Management Development Centre International

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

MDCI bekerja di United Kingdom, Timur Tengah dan Afrika menyediakan logistik, pentadbiran dan sokongan pemasaran untuk program akademik siswazah bagi pihak beberapa universiti United Kingdom.

Syarikat yang berpangkalan di Bahrain juga menyediakan program pembangunan eksekutif dan program khusus.

Dalam tiga puluh tahun menyediakan program eksekutif MDCI telah membantu dua setengah ribu profesional Teluk berasaskan untuk meningkatkan kerjaya mereka yang mempunyai kelayakan akademik yang diiktiraf di seluruh dunia, dan telah membantu untuk memperkenalkan pemikiran perniagaan terkini dan kemahiran ke Teluk.

Satu elemen penting dalam program MDCI adalah bahawa pensyarah berdasarkan UK terbang ke Teluk untuk menyampaikan modul mereka membenarkan profesional tempatan untuk terus penjaga mereka semasa belajar untuk Masters mereka Doktor Falsafah.

Pembangunan Eksekutif (Masterclass) dan program disesuaikan dari MDCI menggabungkan pemikiran akademik terkini dan permohonan kepada prestasi organisasi, dan telah direka untuk mencerminkan budaya tertentu di negara tuan rumah. Program-program yang dihantar untuk pelbagai bidang keuntungan awam, swasta dan bukan untuk, sesuai untuk semua jenis organisasi dan direka khusus bagi pengurus bercita-cita tinggi dan eksekutif.

Program latihan membangunkan asas pengetahuan dan kemahiran yang eksekutif dan pengurus hari ini dan membantu pelajar menggunakan idea dan konsep untuk sebenar isu-isu organisasi, masalah dan penglihatan. Program ini dikendalikan oleh pasukan yang sangat berpengalaman warga UK, semua mereka mempunyai pengalaman yang luas dalam dunia pendidikan Eksekutif dalam tetapan negara yang berbeza. Perkhidmatan lain yang menyediakan oleh MDCI termasuk: perundingan pendidikan, pengurusan peperiksaan, perundingan pengurusan.

SEJARAH

Dalam MDCI awal 1990-an menubuhkan pangkalan di Bahrain untuk memenuhi keperluan syarikat-syarikat petrokimia dan minyak Arab Saudi besar. Selepas itu, program-program yang telah ditawarkan untuk matang pelajar dari negara-negara GCC lain dari pangkalan Bahrain dan Arab Saudi, UAE, Qatar dan Oman pejabat satelit. Lebih 2,500 eksekutif matang telah mendapat manfaat daripada perkhidmatan yang disediakan oleh MDCI.

Syarikat ini mempunyai kedua-dua Kementerian Perdagangan dan Kementerian pendaftaran Pendidikan di Bahrain sebagai pejabat wakil syarikat induk di United Kingdom.

Anugerah Queen

Setiap tahun Majesty anugerah Queen Elizabeth Her pengiktirafan beliau sebagai menghargai kerja yang dilakukan di luar negara oleh pertubuhan-pertubuhan United Kingdom dalam sektor eksport. MDCI dan syarikat induknya DA Kumpulan telah dianugerahkan penghormatan ini dan pegawai syarikat itu telah dijemput untuk satu majlis rasmi di Buckingham Palace. Anugerah itu disampaikan kepada syarikat itu oleh Rt Hon. Tony Blair - Perdana Menteri.

Model Eksekutif "Model ini," adalah satu istilah yang merujuk kepada kaedah masa yang berkhidmat dalam menyampaikan program lepasan ijazah universiti UK, pada separuh masa untuk eksekutif yang sibuk. Ia menyediakan pelajar eksekutif tempatan dengan pengalaman pembelajaran yang sama kerana mereka akan menikmati sama program separuh masa, di kampus universiti.

Pelajar umum sebagai eksekutif matang biasanya mempunyai pengalaman industri yang ketara. Purata umur pelajar MDCI semasa adalah 35 dan kebanyakannya mempunyai lebih daripada 8 tahun pengalaman yang berkaitan.

Rakan kongsi universiti menyediakan komponen akademik sama program, termasuk pengajaran pelajar menikmati di kampus. MDCI menyediakan sokongan tempatan untuk kedua-dua universiti dan pelajar.

Management Development Centre International Ltd adalah sebuah syarikat yang didaftarkan di United Kingdom. Syarikat itu adalah sebahagian daripada kumpulan Durham Associates, yang berpusat di Coach House Lama, Castle Eden, County Durham. Pengerusi Kumpulan antarabangsa yang terkenal pengurusan akademik dan penulis Profesor Geoff Lancaster.

MDCI diuruskan oleh lembaga pengarah yang berpangkalan di United Kingdom. Pengarah Urusan Robert LF Rice, yang memegang Bahrain penduduk dan telah tinggal dan bekerja di Timur Tengah dan Afrika untuk sekitar 35 tahun. Pada tahun 2009 beliau telah dikenal pasti sebagai salah satu daripada pemimpin-pemimpin dalam pendidikan eksekutif di negara-negara MENA oleh Timur Tengah Ekonomi Digest MDCI bergantung kepada teknologi maklumat dan antara muka manusia untuk mencapai tahap yang tinggi sokongan pelajar dan menyelenggara prosedur operasi Universiti.

Pelajar dan organisasi penaja mereka menghargai model eksekutif penghantaran untuk beberapa sebab, terutamanya:

  • eksekutif yang sibuk ini tidak dikeluarkan dari kerja mereka untuk tempoh
  • Pelajar tidak mempunyai kesukaran bagi menyesuaikan dengan budaya asing
  • Program mengintegrasikan kehidupan dan kerja pelajar pengalaman dengan pemikiran akademik terkini
  • Organisations manfaat daripada pelajar menggunakan pengetahuan mereka ke dalam persekitaran kerja secara lelaran
  • pengetahuan pelajar diperkukuh dengan menambah pengetahuan akademik baru dengan pengalaman sedia ada mereka - satu konsep pendidikan yang penting dalam dirinya
  • Pakej keseluruhan termasuk bahan diserahkan kepada pelajar di Bahrain, ini melepaskan mereka sebagai contoh dari masa sia-sia mencari buku teks
  • Selain itu, yuran bagi program yang mencerminkan yuran UK tetapi tanpa mahal penginapan, sara hidup dan kos perjalanan.
  • Organisations menghargai mengekalkan pekerja mereka dalam tempoh kajian dan sering mendapat manfaat daripada permohonan segera pemikiran baru

Lokasi

Manama

Alamat
Suite 705/6
7th Floor, Entrance 3
Manama Centre, Government Avenue,

P.O. Box: 26305 Manama, Governorate Capital, Bahrain
Telefon
+973 17216002

Muscat

Gulf College

Alamat
Gulf College, Al Wadi Al Kabir,

Postal Code 117 Muscat, Muscat Governorate, Oman
Telefon
+968 24607625

Durham

Alamat
UK Headoffice
The Old Brewery
Castle Eden

TS27 4SU Durham, England, United Kingdom

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan: