Erasmus School of Economics - Erasmus University Rotterdam

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Semua ahli fakulti terlibat dalam penyelidikan dan pengajaran. Ini membolehkan sekolah berkembang maju. Dengan lima program sarjana muda dan 18 program pengajian yang ditawarkan, Erasmus School of Economics berusaha untuk menjadi yang terbaik dalam disiplinnya (ekonomi, ekonomi perniagaan dan ekonomi) dan berusaha mencapai kecemerlangan dalam penyelidikan dan pengajarannya. Ini boleh diukur dengan prestasi dalam ranking.

Erasmus School of Economics secara strategik mempunyai fokus yang jelas mengenai ekonomi. Sama seperti mereka 100 tahun yang lalu, ketika sekolah ditubuhkan pada tahun 1913, para ahli ekonomi adalah jantung Erasmus University Rotterdam. Para graduan terbaik Erasmus telah membuat sumbangan cemerlang kepada sains, kerajaan dan perniagaan.

Erasmus School of Economics adalah institut terkenal di dunia yang menyumbang pengetahuan saintifik kepada isu-isu ekonomi masa depan dan bertujuan untuk menjawab isu-isu semasa yang berkaitan dengan kerajaan dan firma. Tumpuan sekolah adalah pada penciptaan, penyebaran dan penerapan pengetahuan saintifik, semuanya dari perspektif ekonomi. Erasmus School of Economics bergantung pada pandangan terkini dalam disiplin. Ia bekerjasama dengan rakan saintifik antarabangsa, dan ia mempunyai kedudukan tempatan dalam isu perniagaan yang berkaitan dengan kedudukan unik yang bandar Rotterdam sebagai hab pengangkutan dan industri.

Kemudahan Kampus:

Pusat Sekolah Erasmus Ekonomi adalah kampus Woudestein kami, 15 minit perjalanan dengan basikal dari pusat bandar Rotterdam, termasuk stesen keretapi Rotterdam Centraal yang baru. Di luar waktu kelas, pelajar belajar di bangunan Polak baru yang penuh cahaya atau di perpustakaan universiti yang canggih, merebut kopi di Erasmus Food Plaza, atau menghadiri acara di teater atau Café di de Smitse. Pusat sukan di kampus menawarkan kecergasan, tarian, berputar, skuasy, dan tenis di kalangan kelas-kelas lain. Singkatnya, cukup untuk dilakukan di kampus yang sibuk dengan kehidupan pelajar.

Kerjaya:

Banyak syarikat di Belanda dan di luar negara berminat untuk merekrut ahli ekonomi dengan khusus, tetapi juga dengan pengetahuan luas yang mereka boleh memohon dalam segala macam situasi kehidupan sebenar. Pengetahuan khusus tetapi penggunaan luas ekonomi adalah apa yang menjadikan graduan dalam ekonomi sangat popular di banyak sektor perniagaan dan kerajaan.

Murid-murid kami terus mengejar pelbagai kerjaya. Lulusan ekonomi dan ekonomi kita tidak menghadapi masalah mencari pekerjaan. Kebanyakan graduan baru-baru ini dapat mencari pekerjaan dalam tempoh tiga bulan selepas tamat pengajian. Asas untuk kerja masa depan terletak pada pilihan subjek yang dipilih semasa pengajian anda. Bagaimanapun, tidak kira apa yang anda pilih, ahli ekonomi Rotterdam secara luas dapat dikendalikan. Bukan sahaja mereka bekerja dalam pekerjaan ekonomi tertentu, mereka juga mencari kerja dalam jawatan yang lebih umum di peringkat akademik. Beberapa contoh jawatan termasuk penganalisis saham-saham, pengurus pelaburan / penganalisis, usahawan, penasihat kewangan, pengurus pemasaran, pemeriksa cukai, pengurus jualan, kakitangan dasar, pengurus kakitangan, pensyarah, ahli akademik, ahli politik, perunding pengurusan dan wartawan saintifik. Walaupun senarai yang disebutkan di atas termasuk banyaknya jawatan dan sektor, ahli ekonomi kita boleh didapati terutamanya dalam sektor-sektor berikut:

  1. perbankan
  2. akauntan, pejabat pentadbiran, penasihat cukai
  3. perundingan
  4. pentadbiran awam am
  5. penyelidikan / firma perundingan ekonomi
  6. perdagangan (terutamanya syarikat borong) dan syarikat multinasional
  7. keusahawanan

Kemasukan:

Bermula 1 November setiap tahun, anda boleh mula memohon kepada program Sarjana Muda dan Sarjana kami. Sekarang kita boleh bayangkan anda ingin tahu tentang keperluan kemasukan dan bagaimana cara memohon.

Semuanya bergantung kepada pendidikan terdahulu anda dan faktor-faktor lain. Untuk mengetahui lebih lanjut, sila lawati laman web kami untuk keperluan kemasukan program Sarjana dan Sarjana .

Lokasi

Rotterdam

Erasmus School of Economics

Alamat
Erasmus School of Economics
P.O. Box 1738

3062PA Rotterdam, Belanda Selatan, Belanda
Telefon
+31 10 408 1380

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program