WU - Vienna University of Economics and Business

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Mengenai WU

WU adalah universiti perniagaan dan ekonomi awam terkenal di Vienna, Austria. WU mempunyai pandangan antarabangsa dan secara aktif berusaha untuk memenuhi tanggungjawab sosialnya sebagai institusi pendidikan untuk para pemimpin hari esok.

Apa Yang Membezakan WU

Sekiranya anda memutuskan untuk belajar di WU, anda bukan hanya akan memperoleh pendidikan yang baik secara akademik, tetapi juga kelayakan dan persiapan yang anda perlukan untuk memikul tanggungjawab dalam perniagaan dan masyarakat. Pelajar WU memperoleh pelbagai kemahiran yang mereka perlukan untuk membantu menghadapi cabaran ekonomi, sosial, undang-undang, dan ekologi pada zaman kita.

3 Pentauliahan: EQUIS, AACSB, dan AMBA

Kurang daripada 1% universiti di seluruh dunia boleh menuntut tiga akreditasi oleh EQUIS, AACSB, dan AMBA, tiga agensi akreditasi yang paling disegani. WU adalah satu daripada hanya enam universiti di dunia berbahasa Jerman yang termasuk dalam kumpulan sekolah eksklusif ini.

134731_BBE-Programm-Kern.jpg

© Raimo Rudi Rumpler

Pengajaran dan Penyelidikan yang diterajui oleh Penyelidikan yang Cemerlang

WU adalah rumah bagi penyelidik yang berada di antara yang terbaik dalam disiplin mereka. Pelajar kami mendapat manfaat daripada aktiviti penyelidikan WU juga, kerana kursus yang diajar di WU menggunakan penemuan penyelidikan terkini untuk memastikan bahawa pengetahuan dan kemahiran yang diajarkan oleh WU kepada para pelajarnya adalah terkini dan terkini.

WU merangkumi Inovasi

Inovasi mempunyai tradisi lama di WU. WU adalah universiti yang bukan sahaja mengenali trend semasa tetapi merangkulnya sejak awal. Inovasi terbaru di WU termasuk penubuhan Institut Penyelidikan Cryptoeconomics. Bidang penyelidikan baru ini memberi tumpuan kepada teknologi blockchain, digitalisasi, dan masa depan internet.

100 Negara: Persekitaran Antarabangsa

Vienna menarik badan pelajar antarabangsa, dan WU menempatkan 23,000 pelajar dari lebih 100 negara. WU juga mempunyai fakulti bertaraf antarabangsa. Sebagai pelajar, anda mendapat manfaat daripada pengalaman menyeluruh yang diperoleh guru kami di universiti berprestij di seluruh dunia. Semua ini menyumbang kepada persekitaran antarabangsa yang ditawarkan WU.

134732_DSC03359_Andi_Kapounek.jpg

© Raimo Rudi Rumpler

250 Universiti Rakan Kongsi: Rangkaian Global

Adakah anda berminat menghabiskan satu semester di luar negeri, katakanlah, London atau Shanghai? Rangkaian WU kira-kira 240 universiti rakan kongsi di seluruh dunia menawarkan peluang pertukaran pelajar sarjana muda kami di universiti paling terkenal di Eropah, seperti Copenhagen Business School atau Bocconi University, serta sekolah-sekolah berprofil tinggi di Asia, Australia, dan Amerika Utara dan Selatan.

134729_RaimoRudiRumpler-1440.jpg

© Raimo Rudi Rumpler

Sokongan Kerjaya

Pusat Kerjaya ZBP WU memberikan khidmat nasihat dan sokongan kepada pelajar untuk membantu mereka mencari pekerjaan yang menarik dan untuk menyokong perkembangan kerjaya mereka sebelum mereka lulus. Setiap tahun, Pusat Kerjaya menyiarkan lebih dari 2,000 iklan pekerjaan. Ia berfungsi sebagai titik hubungan yang boleh dipercayai yang akan membantu anda dengan langkah pertama menuju karier impian anda. Dengan penubuhan WU Entrepreneurship Center, WU baru-baru ini memberikan penekanan khusus pada syarikat permulaan dan peluang kerjaya yang menarik yang tersedia untuk usahawan. Penubuhan pusat ini menunjukkan dengan jelas bahawa WU mengiktiraf inovasi dan pemikiran keusahawanan sebagai kemahiran utama untuk masa depan. Pusat Keusahawanan WU adalah pusat universiti untuk semua pelajar yang berminat untuk memulakan perniagaan mereka sendiri.

Sambungan Jangka Panjang

Alumni adalah bahagian penting dalam komuniti WU. Melalui rangkaian antarabangsa dengan hub di seluruh dunia, acara rangkaian, perbincangan panel, dan talian terus ke alumni alumni ibu anda untuk terus berhubung dengan WU seumur hidup.

134730_RaimoRudiRumpler-6240_Studentlife.jpg

© Raimo Rudi Rumpler

Lokasi

Selama bertahun-tahun, Vienna telah mendapat tempat teratas dalam ranking "kualiti hidup" yang dikeluarkan oleh syarikat perunding antarabangsa Mercer. Tahun lalu, Vienna juga berada di kedudukan 1 dalam peringkat "Bandar Terbaik untuk Permulaan", dan tahun ini telah menduduki tempat teratas dalam "10 Kota Paling Hijau di Dunia". Campus WU terletak di tengah-tengah Vienna, betul-betul di sebelah taman Prater, sebuah oasis hijau seluas 6 km² di tengah-tengah kota. Kampus WU menawarkan seni bina moden, banyak kawasan komunikasi untuk bertukar idea, dan pelbagai tempat untuk makan. Kawasan kampus yang unik dan berwarna-warni hampir menjadi kota kecil. Dengan kelebihan ini, WU menarik banyak perhatian di peringkat antarabangsa.

Panoramic view of the Campus WU

Lokasi

Vienna

WU (Vienna University of Economics and Business)

Alamat
WU Vienna University of Economics and Business
Welthandelsplatz 1
1020 Vienna

1020 Vienna, Vienna, Austria
Telefon
+43 1 313360

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Akreditasi