TU Wien - Continuing Education Center

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Selama beberapa dekad sekarang, TU Wien telah menjadi salah satu penyedia pendidikan lanjutan yang paling terkenal di Austria. Pusat Pendidikan Berterusan (CEC) berorientasikan antarabangsa TU Wien melihat tugas utamanya dua kali ganda. Pertama, untuk membantu graduan memanfaatkan sepenuhnya potensi pendidikan teknikal dan saintifik. Kedua, untuk membuka bidang baru untuk pengembangan profesional bagi individu yang menunjukkan inisiatif dan mempunyai pengalaman praktikal yang berkaitan. Dengan pelbagai program sarjana , pelajar dan alumni dari 94 negara dan semua benua , fakulti terkemuka dan pentauliahan antarabangsa, peranan CEC adalah untuk terlibat setiap hari dengan pengembaraan inovasi dan pendidikan berterusan dan terus mengikuti perubahan zaman yang kita jalani .

Jaminan Kualiti dalam Pendidikan Pascasiswazah

Kepentingan jaminan kualiti dan akreditasi dalam pendidikan pascasiswazah telah meningkat dengan ketara dalam beberapa tahun kebelakangan ini, disebabkan oleh pertumbuhan yang sangat besar yang telah mencirikan pendidikan berterusan secara keseluruhan. Memandangkan kajian yang semakin meningkat ditawarkan, tanda kualiti yang diiktiraf dan meterai kelulusan adalah kriteria utama calon berpotensi dalam membuat pilihan yang tepat mengenai kursus pendidikan lanjutan yang berkualiti tinggi dan juga memenuhi aspirasi mereka.

Penilaian luaran yang objektif terhadap pelbagai kursus pendidikan lanjutan menjadikan perbandingan antarabangsa dengan program lain mungkin dan dapat memenuhi keperluan kualiti ketelusan. Ini, seterusnya, mendorong peningkatan mobiliti pelajar dan siswazah, yang membolehkan program ini juga menuntut tarikan antarabangsa. Pensijilan atau akreditasi luaran juga merupakan indikasi berat akademik institusi dan membuat kesadarannya akan jaminan kualiti dan perlunya pengoptimuman yang berterusan terus terang bagi dunia luar juga. Pada masa ini, program terpilih dari Pusat Pendidikan Berterusan diakreditasi oleh

  • FIBAA ("Yayasan Akreditasi Pentadbiran Perniagaan Antarabangsa")
  • ASIIN ("Akkreditierungsagentur für Studiengänge der Ingenieurwissenschaften, der Informatik, der Naturwissenschaften und der Mathematik eV)
  • RICS ("Institusi Kerajaan Juruukur Berkanun") dan
  • CEPI ("Majlis Profesion Harta Tanah Eropah")
  • QUESTE-SI ("Sistem Kualiti Universiti Sains dan Teknologi untuk Industri Lestari")

2446_akkreditierungen_1.jpg

Lokasi

Vienna

Continuing Education Center

Alamat
TU Wien
Continuing Education Center
Operngasse 11/017

1040 Vienna, Vienna, Austria

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami