Ahlia University Bahrain

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Mengenai Universiti Ahlia

Di Ahlia University kami berbangga dengan reputasi kami yang semakin berkembang sebagai penyedia pendidikan berkualiti tinggi di Kerajaan Bahrain dan rantau Teluk yang lebih luas. Kualiti tinggi pendidikan di Ahlia University adalah teras dari segala yang kita lakukan dan ulasan oleh Badan Jaminan Kualiti terus mengiktiraf kualiti pengajaran dan pembelajaran kita.117209_pexels-photo-1370296.jpeg

Mengapa belajar di AU

1. Pengajaran dan Pembelajaran Berkualiti Tinggi

Bukan hanya kita yang percaya bahawa kita mempunyai pengajaran dan pembelajaran berkualiti tinggi di Bahrain, Badan Jaminan Kualiti sentiasa mengkaji program kami dan melaporkan bahawa kami adalah Universiti swasta terkemuka di Bahrain.

2. Penyelidikan Antarabangsa kami

Para ahli akademik dan siswazah kami terus menjalankan penyelidikan. Diterbitkan dalam beratus-ratus jurnal antarabangsa, penyelidikan telah dijalankan dalam mata pelajaran yang pelbagai seperti 'Wanita dan Politik Konfrontasi Ketenteraan' dan 'Membina Kapasiti Pengetahuan untuk Pembangunan Mampan di Dunia Arab'.

3. Lokasi yang Menakjubkan

Langit biru, landskap yang indah, setiap jenis sukan, litar perlumbaan Formula One, budaya terbuka dan pelbagai, belanja yang hebat, pusat Eropah dan Asia dan matahari terbenam yang paling menakjubkan; apa lagi yang anda boleh meminta.

4. Pelbagai Program

Dengan lima Kolej yang menawarkan program PhD dan MBA melalui program Sarjana Muda dalam pelbagai subjek dari Perakaunan ke Rekabentuk Interior dan Fisioterapi, ada sesuatu yang sesuai dengan keutamaan anda di AU.

5. Peluang Kerjaya yang luar biasa

Graduan kami sangat dicari oleh sektor awam dan swasta di peringkat antarabangsa dan di peringkat serantau. Program latihan utama kami membolehkan setiap pelajar untuk mendapatkan pengalaman pertama dalam dunia kerja sebelum menamatkan pengajian, membantu mereka lebih bersedia untuk pekerjaan selepas tamat pengajian.

6. Sumber dan Kemudahan Terbaik

Antara sumber dan kemudahan yang tersedia untuk pelajar kami; perpustakaan kami memberi anda akses kepada 2.5 juta e-jurnal, 40,000 e-buku dan 8,000 buku bercetak, makmal kami membolehkan anda mempelajari dan mengamalkan kemahiran teknikal yang diperlukan untuk program kejuruteraan kami dan perkongsian kami dengan Hospital Universiti King Hamad memberi pelajar Fisioterapi kami terlebih dahulu -Mengalaman pengalaman.

7. Pelaburan di Kampus Baru kami

Pada tahun 2017, kami akan membuka fasa pertama kampus canggih baru yang kami buat. Lokasi di pulau yang indah di bahagian utara Bahrain, yang boleh diakses dengan jalan sendiri, akan menyediakan kemudahan, teknologi dan sumber pembelajaran yang terbaik di Bahrain.

8. Kepelbagaian Pelajar kami

Di AU kami percaya bahawa semua pelajar tanpa mengira warna, bangsa, agama, kecacatan fizikal atau pembelajaran mempunyai hak untuk pendidikan terbaik yang kami dapat berikan. Di AU, kami berusaha keras untuk memastikan semua pelajar kami diperlakukan dengan sama dan dengan hormat.

9. Budaya Antarabangsa kami

Pembelajaran dan perkongsian pengetahuan di seluruh dunia adalah penting untuk masa depan. Di AU, kami sentiasa membangunkan perkongsian antarabangsa kami yang memberi peluang kepada pelajar tempatan dan serantau untuk belajar di luar negara, dan mengalu-alukan pelajar antarabangsa ke kampus kami di Bahrain. Digabungkan dengan fakulti kami dari 34 negara yang berbeza dengan kepercayaan dari beberapa universiti terbaik di dunia, perkongsian ini memastikan kami terus bekerja dengan pelajar kami untuk mempersiapkan mereka untuk pasaran global.

10. Keluarga Ahila

Ahlia bermakna 'keluarga' dalam bahasa Arab. Di AU, hubungan antara fakulti, pelajar dan kakitangan pentadbiran kami, bermakna kami telah diterangkan oleh ramai orang sebagai keluarga rapat. Kami mengambil berat tentang pelajar dan kakitangan kami dan bekerja dengan gigih untuk memastikan bahawa apa jua penglibatan anda dengan AU, kami akan membuat pengalaman anda menjadi yang terbaik.

Visi dan misi

Visi kami

Universiti Ahlia berhasrat untuk menjadi institusi akademik serantau dan antarabangsa yang luar biasa dengan mempromosikan tahap integriti tertinggi dalam pencapaian kecemerlangan pendidikan dan penyelidikan dan dalam pelbagai perkhidmatan profesional berkualiti tinggi kepada masyarakat.

Misi kita

Sebagai institusi terkemuka untuk pendidikan tinggi, Misi Universiti Ahlia adalah untuk memajukan perbatasan pengetahuan manusia dan meningkatkan taraf sosial dan taraf hidup masyarakat. Bagi menyokong misi ini, Universiti adalah komited untuk:

 • Menghasilkan graduan yang dibezakan oleh kecekapan profesional mereka, pandangan humanistik dan etika yang tidak kompromi.
 • Memberi kemudahan dan sokongan kakitangannya untuk meneruskan penyelidikan inovatif.
 • Mewujudkan Universiti Ahlia sebagai pusat kecemerlangan yang diakui dalam bidang pengetahuan tertentu.
 • Bekerjasama dengan masyarakat tempatan dan serantau untuk menyokong keperluan masyarakat dan ekonomi.

Inisiatif Strategik dan Nilai Teras kami

Ahlia mempunyai rangka kerja sepuluh inisiatif strategik, yang berfungsi sebagai rangka kerja untuk menyampaikan visi dan misi kami. Penting untuk visi, misi dan strategi kami adalah nilai teras kami, yang meliputi

 • Kecemerlangan akademik
 • Peluang Pendidikan
 • Pertumbuhan peribadi
 • Tanggungjawab sosial
 • Menghormati
 • Piawaian Etika dan Moral yang Tinggi
 • Integriti
 • Menyokong Penyelidikan dan Pembangunan
 • Ketelusan
 • Menyediakan perkhidmatan berkualiti tinggi

Lokasi

Manama

Alamat
Exhibitions Avenue
Manama, Governorate Capital, Bahrain

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami