University of Vienna

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

The University of Vienna ditubuhkan pada 1365. Ia merupakan universiti tertua di dunia berbahasa Jerman dan salah satu yang terbesar di Eropah Tengah. Pada masa ini, kira-kira 91,000 pelajar mendaftar di Universiti Vienna. 179 kursus boleh diambil, di mana 56 adalah Ijazah Sarjana Muda Program, 112 Program Master, 3 Program Diploma dan 8 Program PhD. Dengan kakitangan 9,400 pekerja, 6,700 daripada mereka adalah akademik, Universiti Vienna merupakan institusi pengajaran dan penyelidikan yang terbesar di Austria. Ia bertujuan untuk mengekalkan pelbagai kajian, tetapi pada masa yang sama untuk menggalakkan bidang baru dan inovatif penyelidikan, dan untuk mewujudkan rangkaian baru antara mata pelajaran.

Penyelidikan dan pengajaran

Tugas utama dan matlamat universiti ini terletak dalam mewujudkan dan mengekalkan penyelidikan yang berkualiti dan pengajaran, yang dianggap sebagai satu entiti yang tidak boleh dipisahkan ( "pengajaran penyelidikan berpandukan"). Fokus kuat ke atas penyelidikan, menggabungkan asas dengan penyelidikan aplikasi berorientasikan, menjadikan Universiti ini sangat menarik bagi fikiran tajam. Penyelidikan dan pengajaran di Universiti Vienna terdiri daripada pelbagai fakulti: dari Katolik dan Protestan Theology, Undang-undang, Perniagaan dan Ekonomi, Sains Komputer, Sejarah dan Pengajian Kebudayaan, berkenaan dgn ilmu bahasa dan Pengajian Kebudayaan, Falsafah dan Sains Pendidikan, Psikologi, Sains Sosial, Matematik, Fizik, Kimia untuk Sains Bumi, Geografi, Astronomi, Sains Hayat, Pengajian Terjemahan, Sains Sukan, dan Biologi Molekul.

rangkaian antarabangsa

The University of Vienna sentiasa kuat berorientasikan penyelidikan dan pengajaran antarabangsa dan oleh itu meneruskan usaha untuk mengekalkan hubungan dengan negara-negara lain itu. Ia adalah sebahagian daripada ERASMUS yang / Program SOCRATES dan ahli beberapa rangkaian antarabangsa seperti ASEA-UNINET, Rangkaian Universiti dari Capitals Eropah (UNICA), dan Persatuan Universiti Eropah (EUA).

Dari 363 universiti rakan kongsi Eropah, Universiti Vienna telah membuat suatu ERASMUS-Perkongsian dengan 350 universiti. Pelajar daripada kira-kira 130 buah negara menghadiri lebih daripada 10,000 kuliah di University of Vienna setiap tahun.

Lokasi

Vienna

University of Vienna

Alamat
University of Vienna
Universitätsring 1

1010 Vienna, Vienna, Austria

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami