Webster Vienna Private University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Dengan kampusnya di St. Louis, Webster University adalah sebuah institusi di seluruh dunia yang komited untuk memberikan pengalaman pembelajaran berkualiti tinggi yang mengubah pelajar untuk kewarganegaraan global dan kecemerlangan individu. Ditubuhkan pada tahun 1915, Webster menawarkan program ijazah, siswazah, dan MBA, serta rangkaian global lebih daripada 100 kampus di 8 buah negara (Austria, China, Ghana, Greece, Switzerland, Thailand, Belanda, Amerika Syarikat) pada 4 benua. Penduduk pelajar 20,000-plus mewakili hampir 150 kebangsaan. Webster adalah salah satu daripada universiti yang paling pelbagai dan global di dunia.


Kampus Webster Vienna Private University (WVPU) ditubuhkan pada tahun 1981. Webster Vienna adalah satu-satunya universiti terakreditasi di Austria, dengan kedua-dua akreditasi Suruhanjaya Pengajian Tinggi AS dan akreditasi universiti swasta dari Kementerian Pendidikan Austria. WVPU menawarkan program ijazah Sarjana dan Sarjana dalam Perniagaan

Nilai teras Webster Vienna termasuk kecemerlangan dalam pengajaran, menggabungkan teori dan amalan, saiz kelas kecil (maksimum 25 pelajar), dan mendidik pelajar untuk menjadi pelajar bebas seumur hidup bersedia untuk mengambil bahagian dalam masyarakat yang semakin antarabangsa.

Akreditasi
- Webster University diiktiraf di Amerika Syarikat oleh Suruhanjaya Pengajian Tinggi. Akreditasi yang pertama kali dianugerahkan pada tahun 1925, termasuk peringkat sarjana dan siswazah di semua lokasi di seluruh dunia di mana Universiti menawarkan program.
- sejak tahun 2001, oleh Kementerian Sains dan Penyelidikan Persekutuan Austria (bm: wf) sebagai Universiti Persendirian Austria.
- sejak tahun 2008, oleh akreditasi ACBSP (Program Persatuan Kolej Perniagaan dan Program) untuk program perniagaan Webster
- Ahli EFMD (Yayasan Eropah untuk Pembangunan Pengurusan) dan AACSB (Majelis Sekolah Perniagaan Amerika)

Lokasi

Vienna

Alamat
Webster Vienna Private University
Palais Wenkheim
Praterstrasse 23
A-1020 Vienna
Austria

1020 Vienna, Vienna, Austria

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami