TU Wien - Continuing Education Center

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Untuk beberapa dekad sekarang, TU Wien telah menjadi salah satu pembekal paling berprofil tinggi pendidikan berterusan di Austria. Yang Pusat Pendidikan berorientasikan antarabangsa Berterusan (CEC) daripada TU Wien melihat tugas utamanya sebagai dua kali ganda. Pertama, untuk membantu graduan mengeksploitasi sepenuhnya potensi pendidikan teknikal dan saintifik. Kedua, untuk membuka medan baru untuk pembangunan profesional bagi individu yang memaparkan inisiatif dan mempunyai pengalaman praktikal yang berkaitan.

dengan lebih daripada sepuluh program sarjana, Pelajar yang mendaftar dari 79 buah negara dan semua benua, Fakulti atas dan akreditasi antarabangsa, peranan CEC adalah untuk melibatkan setiap hari dengan pengembaraan inovasi dan pendidikan berterusan, dan sentiasa mengikuti arus perubahan kita ini.

Jaminan Kualiti dalam pendidikan Siswazah Kepentingan jaminan kualiti dan akreditasi dalam pendidikan siswazah telah meningkat dengan ketara dalam tahun-tahun kebelakangan ini, disebabkan oleh pertumbuhan yang besar yang telah mempunyai ciri-ciri pendidikan berterusan secara keseluruhannya. Memandangkan pelbagai yang semakin meningkat pengajian yang ditawarkan, tanda kualiti yang diiktiraf dan meterai kelulusan adalah kriteria utama bagi calon yang berpotensi dalam membuat pilihan bermaklumat daripada kursus pendidikan berterusan yang berkualiti tinggi dan juga memenuhi aspirasi mereka.

Penilaian luaran Objektif kursus pendidikan berterusan pelbagai membuat perbandingan antarabangsa dengan program-program lain yang mungkin dan pergi jauh dalam memenuhi keperluan kualiti ketelusan. Ini seterusnya membawa kepada peningkatan dalam pelajar dan mobiliti siswazah, membenarkan program untuk menuntut rayuan antarabangsa. Pensijilan luar atau akreditasi juga menunjukkan berat badan akademik institusi itu dan menjadikan kesedarannya jaminan kualiti dan keperluan untuk pengoptimuman berterusan telus kepada dunia luar juga. Pada masa ini, program-program terpilih di Pusat Pendidikan Berterusan yang diiktiraf oleh

FIBAA ("Yayasan bagi Pentadbiran Perniagaan Antarabangsa Akreditasi") ASIIN ("Akkreditierungsagentur für Studiengänge der Ingenieurwissenschaften, der Informatik, der Naturwissenschaften und der Mathematik eV) RICS ("Royal Institution of Chartered Surveyors") dan CEPI ("Majlis Eropah Harta Profesion Tanah") Queste-SI ("Sistem Kualiti Sains dan Teknologi Universiti bagi Industri Lestari")

Lokasi

Vienna

Continuing Education Center

Alamat
TU Wien
Continuing Education Center
Operngasse 11/017

1040 Vienna, Vienna, Austria