University of Applied Arts Vienna

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Sebagai pusat kecemerlangan seni dan penyelidikan, Angewandte diiktiraf secara nasional dan antarabangsa.

 • Projek-projek dan peristiwa-peristiwa yang berkualiti tinggi dibangunkan di semua bidang seni dan penyelidikan Angewandte. Angewandte menduduki kedudukan utama dalam seni dan budaya Austria.
 • Dalam bidang penyelidikan artistik, Angewandte memainkan peranan utama di Austria, dan ia juga telah mencapai pengiktirafan yang hebat di peringkat antarabangsa. Kejayaan aplikasi yang dibuat dari Universiti ke Program Sains Sains Austria (FWF) bagi penyelidikan berasaskan kesenian (PEEK) memberikan bukti kukuh untuk pencapaiannya yang tinggi.
 • Para artis dan ulama antarabangsa yang luar biasa di semua cawangan Angewandte memberikan impak penting dalam pembangunan disiplin masing-masing, dan di luar sempadan disiplin mereka juga - dalam karya seni mereka, dalam penerbitan mereka, dalam organisasi pameran, di pasaran seni , dalam industri kreatif atau melalui kehadiran media mereka.
 • Angewandte mempunyai rangkaian rangkaian yang padat dan terancang dengan kukuh oleh institusi dan pakar terkenal di peringkat antarabangsa, yang menyediakan banyak peluang untuk kerjasama kepada rakan kongsi nasional dan antarabangsa serta pihak yang berminat.


Melalui tindakannya, Angewandte memberikan impuls yang berkesan dalam membentuk masyarakat.

 • Melalui projek-projek yang diketuai oleh Angewandte menikmati reputasi penyampaian impuls dan sumbangan yang relevan kepada proses pembangunan sosial secara teratur.
 • Graduan Angewandte, sebagai seorang profesional yang berjaya, inovatif, berfikiran kritis, bertanggungjawab dan berlainan yang berfikiran kritis, boleh memainkan peranan formatif dalam membentuk dunia seni, industri kreatif dan seterusnya.
 • Sebagai pusat utama untuk acara dan pameran, Angewandte mendapat manfaat daripada pembaharuan dan pengembangan seni bina yang akan meningkatkan potensi untuk secara langsung menyampaikan pengetahuan artistik dan saintifik yang relevan kepada pelbagai kumpulan sasaran dalam masyarakat.
 • Wacana yang relevan dalam politik budaya dan pendidikan secara aktif dibangunkan dan dibentuk oleh sumbangan dari Angewandte.


Angewandte menjadikan sumbangan utama untuk mengukuhkan Austria sebagai hab inovasi.

 • Dengan interdisipliner menggabungkan kepakaran dalamannya sendiri dengan rakan penyelidikan yang relevan, Angewandte memberikan sumbangan dalam pelbagai buruj projek ke arah memenuhi matlamat inovatif dan sosiopolitik.
 • Lulusan, peserta dalam industri kreatif (contohnya perniagaan kecil dan sederhana berorientasikan inovasi atau baru yang berorientasikan inovasi), rakan kerjasama dan pihak-pihak yang berkepentingan lain menggunakan pengetahuan, kepakaran dan perkhidmatan sokongan yang ditawarkan oleh Angewandte (misalnya dalam memperoleh pembiayaan daripada geran EU ).
 • Oleh itu, Angewandte memenuhi fungsi jambatan antara protagonis kebangsaan dan antarabangsa, di mana fungsi ini pada masa yang sama memastikan penambakan berterusan dalam bidang amalan yang berkaitan.


Di Angewandte, perbezaan - kandungan, metodis, budaya - dilihat sebagai satu cabaran dan peluang untuk terlibat dalam interaksi konstruktif-kritikal.

 • Dalam menjaga matlamat pengasas Angewandte sehingga kini dengan dunia hari ini, idea kreatif dan tenaga visual dan media seni, reka bentuk, seni bina, estetika, sejarah seni dan sains alam dan budaya dibawa ke dalam interaksi yang jelas dan hormat. Oleh itu, keseimbangan antara permintaan seni-artistik dan harapan berorientasikan hasil boleh dikekalkan.
 • Hubungan antara pelbagai perspektif kreatif membangkitkan kaedah pendekatan yang inklusif, yang memastikan interaksi yang bertanggungjawab dan berpengetahuan dengan isu-isu sosiopolitik atau ideologi.

Lokasi

Innere Stadt

University of Applied Arts Vienna

Alamat
Oskar Kokoschka Platz 2
1010 Innere Stadt, Vienna, Austria
Telefon
+43 1 71133