University of Salzburg

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

pelajar yang dihormati!

Selamat datang di Paris University of Salzburg, kajian ideal! Salzburg adalah salah kerana landskap yang indah di Alps utara-barat, banyak tempat bersejarah dan Festival bandar yang paling indah dan menarik di dunia. Universiti membenamkan lancar dengan bangunan seni bina yang menarik dalam suasana bandar. Salzburg adalah sebuah bandar universiti dengan tradisi. Prince Archbishop Paris Lodron, senama universiti, ditubuhkan pada tahun 1622. Hari ini ia terdiri daripada empat fakulti, dengan kira-kira 18,000 pelajar dan 2,800 kakitangan. Ia merupakan pusat untuk penyelidikan inovatif dan ketat bersepadu ke dalam kegiatan kebudayaan dan ekonomi Salzburg. Dengan rangkaian kebangsaan dan antarabangsa, ia adalah pusat pengetahuan moden di tengah-tengah Eropah. Universiti Salzburg menawarkan pelajar pelbagai kursus dengan nisbah yang seimbang guru kepada pelajar. Ia telah menetapkan keutamaan penyelidikan jelas, mencipta satu pelan pembangunan untuk masa depan dan kini ditandai dengan pembangunan berterusan yang menyokong permintaan yang sentiasa baru.

Reinhard Heinisch, Ketua Sains Politik, bagi pihak rektor, Prof. Heinrich Schmidinger.

ORGANISASI DAN STRUKTUR

universiti adalah salah satu daripada majikan terbesar di negara ini dan rangsangan ekonomi utama untuk lokasi perniagaan yang Salzburg. Diketuai oleh Rektor, Rektor, Majlis Universiti dan Senat. universiti ini dibahagikan kepada fakulti, jabatan, Pusat Pengajian Ilmu Pendidikan, memberi tumpuan, institusi lain dalam penyelidikan dan pengajaran dan kemudahan pentadbiran mengikut perancangan organisasinya.

Fakulti Teologi

Fakulti Teologi adalah yang tertua daripada empat fakulti Universiti Salzburg dan tarikh kembali ke 1622 tahun Ia kini terdiri daripada empat jabatan. Ia kini menawarkan tujuh kajian. Fakulti ini adalah antara lain ditentukan oleh interdisciplinarity, yang amat komited kepada pendidikan dan penyelidikan. Satu tambahan baru tertakluk yang Intercultural Teologi dan Pengajian Agama-agama, yang mengambil kira perubahan sosio-politik.

Fakulti Undang-undang

Di Fakulti Undang-Undang lima kajian boleh mendaftar. Sejak tahun 2004, bidang pengajian Undang-undang dan perniagaan ditawarkan di tumpuan yang sama, kini kajian ini termasuk hampir lebih ramai pelajar perundangan kajian. Undang-undang rangkaian pengetahuan, perniagaan dan tempat kerja adalah hubungan untuk ekonomi.

Kebudayaan dan Sains Sosial Fakulti

Fakulti budaya dan Sains Sosial adalah fakulti yang terbesar di Salzburg. Ia terdiri daripada dua belas jabatan dan menawarkan lebih daripada 30 kajian. guru pelatih mempunyai sepuluh mata pelajaran yang dipilih, termasuk pelbagai bahasa atau disiplin sejarah. 2012, bekas latihan guru dan guru itu bersatu di Sekolah yang baru ditubuhkan Pendidikan dan professionalized dan diperluaskan. Satu ciri khas program master antara disiplin ini Kajian Kesatuan Eropah, yang juga termasuk, sains politik undang-undang dan ekonomi selain daripada kemanusiaan.

Fakulti Sains

Sains Semula Jadi adalah fakulti universiti yang kedua terbesar. Oleh kerana orientasi pelbagai saintifik mereka, ia mempunyai peratusan tertinggi sebahagiannya pembiayaan luar di universiti. Di Fakulti terdapat lapan jabatan yang menawarkan tujuh bidang pengajian. Ia boleh mendaftar, termasuk dua kajian teknikal, kajian Engineering ditawarkan sebagai program ijazah berganda dengan Universiti Teknikal Munich. Yang penting ialah latihan guru dalam sains semula jadi.

Lokasi

Salzburg

Alamat
Kapitelgasse 4-6
5020 Salzburg, Salzburg, Austria

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami