Baca keterangan rasmi

Hanze Universiti Sains Gunaan (UAS) terletak di bandar pelajar yang meriah di Groningen.

Kami mempunyai pelbagai jenis Sarjana Muda dan program, Sijil dan Bursa kursus Sarjana, Sekolah Summer Hanze dan kursus Persediaan.

penyelidikan gunaan dan inovasi sangat bersepadu dalam program-program akademik kami. Di samping itu, Hanze UAS mempunyai pelbagai kemudahan moden di kampus untuk menawarkan pelajarnya. Gambaran keseluruhan maklumat penting untuk pelajar antarabangsa boleh didapati di International Service Meja laman web kami. Kami berharap untuk melihat anda di Groningen tidak lama lagi.

Organisasi dan Pengurusan Hanze Universiti Sains Gunaan

Hanze Universiti Sains Gunaan (Hanze UAS), Groningen, mempunyai pertubuhan di Groningen, Assen, Leeuwarden dan Amsterdam dengan kira-kira 27000 orang pelajar dan 3000 orang kakitangan. Nama Hanze UAS berkaitan dengan kuasa sekali memandu dari segi perniagaan dan perdagangan. Beberapa tahun lalu, Liga Hanseatic adalah penting untuk perdagangan antarabangsa, kerjasama dan kenalan. Ini merupakan kes di Belanda dan negara-negara lain seperti Jerman dan Scandinavia. Belanda mempunyai banyak bandar-bandar Hanseatic, termasuk Groningen.

Oleh itu, istilah 'Hanze' boleh menjadi tegas berkaitan dengan masa lalu dan juga ke bandar Groningen. logo ini juga mempunyai aspek-aspek sejarah kepadanya. Condong gothic huruf H di Orange boleh didapati di mana-mana Hanze UAS berkaitan. Sila lihat pada filem di bawah untuk lihat lebih mendalam pada Hanze Universiti Sains Gunaan.

video platform pengurusan video penyelesaian video pemain video

tanggungjawab

Statut Hanze UAS menyatakan tanggungjawab Lembaga Penyeliaan dan Lembaga Eksekutif. Tanggungjawab mereka adalah seperti yang dinyatakan di Hanze UAS 'Household Peraturan.

Visi Pendidikan 2020

Hanze Universiti Sains Gunaan, Groningen melatih profesional yang berkelayakan dan komited. Ia adalah satu persekitaran di mana pelajar, penyelidikan pensyarah dan syarikat bertemu dan belajar daripada satu sama lain. Pengajaran, penyelidikan dan amalan profesional berkaitan erat. Tugasan dari amalan profesional adalah sejajar dengan kaedah pengajaran bagi setiap program ijazah. Pelajar, penyelidikan pensyarah dan rakan-rakan dalam kerja-kerja bidang profesional bersama-sama pada penyelesaian kepada isu-isu berhampiran dan jauh. Pembelajaran dan kerja tetap berkaitan antara satu sama lain di seluruh kehidupan.

Pendidikan memperkaya individu dan masyarakat

Hanze UAS merasakan bahawa ia mempunyai misi khas untuk membuat semua orang dalam masyarakat pembelajaran Hanze sedar tentang tanggungjawab sosial mereka. Universiti sains gunaan menggalakkan pekerja dan pelajar untuk membina dan membuat sumbangan yang berharga kepada masyarakat.

Penekanan dalam pendidikan

Tenaga dan Penuaan Sihat adalah kawasan strategik di mana Hanze UAS mempunyai profil yang tinggi. Kebimbangan sosial utama adalah kawasan utama tumpuan dalam kursus-kursus pendidikan universiti dan penyelidikan. Keusahawanan juga merupakan konsep utama dan intrinsik berkaitan dengan nama Hanze itu. Istilah ini merujuk kepada hubungan antara pendidikan dan aplikasi praktikal dan hubungan penting dengan komuniti perniagaan di rantau ini, dan di peringkat kebangsaan dan antarabangsa. Di samping itu, Hanze UAS menyediakan persekitaran pembelajaran yang selamat dan bercita-cita tinggi di mana orang ramai menggalakkan untuk menjadi yang terbaik yang mereka boleh. Hanze UAS berada di barisan hadapan dalam menggalakkan pelajar yang paling berbakat dan pekerja.

Program diajar dalam:
  • English
  • Jerman
  • Belanda

Sekolah ini juga menawarkan:


Hanze University of Applied Sciences - Groningen, the Netherlands

... [+]

Tahun pertama: kemungkinan meneroka

[-]
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Hanze University of Applied Sciences - Groningen, the Netherlands

Kajian laluan Classical Music bertujuan untuk pelajar-pelajar yang bercita-cita tinggi, mempunyai tahap yang tinggi bermain, ingin tahu dan yang mahu bekerja keras untuk ... [+]

Muzik: www.hanzegroningen.eu/mastermusic

Yang Prince Claus Conservatoire daripada Hanze Universiti Sains Gunaan di Groningen merasakan hubungan yang kuat dengan bahagian utara Belanda. Kami adalah sebuah institut antarabangsa yang terkenal dengan standard yang tinggi mengenai kualiti dan suasana. Misi kami adalah untuk melatih ahli muzik inspirasi yang boleh membuat perbezaan dalam masyarakat kita.

Kita hidup sehingga motto kami "Kongsi bakat anda. Menggerakkan dunia "dengan mencabar anda untuk berkongsi bakat dan minat anda untuk muzik dengan dunia di sekeliling anda. Sebagai seorang ahli muzik masa depan atau guru muzik anda akan bergerak dunia; oleh inspirasi, motivasi dan menyentuh hati rakyat.... [-]

English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Hanze University of Applied Sciences - Groningen, the Netherlands

MFA Painting mempunyai kurikulum dua tahun. Tahun pertama anda akan memberi tumpuan kepada meneroka kemungkinan anda dalam bidang yang anda pilih. Anda akan menjalankan p ... [+]

Seni Halus - Lukisan: www.hanzegroningen.eu/mp

Adakah anda mahu berkembang sebagai seorang artis seni halus? Adakah anda ingin mengembangkan kemahiran anda dan meluaskan pengetahuan dan wawasan anda ke dalam seni lukisan? Adakah anda ingin tahu bagaimana untuk mengembangkan sebagai seorang artis seni yang telah dicipta semula di seluruh dunia? Hari ini ia adalah penting untuk artis untuk menjalankan uji kaji, untuk memahami bagaimana persepsi psikologi, kognisi dan kerja imaginasi. Untuk mengetahui cara untuk menukar idea kepada imej dan untuk mendapatkan mesej anda kepada orang ramai. Oder risalah kami di sini.

Itulah sebabnya anda akan menghabiskan banyak masa dalam program ini di pandangan masa lalu, masa kini dan masa depan dan hubungan antara persepsi dan kognisi, imej dan bahasa, media stabil dan tidak stabil, teknologi lama dan baru, seni dan sains. Anda juga akan belajar tentang bentuk tempatan dan global masyarakat. Bersama-sama dengan pelajar-pelajar lain yang anda akan meneroka wilayah yang dicarter dan belum diterokai, berkongsi pandangan dan idea-idea dan belajar daripada satu sama lain. ... [-]

English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Hanze University of Applied Sciences - Groningen, the Netherlands

Induk ini menyediakan anda untuk masa depan yang cerah dalam dunia menarik aplikasi sensor maju. Domain yang sedang pesat berkembang, menyediakan semua jenis prospek yang ... [+]

Sensor System Engineering: www.hanzegroningen.eu/msse

Ghairah tentang teknologi dan kejuruteraan?

Adakah anda membuka berfikiran, adakah anda suka untuk meregangkan sempadan untuk mengetahui apa yang ada di luar sana? Bolehkah anda memohon diri, membangunkan cara-cara baru untuk menggerakkan teknologi ke hadapan, khususnya dalam domain kesihatan? Kemudian mengambil masa untuk mempertimbangkan peluang untuk menyertai kami untuk satu tahun untuk melengkapkan program Sensor System Engineering (SSE) kepujian sarjana.

Program Gambaran Keseluruhan pengetahuan am mengenai aplikasi sensor diperlukan untuk apa-apa jenis pengkhususan pengetahuan khusus yang melibatkan sensor dalam domain kesihatan Kandungan Kepujian Projek tesis Sarjana (30 ECTS) ... [-]
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Hanze University of Applied Sciences - Groningen, the Netherlands

... [+]

Konsortium itu menawarkan program sarjana bersama unik dalam International Communication (MIC).

[-]
English
Sepenuh masa
3 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Hanze University of Applied Sciences - Groningen, the Netherlands

... [+]

Sarjana Muda Ekonomi (BEc), Sarjana Muda Pentadbiran Perniagaan (BBA), Sarjana Muda Komunikasi (BComm), Sarjana Muda Sains Sosial (B.Soc.Sc/B.Soc.Sci), Sarjana Muda Sains Alam Sekitar (B. Env.Sc) atau setaraf dengannya layak untuk mendaftar untuk program ini.

Pelajar antarabangsa harus menyediakan bukti kemahiran bahasa Inggeris: skor IELTS ≥ 6.5 atau skor TOEFL ≥ 575. Pelajar yang mempunyai kelayakan dari Great Britain, Ireland, Kanada, Australia, New Zealand atau Amerika Syarikat dikecualikan daripada keperluan ini.

Surat motivasi juga diperlukan.

[-]
English
Sepenuh masa
3 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Hanze University of Applied Sciences - Groningen, the Netherlands

... [+]

Pembangunan Profesional & Etika Profesional memberi tumpuan kepada keupayaan untuk mencerminkan tingkah laku dan pembangunan seseorang dan untuk menyesuaikan dengannya.

Kedua-dua kuliah (ahli) dari pakar dalam bidang dan Komuniti Pelajar akan menyokong anda sepanjang program Master. Pembangunan pengetahuan anda dipertingkatkan oleh enam tema yang mencukupi dan topik yang disertakan, yang merangkumi disiplin utama program Master: Pemasaran, Kewangan, Pengurusan Sumber Manusia dan Perniagaan & IT:

Kemapanan: seperti Tanggungjawab Sosial Korporat, Koperasi & Demokrasi Persatuan Teknologi Didorong: contohnya Keupayaan Dinamik, Pengurusan Pematuhan Persatuan Cecair: contohnya Ekonomi Perilaku, Kerumitan dan Pengurusan Peralihan Inovasi & Keusahawanan: misalnya Ekonomi Pekeliling, Teori Keberkesanan Pembangunan Profesional & Etika Profesional: misalnya Pemikiran Sistem, Di dalam Bilik Lembaga Penyelidikan Gunaan: contohnya Falsafah Penyelidikan, Kitaran Empirikal, Penulisan Akademik ... [-]
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Hanze University of Applied Sciences - Groningen, the Netherlands

Memperoleh asas yang kukuh dalam sistem pengurusan tenaga yang mapan. Topik termasuk pemodelan, teknologi, pasaran & inovasi, kerangka saintifik (undang-undang, dasar ... [+]

Mempelajari Master Eropah dalam Pengurusan Sistem Tenaga Lestari di Belanda

Memperoleh asas yang kukuh dalam sistem pengurusan tenaga yang mapan. Topik termasuk pemodelan, teknologi, pasaran & inovasi, kerangka saintifik (undang-undang, dasar, penerimaan masyarakat, aspek alam sekitar). Bekerja pada projek kehidupan sebenar, dan ikuti semester pengkhususan di institut rakan kongsi atau di Hanze UAS. Pengkhususan yang boleh anda pilih adalah integrasi dan pengoptimuman sistem atau pengurusan tenaga lestari. Program ini adalah untuk pelajar dengan latar belakang dalam bidang ekonomi, kejuruteraan pengurusan atau setaraf.

Syarat Kemasukan

Ijazah Sarjana Muda dalam:

ekonomi... [-]

English
Sepenuh masa
3 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Hanze University of Applied Sciences - Groningen, the Netherlands

Memperolehi asas yang kukuh dalam teknologi tenaga boleh diperbaharui utama dan isu sosio-ekonomi berkaitan di Hanze UAS dan pakar dalam teknologi khusus di institut raka ... [+]

Kajian Master Eropah dalam Tenaga Diperbaharui di Belanda

Memperolehi asas yang kukuh dalam teknologi tenaga boleh diperbaharui utama dan isu sosio-ekonomi berkaitan di Hanze UAS dan pakar dalam teknologi khusus di institut rakan kongsi atau di Hanze UAS. Pengkhususan boleh didapati dalam tenaga angin, fotovoltaik, sistem bahan api yang mampan untuk mobiliti, tenaga haba solar, integrasi grid dan tenaga lautan. Program ini adalah untuk pelajar dengan latar belakang teknikal.

Syarat Kemasukan

Ijazah Sarjana Muda dalam:

kejuruteraan

MATEMATIK

FIZIK

Setara dengan pengalaman kerja yang sesuai

Sijil bukti penguasaan yang mencukupi dalam bahasa Inggeris:... [-]

English
Sepenuh masa
3 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Welcome Day

We Are Family

Open Day