Karl-Franzens-Universität Graz - Sozial- und Wirtschaftswissenschaftliche Fakultät

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

128658_rsz_eliott-reyna-jcepn62owl4-unsplash.jpg

Fakulti Sains Sosial dan Ekonomi Karl-Franzens-University Graz ditubuhkan pada tahun 1975. Khususnya, ahli ekonomi perniagaan, Karl Lechner telah membuat sumbangan yang berharga kepada pembangunan mereka. Hari ini, fakulti dengan kira-kira 7,000 pelajar dan lebih daripada 700 graduan setahun adalah salah satu institusi pengajaran dan penyelidikan sains sosial dan ekonomi terbesar di Eropah.

Fakulti adalah sebahagian daripada Karl-Franzens-University Graz, yang diasaskan pada tahun 1585, universiti tertua kedua di Austria. Fakulti memandang kembali tradisi pendidikan ekonomi yang panjang, yang paling penting wakilnya di Graz adalah Josef Schumpeter (profesor di Graz dari 1911-1921, dean 1916/17).

Fakulti telah mengalami reorientasi asas dalam beberapa tahun kebelakangan ini. Berdasarkan keperluan Majlis Universiti dan Senat dan diiringi oleh kumpulan penilaian antarabangsa, majlis fakulti telah membuat perubahan besar: majoriti kerusi telah dikemas semula dan institut telah diperbaharui mengikut Proses Bologna. Fakulti adalah berorientasikan di peringkat antarabangsa dengan fakulti, kurikulum dan pelajar. Secara ruang, fakulti ditempatkan di pusat RESOWI yang dibina dengan baik, yang dibina pada tahun 1997. Walau bagaimanapun, disebabkan kekurangan ruang, ia telah lama dibekalkan dengan tambahan pajakan.

117629_rsz_university-3561573_1280.jpg

Lokasi

Graz

Alamat
Universitaetsstrasse 15/AE
8010 Graz, Austria

Graz, Styria, Austria