Amsterdam University of the Arts - Academy of Architecture

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Apakah yang dimaksudkan oleh Akademi Seni Bina?

Belajar dalam konteks antarabangsa

Kami berdiri untuk sikap terbuka dan bertanya, untuk percubaan, dan kami menggalakkan pelajar mengamalkan kedudukan mereka sendiri. Kami menganggap kota Amsterdam menjadi makmal bagi tugasan reka bentuk pelajar dan pensyarah kami. Akademi ini mengekalkan hubungan rapat dengan komuniti profesional di rantau ini, dengan perkhidmatan awam, pentauliahan pihak dan pemaju. Program pengajian kami juga menduduki tempat yang terkenal di peringkat antarabangsa. Akademi ini mempunyai hubungan yang kuat dengan program ijazah yang berkaitan di luar negara. Pelajar dari semua sudut pengajian dunia di Akademi, pensyarah dan pensyarah tetamu antarabangsa sentiasa berkunjung, dan para pelajar sering berpartisipasi dalam lawatan dan projek asing.

Belajar dan bekerja serentak

Belajar dan bekerjasama semasa program ijazah. Gabungan itu bermakna bahawa para pelajar dan pensyarah terlibat secara langsung dalam amalan reka bentuk dan penyelidikan. Anda akan membentuk sebahagian aktif rangkaian rakan sekerja semasa pengajian anda. Mereka yang lulus dari Akademi sering terlibat dalam program ijazah. Pelajar menjadi majikan dan, berdasarkan kedudukan itu, pensyarah atau mentor untuk generasi baru pelajar.

Interdisciplinary

Seni bina, urbanisme dan seni bina lanskap adalah disiplin bebas dalam Akademi, yang sebahagiannya ditawarkan dalam gabungan. Dengan cara ini, para pelajar bersedia untuk mengamalkan amalan profesional yang terkini yang secara serentak menuntut pengkhususan dan keluasan dari para pelajar. Akademi Senibina adalah satu-satunya institusi pendidikan di Belanda yang menawarkan program Sarjana dalam cara interdisipliner. Kombinasi ini meminjamkan Akademi kedudukan yang unik di Belanda dan di luar negara.

Antarabangsa

Lawatan ke luar negara, belajar di program ijazah lain untuk semester atau menubuhkan projek dengan sekumpulan pelajar asing; itu semua mungkin di Akademi. Kami mengekalkan rangkaian aktif program ijazah Eropah, di mana pelajar dan pensyarah ditukar secara kecil-kecilan. Akademi adalah ahli Persatuan Pendidikan Senibina Eropah (EAAE) dan merupakan rakan kongsi dari European Master dalam Seni Bina Landskap (EMiLA), di mana anda boleh mendapatkan 'Master Eropah dalam Seni Bina Landskap'. Akademi telah bekerjasama dalam program Erasmus, berdasarkan bengkel-bengkel antarabangsa yang dianjurkan. Di samping itu, terdapat banyak projek dan perkongsian asing dengan program reka bentuk yang berbeza di Eropah. Pada bulan-bulan musim panas, kami menganjurkan Sekolah Musim Panas yang dipanggil: pelbagai lawatan antarabangsa yang boleh anda ambil bahagian.

Persekitaran inspirasi dan perbahasan topikal

Akademi Seni Bina terletak di Waterlooplein di Amsterdam di kompleks bangunan abad ke-17 yang diperbaharui oleh Claus en Kaan Architecten. Akademi itu menduduki tempat yang unik dalam kehidupan budaya Amsterdam dan memainkan peranan aktif dalam wacana profesional. Kuliah, bengkel, acara dan pameran dianjurkan dengan kerjasama organisasi lain. Siri kuliah - dibuka kepada pelajar - berdasarkan tema topikal yang berlaku sepanjang tahun.

Tajuk arkitek

Selepas mendapat gelaran Sarjana Sains, anda berhak memulakan amalan profesional bebas dan diberikan kemasukan segera kepada daftar arkitek, urbanis dan arkitek lanskap.

Penyelidikan berorientasikan amalan dalam pendidikan

Dunia berubah secara berterusan dan semakin cepat. Perkembangan sosial, praktikal dan teknikal membuat tuntutan baru pada seorang pereka. Oleh itu, Akademi mengintegrasikan penyelidikan berorientasikan amalan ke dalam pendidikan. Para profesor menganjurkan masterclasses, projek, lawatan, pameran dan ceramah dalam program penyelidikan mereka.

Sebahagian daripada Universiti Seni Amsterdam

Untuk mencapai wawasan dan inovasi baru, anda mesti mampu dan berani untuk melihat di luar sempadan bidang anda sendiri. The University of the Arts (AHK) Amsterdam menawarkan pelajar orientasi yang luas dari segi seni dan budaya, dan untuk alasan itu sangat penting bagi fakta bahawa pelajar dapat memperoleh pengetahuan mengenai perkembangan dalam bidang seni lain. Dalam pelbagai program yang ditawarkan di AHK, kami menyediakan ruang untuk kerjasama dengan program ijazah lain dan pertukaran antarabangsa.

Misi kita

Akademi Seni Bina Amsterdam menawarkan kursus oleh pereka untuk pereka. Ia mensasarkan pelajar yang bermotivasi dan dilengkapi untuk amalan reka bentuk dan memilih tutor yang telah membezakan diri mereka dalam amalan reka bentuk dan penyelidikan.

Pelajar dilatih dalam reka bentuk spatial sebagai disiplin praktikal dan kritikal di titik persilangan seni, sains, dan teknologi. Keputusan yang disengajakan untuk menghubungkannya dengan pendidikan seni (Amsterdam University of the Arts AHK) menggariskan kepentingan khusus yang Akademi melekat pada aspek artistik pelaksanaan profesinya.

Persekitaran pembelajaran yang berkualiti tinggi

Akademi ini bertujuan menyediakan persekitaran pembelajaran berskala kecil yang berkualiti tinggi dengan iklim terbuka dan penekanan terhadap penentuan posisi mereka sendiri oleh tutor dan pelajar. Orientasi antarabangsa adalah bahagian yang tidak dapat dielakkan ini.

Seni bina, urbanisme dan seni bina lanskap dilihat sebagai tiga disiplin yang lengkap. Ini mengubah hakikat bahawa ketiga-tiga disiplin itu sengaja ditawarkan serentak dan sebahagiannya digabungkan. Ini adalah untuk menyediakan pelajar untuk menjalankan profesion bersepadu.

Lokasi khusus di Belanda dan di luar negara adalah makmal pereka. Bandaraya Amsterdam, lokasi Akademi, aktif di dalam kursus ini sebagai bangunan sosial, karya seni bersejarah, dan cabaran reka bentuk yang sedang berjalan.

Tarikh tutup permohonan

Pelajar Belanda: 1 Mei 2021
Pelajar antarabangsa: 1 April 2021

Lokasi

Amsterdam

Alamat
Waterlooplein 211-213
1011 PG

Amsterdam, Belanda Utara, Belanda

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami