Driestar Christian University for Teacher Education

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Menyediakan pendidikan yang baik untuk kanak-kanak dan orang dewasa muda selalu menjadi cita-cita kami. Pendidikan meresap dengan identiti alkitabiah. Pendidikan yang benar-benar menyentuh mereka dan memberi mereka nilai yang berkekalan. Bagi kanak-kanak dan pelajar di Belanda, tetapi juga untuk orang-orang di seluruh dunia.

Driestar Christian University untuk Pendidikan Guru adalah pusat pengetahuan pendidikan Kristian. Pada tahun 1944, kami memulakan sebuah kolej latihan guru Reformed kecil. Sejak itu, kami telah berkembang menjadi sebuah universiti pendidikan profesional yang mengkhususkan diri dalam latihan guru-guru sekolah rendah dan menengah. Pada tahun 2005 institusi ini bergabung dengan pusat sokongan pendidikan.

Driestar Christian University untuk Pendidikan Guru adalah sebuah institusi yang mempunyai tiga jabatan dan mempunyai 325 orang kakitangan. Cita-cita kami adalah untuk menawarkan program-program yang terkini dan berkaitan dengan amalan pengajaran. Semua program kami telah disenaraikan antara pertama dan kelima pada senarai penarafan nasional untuk program latihan guru. Keperluan pendidikan khas adalah salah satu bidang kepakaran kami.

Kami berurusan dengan beberapa sekolah rendah dan memupuk hubungan rapat dengan pengamal di lapangan, dan kerana penglibatan ini, kita tahu apa yang penting kepada guru di bilik darjah mereka.

Identiti Kristian

Driestar Christian University untuk Pendidikan Guru adalah institusi Reformasi. Asas kita adalah Firman Tuhan yang abadi dan tidak sempurna dan pengakuan iman berdasarkan Alkitab (Catechism Heidelberg, Pengakuan Iman Belanda dan Canons of Dordt).

Identiti Kristian kita adalah asas organisasi kita: semua aspek pedagogi dan organisasi adalah berdasarkan kepercayaan Kristian kita. Pengabdian, kebolehpercayaan, kebijaksanaan, gabungan, dan keberanian adalah nilai teras dari mana kita berusaha untuk melakukan kerja kita.

Attitude

  • Coram Deo: tanggapan bahawa kita hidup untuk Tuhan.
  • Pengawasan: tanggapan bahawa kita menerima bakat dan melakukan bakat ini dengan tekun di mana Tuhan menetapkan kita untuk bekerja.
  • Ketergantungan: tanggapan bahawa kita hidup di dunia yang patah dan sepenuhnya bergantung kepada rahmat dan kekuatan Allah, yang kita terima dari-Nya.

Visi

Di Universiti Kristian Driestar untuk Pendidikan Guru , semua karya diilhamkan oleh keyakinan kami bahawa Alkitab adalah sumber yang kekal dan penting.

Ia memberi kita asas-asas asas untuk pengajaran dan pendidikan. Kami rasa dipanggil untuk menilai semua trend dalam pendidikan mengikut garis panduan alkitabiah dan kami berharap untuk menyuarakan pendapat (Protestan) Kristian dan (alkitabiah) pandangan Reformasi mengenai pendidikan dalam masyarakat. Dalam masyarakat di mana manusia sendiri menjadi norma, kita mengambil tanggungjawab ini dengan sangat serius.

Kami melakukan penyelidikan pendidikan dengan menilai teori-teori (konsep-konsep teori) dan kemudian membuatnya terpakai kepada guru-guru di lapangan. Kami percaya bahawa pengetahuan hanya boleh dibangunkan dengan bekerjasama dengan guru dan pengamal lain dan dengan bekerjasama dengan rakan kongsi kami (merentasi sempadan kebangsaan dan budaya).

Misi

Driestar Christian University untuk Pendidikan Guru adalah institusi pendidikan dengan misi.

Kami sebagai Universiti Kristian Driestar untuk Pendidikan Guru memberi inspirasi, mendidik dan menyokong guru (guru) dan sekolah yang menyediakan pendidikan berdasarkan prinsip Kristian Reformasi.

Sekolah ideal kami

  • menyediakan pendidikan Kristian.
  • adalah tempat kerja yang ideal untuk guru Kristian.
  • adalah di mana murid dapat belajar dalam persekitaran inspirasi
  • adalah sebuah sekolah di mana kanak-kanak yang mempunyai keperluan khas mendapat perhatian dan perhatian khusus.
  • mempunyai kepimpinan yang sangat baik dan diurus dengan baik.
  • pandangan ibu bapa sebagai (salah satu) pasangan yang paling penting dalam pendidikan dan menyokong ibu bapa dalam meningkatkan keluarga mereka.

Lokasi

Gouda

Alamat
Driestar Hogeschool
University for Teacher Education
Burg. Jamessingel 2
PD GOUDA

2803 Gouda, Belanda Selatan, Belanda

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan: