University of Salzburg Department of Chemistry and Physical Materials

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

PARIS LODRON UNIVERSITY OF SALZBURG

Dicipta oleh Putera Uskup Paris Lodron pada 1622, Universiti Salzburg (PLUS) kini terdiri daripada empat fakulti (Teologi, Undang-Undang, Kebudayaan dan Sains Sosial, Sains Alam) dengan sekitar 18,000 pelajar dan 2,800 pekerja.

Universiti Salzburg menawarkan pelajar pelbagai program Sarjana, Sarjana dan PhD dengan nisbah guru yang seimbang kepada pelajar. Pelbagai aktiviti kokurikulum juga disediakan untuk pelajar PLUS di Sportcenter atau dengan pelbagai kelab pelajar.

SELAMAT DATANG KE PARIS LODRON UNIVERSITY OF SALZBURG!

Tuan-tuan dan puan-puan,
Pelajar yang dihormati!
Sebagai Rektor Universiti Lodron di Salzburg, saya bercadang untuk mengalu-alukan anda. Salzburg, kerana pemandangannya yang indah, banyak tapak bersejarah dan Festival, adalah salah satu bandar paling indah dan menarik di dunia. Dan Salzburg adalah sebuah bandar universiti yang mempunyai tradisi yang panjang. Universiti Salzburg diasaskan oleh Putera Archbishop Paris Lodron, nama Universiti, pada tahun 1622. Hari ini ia terdiri daripada empat fakulti, dengan kira-kira 18,000 pelajar dan 2,800 pekerja. Ia adalah pusat penyelidikan inovatif dan diintegrasikan dengan kukuh ke dalam kehidupan budaya dan ekonomi Salzburg. Dengan rangkaian nasional dan antarabangsa, ia merupakan hab pengetahuan moden di tengah-tengah Eropah. Kita boleh berbangga dengan universiti ini, yang dengan lancar membenamkan diri dengan bangunan-bangunan arsitektural yang menarik dalam suasana yang indah di bandar ini. Universiti Salzburg menawarkan pelajar pelbagai kursus dengan nisbah guru yang seimbang kepada pelajar. Kedudukan Universiti Salzburg untuk masa depan yang selamat amat dekat dengan hati saya. Ia telah menetapkan keutamaan penyelidikan yang jelas, mencipta pelan pembangunan untuk masa depan, dan hari ini dicirikan oleh sentiasa membangun dan memenuhi cabaran baru.
Yang ikhlas,
Heinrich Schmidinger, Rektor Universiti Salzburg

SELAMAT DATANG KE CHEMISTRY JABATAN DAN FISIKA BAHAN-BAHAN DI PARIS-LODRON UNIVERSITY SALZBURG

Teknologi yang menangani cabaran global sekarang bergantung kepada pembangunan bahan. Memperbaiki bahan-bahan hari ini serta merancang generasi akan datang bahan memerlukan pengetahuan mendalam dan kemahiran dalam sains semula jadi. Jabatan Kimia dan Fizik Bahan memanfaatkan akses interdisiplinernya yang melibatkan ilmu kimia, fizik, sains bahan dan mineralogi dan yang menangani reka bentuk dan pembangunan bahan-bahan bukan organik, nanomaterials dan kacukan serta antara fungsi yang berfungsi daripadanya.
Kami menumpukan kepada persekitaran penyelidikan yang sempurna untuk melaksanakan bahan kimia dan fizik pada tahap yang paling tinggi dan untuk mewujudkan suasana persaingan yang menarik dan antarabangsa untuk penyelidik di semua peringkat kerjaya mereka, pelajar MSc dan PhD kepada postdocs dan pemimpin kumpulan remaja.

Lokasi

Salzburg

Alamat
Universität Salzburg
Fachbereich Materialforschung & Physik
Jakob Haringer Strasse 2A

5020 Salzburg, Salzburg, Austria

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami