Limak - Austrian Business School

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Sekolah Perniagaan LIMAK Austria diasaskan dengan kerjasama perniagaan, industri, sektor awam dan Johannes Kepler University Linz pada tahun 1989 dan merupakan sekolah perniagaan tertua di Austria dan salah satu yang tertua di Eropah Tengah. Idea asas adalah untuk mewujudkan kelayakan separuh masa yang berorientasikan peringkat antarabangsa dan pembangunan eksekutif bagi syarikat dan institusi dengan penubuhan institusi pendidikan lanjut di Linz.

Apa yang bermula sebagai projek yang inovatif dan berani kerana Akademi Pengurusan Linz pada tahun 1989 telah menjadi salah satu institusi paling terkenal di Eropah Tengah. Pencapaian dalam Sejarah Sekolah Perniagaan LIMAK Austria.

Selama bertahun-tahun, LIMAK telah membangunkan rangkaian universiti terkenal yang terkenal, seperti Richard Ivey Business School di Kanada dan Universiti Tsinghua Beijing di China, dan fakulti antarabangsanya.

LIMAK hari ini dicirikan oleh portfolio menyeluruh dari asas pengurusan dan program pendek khusus (kursus sijil IN.TENSIVE) kepada program MBA yang komprehensif (Pengurusan MBA dan MBA Eksekutif) kepada kelayakan khusus syarikat (Pembangunan Pengurusan LIMAK IN.SPIRE). Kumpulan sasaran melangkau jauh melampaui Upper Austria dan Austria dan sekurang-kurangnya termasuk negara-negara berbahasa Jerman dan negara-negara jiran Eropah Timur Tengah.

2013

Pada musim bunga 2013, portfolio program LIMAK yang baru dibina dan dibangunkan akan dilancarkan buat kali pertama. Sebagai tambahan kepada Global Executive MBA, ia juga menawarkan tujuh MBA pengurusan khusus untuk pelbagai industri dan bidang tanggungjawab.

2009

LIMAK Sekolah Perniagaan Universiti Johannes Kepler sedang mengembangkan kegiatannya. Bersama-sama dengan Universiti Johannes Kepler Linz (JKU) dan Universiti Sains Gunaan Atas Austria (FH), dia menemui sebuah institusi baru di bawah jenama LIMAK Austrian Business School. Tiga organisasi itu bergabung.

2008

LIMAK merancang pendekatan bersepadu baru untuk pembangunan pengurusan terdahulu (LIMAK IN.SPIRE), yang telah berjaya digunakan dalam projek LIMAK dengan syarikat.

2007

The LIMAK Johannes Kepler University Business School membangunkan program MBA Eksekutif yang baru, yang - unik di negara berbahasa Jerman - ditujukan kepada syarikat multinasional dalam sektor B2B.

2005

LIMAK dan Johannes Kepler University terus berkembang bersama-sama. LIMAK kini secara rasmi "Sekolah Perniagaan Universiti Johannes Kepler".

2003

LIMAK telah membangunkan program MBA Korporat yang pertama untuk konsortium Austria yang terkenal di kalangan syarikat.

1990

Program pengurusan umum pertama di rantau ini bermula, dan beberapa tahun kemudian perkongsian terkenal pertama dengan universiti Amerika Syarikat (Emory University / Goizueta Business School). Pada pertengahan sembilan puluhan LIMAK melancarkan program inovasi pertama di negara-negara berbahasa Jerman Rotman School of Management di Universiti Toronto di bidang MBA diikuti.

Lokasi

Linz

Alamat
Bergschlößlgasse 1
4020 Linz, Upper Austria, Austria

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan: