Hotelschool The Hague

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Masuk pintu Hotelschool The Hague , dan anda masuk ke salah satu universiti paling istimewa di dunia.

Kami berbangga dengan hakikat bahawa Hotelschool The Hague adalah salah satu sektor tunggal bebas yang terakhir Universiti Sains Gunaan di Belanda . Hotelschool The Hague diasaskan dan dibiayai pada tahun 1929 oleh industri perhotelan untuk mewujudkan tempat utama di mana rakan industri dapat memperoleh dan berkongsi wawasan baru, kemahiran dan pengetahuan. Sejak asasnya, Hotelschool telah menjadi sekolah antarabangsa khusus dalam pengurusan perhotelan yang menawarkan ijazah Sarjana Muda 4 tahun dalam Pengurusan Hospitaliti. Kursus ijazah ini juga boleh didapati sebagai program Track Fast Fast International.

Sejak yayasan hampir 90 tahun yang lalu, sekolah hotel telah menjadi lebih besar, lebih berorientasikan di peringkat antarabangsa dan telah profesional. Tetapi asas-asas asal tetap sama, seperti tumpuan khusus terhadap perhotelan dan hubungan yang kuat dengan industri. Juga, "perniagaan teras" sekolah hotel tetap sama; pusat di mana pengetahuan dan kemahiran perhotelan dibundel, dibangunkan, diteliti, dikongsi dan dipindahkan sebagai realistik yang mungkin untuk menyediakan bakat kepimpinan hospitaliti muda untuk kerjaya yang berjaya dalam perniagaan. Hotelschool The Hague , di tengah-tengah Hospitality.

6247_DSC_0306brightened.jpg

Terdapat lebih banyak lagi Hotelschool The Hague daripada memenuhi mata. Anda dialu-alukan di Hotel kami

Kami juga menjadi salah sebuah Pusat Penyelidikan Hospitaliti yang terkemuka di mana kami menjalankan penyelidikan ke dalam inovasi dalam industri perhotelan. Perundingan kami

6229_HTH-juli2013-92.jpg

Tadbir urus

Pada tahun 2006 Majelis Umum Majlis HBO mewujudkan kod urus tadbir. Hotelschool The Hague telah menerima pakai kod ini. Kod ini terdiri daripada, antara lain, peraturan untuk tadbir urus yang baik. Ia juga mempunyai kod peruntukan dan peraturan bagi pengawasan dan penglibatan pihak berkepentingan dalam pendidikan dan penyelidikan.

Statut

Statut Stichting Hotelschool The Hague meletakkan peraturan asas dan peruntukan asas. Ia menggambarkan matlamat dan statut sekolah dan tanggungjawab dan tugas Lembaga Pengarah dan Lembaga Pemegang Amanah.

6231__DSC2851.JPG

Visi strategik

Hotelschool The Hague akan mengukuhkan hubungannya dengan pelajar, pekerja, alumni dan industri perhotelan. Dalam Visi Strategik 2012-2018 Hotelschool The Hague akan memberi tumpuan kepada isu-isu teras ini:

 • pengukuhan pendidikan
 • hubungan yang lebih kukuh dengan industri
 • pengantarabangsaan

  6222_HTH-juli2013-31.jpg

  Nilai kami

Berikutan satu tahun penyelidikan dan perundingan dengan pelajar, fakulti dan pengurusan semasa kami baru-baru ini memperkenalkan Hotelschool The Hague New Hotelschool The Hague Value. Ini adalah kod etika berasaskan nilai, yang dicipta oleh kami untuk kami. Ini bermakna nilai-nilai kita akan merasakan bukan sahaja kepercayaan, kebiasaan dan kebudayaan kita, misi dan visi kita, dan sekurang-kurangnya, keghairahan kita terhadap industri yang memerlukan pemimpin bukan sahaja mempunyai kecekapan yang tinggi tetapi juga sifat yang sangat baik. Nilai-nilai kami merujuk kepada tanggungjawab peribadi dan kecekapan moral individu, menyeru semua orang dalam komuniti kami untuk membuat keputusan moral yang baik berdasarkan nilai-nilai yang boleh kita kenali.

Untuk menyokong Nilai-nilai yang telah kami buat Manifesto untuk pelajar, fakulti dan pengurusan kami yang memberikan kita semua dengan bintang utara untuk tindakan dan tingkah laku kita. Nilai kami diwakili oleh surat - surat dalam HOSPITALITY :

 • H - Kami jujur
 • O- Kami Terbuka
 • S - Kami Berkelanjutan
 • P - Kami Profesional
 • Saya - Kami Didorong oleh Integriti
 • T - Kami Telus
 • A - Kami adalah Duta Besar
 • L - Kami Setia
 • Saya - Kami Antarabangsa
 • T - Kami boleh dipercayai
 • Y - Kami adalah Ya-Minda

6224_HTH-juli2013-47.jpg

Lokasi

The Hague

Hotelschool The Hague

Alamat
Brusselselaan 2
2587 AH The Hague, Belanda Selatan, Belanda
Telefon
+31 70 351 2481

Amsterdam

Alamat
Jan Evertsenstraat 171

1057 BW Amsterdam, Belanda Utara, Belanda