancangan bandar, dan penduduk multikultural yang terkenal telah mendorong Rotterdam ke barisan hadapan inovasi dan penanaman di dunia bandar. IHS berbangga dengan sejarah Rotterdam, membantu membina semula dan mencipta semula bandar raya selepas kemusnahan yang disebabkan oleh Perang Dunia Kedua. Terletak di atas pemandangan yang mengagumkan, Rotterdam dipenuhi dengan rangkaian pengangkutan tempatan dan antarabangsa yang sangat baik, menjadikannya asas yang sempurna untuk menerokai segala-galanya di Belanda dan seluruh Eropah yang ditawarkan. Terdapat sistem pengangkutan yang baik dan laluan basikal yang selamat, yang menjadikan perjalanan di sekitar bandar sangat menyeronokkan. Ia adalah sebuah bandar yang kaya dengan kepelbagaian dengan 175 bangsa yang berbeza membentuk 600,000 penduduk Rotterdam. Selain itu, pembelajaran Bahasa Inggeris adalah wajib dalam sistem pendidikan Belanda, yang bermaksud bahawa hampir seluruh negara mampu berbahasa Inggeris! "Jadikan ia berlaku" adalah visi yang menyokong pertumbuhan bandar yang hebat ini, digambarkan oleh gabungan antara pelabuhan, kota Rotterdam dan Erasmus University Rotterdam.

120109_Resized_Girlsoncampusfromtheback.jpg

Kemasukan

Mulai 1 Oktober setiap tahun, anda boleh mula memohon kepada program Sarjana kami. Untuk mengetahui lebih lanjut tentang keperluan kemasukan, sila layari laman web kami di sini .

Program yang diajar di

Bahasa Inggeris

Lokasi

Rotterdam

Institute For Housing and Urban Development Studies, IHS, Erasmus University Rotterdam

Alamat
Burgemeester Oudlaan 50
Mandevile, 14th floor
3062 PA Rotterdam, Belanda Selatan, Belanda
Telefon
+ 31 10 408 9825