Fachhochschule Salzburg University of Applied Sciences

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Universiti Sains Gunaan Salzburg

Di Universiti Sains Gunaan Salzburg, 2,700 pelajar menerima latihan dalam bidang Kejuruteraan , Perniagaan dan Sains Sosial yang terdiri daripada Pelancongan, Pengurusan Perniagaan dan Kerja Sosial, Reka Bentuk, Media

Kami bekerjasama dengan institusi rakan kongsi di Eropah, Amerika, Asia dan Australia dalam projek antarabangsa serta pertukaran fakulti dan pelajar. Selain daripada kajian mereka, para pelajar boleh membuat rangkaian untuk karier profesional kemudian di Universiti Sains Gunaan Salzburg. Semua auditorium dan makmal kami menyediakan peralatan moden terkini. Lokasi kami - Kampus Urstein, Kampus Kuchl, Hospital Universiti Salzburg dan Hospital Kardinal Schwarzenberg - terletak di salah satu kawasan yang paling indah di dunia.

Kompetensi penyelidikan yang tinggi

Salzburg University of Applied Sciences memberi tumpuan kepada penyelidikan terpakai terutama dalam teknologi maklumat, perniagaan

Kurikulum inovatif dan interdisipliner

Kami menyediakan kurikulum unik yang menggabungkan aspek teknologi, kandungan, seni dan perniagaan. Pengetahuan khusus domain dilengkapi dengan kemahiran sosial.

Hubungan industri yang sangat baik

Kami mempunyai hubungan rapat dengan syarikat serantau dan antarabangsa yang terkemuka. Penempatan profesional dan pengalaman projek adalah bahagian tengah kajian kami. Universiti Sains Gunaan Salzburg bekerjasama rapat dengan syarikat. Sebilangan besar pensyarah kami juga aktif dalam dunia perniagaan.

Infrastruktur maju

Peralatan makmal state-of-the-art memberikan suasana yang ideal untuk minda kreatif dan menyokong metodologi pengajaran yang paling maju. Kedua-dua kampus boleh dicapai oleh kereta api atau bas tempatan. Pusat bandar Salzburg yang indah hanya beberapa minit perjalanan jauhnya. Kami juga mempunyai peluang perumahan di lokasi kami.

Program

Program Sarjana Muda

Teknologi Produk Hutan

Program Sarjana

Imej Gunaan dan Pemprosesan Isyarat | Teknologi Produk Hutan

Fakta Pantas

  • Ditubuhkan pada: 1995
  • Bilangan program: 18 Sarjana Muda, 12 Sarjana
  • Bilangan pelajar: 2.673
  • Bilangan staf pengajaran dan penyelidikan: 1.273

Lokasi

Salzburg

Alamat
Puch/Urstein Campus:
Campus Urstein Süd 1

A-5412 Salzburg, Salzburg, Austria

Salzburg

Alamat
Kuchl Campus:
Campus Kuchl, Markt 136a

A-5431 Salzburg, Salzburg, Austria

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami