University of Salzburg- Centre of European Union Studies

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

SELAMAT DATANG KE SALZBURG PUSAT EUROPEAN UNION PENGAJIAN

edmunsburg

Yang Salzburg Pusat Pengajian Kesatuan Eropah (SCEUS) adalah syarikat yang dijalankan untuk tujuan penyelidikan sebanyak terhadap pendidikan generasi baru ahli akademik.

Pembentukan program keutamaan dalam Pengajian Kesatuan Eropah amat menguntungkan pada masa ini berdasarkan satu siri perkembangan. Kesatuan Eropah telah menjadi faktor yang penting dalam penubuhan politik dan sosio-ekonomi di Eropah. Ia merupakan projek keamanan unik yang telah berjaya mengintegrasikan pelbagai bekas lawan dan musuh-musuh ke dalam satu komuniti baru undang-undang. Namun, kisah kejayaan umum integrasi Eropah telah berkali-kali menunjukkan tanda-tanda jalan buntu dan pecah. Selepas penolakan Perjanjian Perlembagaan pada tahun 2005 dan proses pengesahan yang sukar Perjanjian Lisbon yang menawarkan instrumen baru dalam membuat keputusan EU menanggung krisis kewangan dan ekonomi yang boleh dikatakan memerlukan kepimpinan yang lebih besar dan tadbir urus ekonomi supranasional. SCEUS dalam penyelidikannya menangani soalan daripada institusi set-up dan tadbir urus ekonomi Kesatuan Eropah, serta aspek-aspek sosial yang lebih luas integrasi Eropah dan peranan Kesatuan Eropah sebagai pelakon global.

Satu matlamat penting SCEUS adalah untuk penyelidikan link dan pengajaran dalam beberapa cara: The University of Salzburg telah melancarkan Program Master baru pada bulan Oktober 2005 bertajuk Kajian Kesatuan Eropah. Ia adalah sebahagian besarnya berkenaan dengan undang-undang, ekonomi dan sains politik dan diapit oleh sosiologi, sejarah dan komunikasi. Mulai tahun 2008, Universiti juga telah menubuhkan tiga tahun Program Doktor Falsafah Pengajian Kesatuan Eropah, yang dibiayai oleh yayasan Swiss Humer. Master serta keuntungan Program Doktor Falsafah dari Program Fellowship dicipta untuk menjemput ulama cemerlang dari institusi antarabangsa yang lain untuk menghabiskan masa penyelidikan di SCEUS.

Pada bulan Ogos 2008 Pusat telah dianugerahkan Monnet Pusat Jean Kecemerlangan.

SCEUS terletak di Edmundsburg (Haus für Eropah), sebuah bangunan bersejarah betul-betul di pusat bandar Salzburg.

Horizon 2020 - The Choice untuk Eropah sejak Maastricht

Sejak 1 Julai 2015 SCEUS menyelaras projek penyelidikan Horizon 2020 4 tahun "The Choice untuk Eropah sejak Maastricht". di sini anda boleh mendapatkan maklumat terperinci mengenai objektif, pasukan penyelidikan, konsortium itu dan keputusan.

Lokasi

Salzburg

Alamat
Salzburg Centre of European Union Studies
Mönchsberg 2

5020 Salzburg, Salzburg, Austria

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami