WU - Vienna University of Economics and Business

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

pembangunan strategik, pengantarabangsaan, hubungan dengan komuniti perniagaan, dan pengurusan kualiti adalah kriteria penting dalam proses ini.

Semua program MBA Eksekutif Akademi WU adalah AMBA bertauliah, yang bererti bahawa mereka memenuhi standard antarabangsa tertinggi. AMBA (Persatuan MBA), yang diasaskan di London pada tahun 1967, adalah suatu meterai jaminan kualiti yang diberikan kepada program pengajian siswazah terpilih di seluruh dunia.

rangkaian WU yang berjumlah lebih 240 rakan kongsi universiti adalah salah satu yang terbesar rangkaian itu di seluruh dunia. Sebagai salah satu daripada universiti perniagaan terkemuka di dunia berbahasa Jerman, WU juga ahli persatuan yang terkenal dan dihormati seperti CEMS (The Global Alliance dalam Pengurusan Pendidikan), PIM (Perkongsian dalam Pengurusan Antarabangsa), GBSN (Business School Global rangkaian), yang bertujuan untuk memudahkan pengurusan pendidikan di negara-negara membangun, dan THEMIS (Legal Network International of Excellence).

Campus WU

Kampus WU dibuka pada semester musim sejuk 2013/14. Ia telah direka oleh yang sangat terkenal arkitek antarabangsa dan telah memenangi pelbagai hadiah dan anugerah. Dengan kira-kira 100,000 m2 ruang lantai, ia menawarkan banyak ruang untuk berkomunikasi, berbincang dan bertukar-tukar idea, belajar, mengajar, melakukan penyelidikan, meneroka, berehat, dan menenangkan fikiran. Campus WU, terletak di antara perdagangan kompleks pameran Messe Wien dan Prater Park yang indah, adalah kampus yang luas dengan kompleks bangunan berbilang. Ia adalah mudah sampai oleh pengangkutan awam dan mempunyai akses terus ke Taman Prater.

Vibrant Vienna

Selain daripada yang sangat baik, pendidikan praktikal yang berorientasikan, belajar di WU juga bermakna bahawa anda dapat menikmati manfaat yang tinggal di Vienna, yang terletak di tengah-tengah Eropah. bandar meriah ini mempunyai banyak untuk ditawarkan kepada pelajar WU yang ingin meneroka kehidupan di luar bilik darjah: dari ceramah yang diberikan oleh pakar-pakar antarabangsa dan perbincangan panel terkenal dengan peserta dibezakan ke pameran dan pameran, pihak kampus, dan konsert, Vienna mempunyai segala-galanya. Selain, pemandangan yang terkenal di dunia popular, bandar ini juga mempunyai sebuah barisan luas aktiviti kebudayaan dan rekreasi. Pelbagai muzium bertaraf dunia, teater, dan Vienna State Opera yang terkenal akan merayu kepada peminat budaya. Banyak taman dan kawasan hijau seperti Pulau Danube dan Taman Prater merupakan tempat yang ideal untuk berehat dan menikmati aktiviti luar. WU mudah dicapai dengan pengangkutan awam, dan terletak hanya beberapa minit dari pusat bandar lama di Vienna dan pusat membeli-belah moden yang meninggalkan apa-apa yang diinginkan. Terdapat juga banyak kafe, bar dan restoran di Kampus WU dan di kawasan serta-merta.

Lokasi

Vienna

WU (Vienna University of Economics and Business)

Alamat
WU Vienna University of Economics and Business
Welthandelsplatz 1
1020 Vienna

1020 Vienna, Vienna, Austria
Telefon
+43 1 313360

Akreditasi

EFMD Equis Accredited