University of Applied Arts Vienna

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Sebagai pusat kecemerlangan seni dan penyelidikan, Angewandte diiktiraf secara nasional dan antarabangsa.

 • Projek-projek dan peristiwa-peristiwa yang berkualiti tinggi dibangunkan di semua bidang seni dan penyelidikan Angewandte. Angewandte menduduki kedudukan utama dalam seni dan budaya Austria.
 • Dalam bidang penyelidikan artistik, Angewandte memainkan peranan utama di Austria, dan ia juga telah mencapai pengiktirafan yang hebat di peringkat antarabangsa. Kejayaan aplikasi yang dibuat dari Universiti ke Program Sains Sains Austria (FWF) bagi penyelidikan berasaskan kesenian (PEEK) memberikan bukti kukuh untuk pencapaiannya yang tinggi.
 • Para artis dan ulama antarabangsa yang luar biasa di semua cawangan Angewandte memberikan impak penting dalam pembangunan disiplin masing-masing, dan di luar sempadan disiplin mereka juga - dalam karya seni mereka, dalam penerbitan mereka, dalam organisasi pameran, di pasaran seni , dalam industri kreatif atau melalui kehadiran media mereka.
 • Angewandte mempunyai rangkaian rangkaian yang padat dan terancang dengan kukuh oleh institusi dan pakar terkenal di peringkat antarabangsa, yang menyediakan banyak peluang untuk kerjasama kepada rakan kongsi nasional dan antarabangsa serta pihak yang berminat.

Students learning together


Melalui tindakannya, Angewandte memberikan dorongan yang berkesan dalam membentuk masyarakat.

 • Melalui projek-projek yang diketuai oleh Angewandte menikmati reputasi penyampaian impuls dan sumbangan yang relevan kepada proses pembangunan sosial secara teratur.
 • Lulusan Angewandte, sebagai personaliti yang berjaya, inovatif, berfikiran kritis, bertanggungjawab, dan berfikiran transgresi, dapat memainkan peranan formatif dalam membentuk dunia seni, industri kreatif, dan seterusnya.
 • Sebagai pusat utama untuk acara dan pameran, Angewandte mendapat manfaat daripada pembaharuan dan pengembangan seni bina yang akan meningkatkan potensi untuk secara langsung menyampaikan pengetahuan artistik dan saintifik yang relevan kepada pelbagai kumpulan sasaran dalam masyarakat.
 • Wacana yang relevan dalam politik budaya dan pendidikan secara aktif dibangunkan dan dibentuk oleh sumbangan dari Angewandte.


Angewandte menjadikan sumbangan utama untuk mengukuhkan Austria sebagai hab inovasi.

 • Dengan menggabungkan kepakaran dalaman secara interdisipliner dengan rakan penyelidikan yang relevan, Angewandte menyumbang kepada pelbagai rasi projek untuk mencapai tujuan inovatif dan sosiopolitik.
 • Graduan, peserta dalam industri kreatif (misalnya perniagaan kecil dan sederhana yang baru ditubuhkan atau berorientasikan inovasi), rakan kerjasama, dan pihak lain yang berminat memanfaatkan pengetahuan, kepakaran pendukung, dan perkhidmatan yang ditawarkan oleh Angewandte (misalnya dalam memperoleh dana dari Geran EU).
 • Oleh itu, Angewandte memenuhi fungsi jambatan antara protagonis kebangsaan dan antarabangsa, di mana fungsi ini pada masa yang sama memastikan penambakan berterusan dalam bidang amalan yang berkaitan.


Di Angewandte, perbezaan - kandungan, metodis, budaya - dilihat sebagai satu cabaran dan peluang untuk terlibat dalam interaksi konstruktif-kritikal.

 • Untuk memastikan tujuan pendirian Angewandte mengikuti perkembangan dunia masa kini, idea dan tenaga kreatif seni visual, media, reka bentuk, seni bina, estetika, sejarah seni, dan sains semula jadi dan budaya dibawa ke dalam interaksi yang jelas dan hormat. Oleh itu, keseimbangan yang mencabar antara tuntutan estetika-artistik dan harapan yang berorientasikan hasil dapat dikekalkan.
 • Hubungan antara pelbagai perspektif kreatif membangkitkan kaedah pendekatan yang inklusif, yang memastikan interaksi yang bertanggungjawab dan berpengetahuan dengan isu-isu sosiopolitik atau ideologi.

Lokasi

Vienna

University of Applied Arts Vienna

Alamat
Vienna, Vienna, Austria
Telefon
+43 1 71133

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami