Johannes Kepler University Linz - JKU

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Sebagai institusi saintifik terbesar di negeri Upper Austria, JKU adalah pusat impuls untuk sains dan masyarakat dan menikmati kemasyhuran antarabangsa. Kompetensi teras terletak pada ilmu sosial dan ekonomi, undang-undang dan sains teknikal.


Fakulti Sains Sosial dan Ekonomi (SOWI) menawarkan pelbagai kajian sosial dan ekonomi yang unik di Austria. SOWI mengembangkan tawarannya mengikut keperluan standard kualiti nasional dan antarabangsa.


Aktiviti-aktiviti Fakulti Undang-Undang (RE) tidak terhad kepada bidang kebangsaan. Tumpuan kecemerlangan adalah undang-undang korporat awam, swasta dan antarabangsa. Melalui pertukaran guru dan pelajar secara transnasional, kecekapan menyelesaikan isu-isu undang-undang di peringkat antarabangsa semakin mendalam.


Fleksibiliti Fakulti Sains dan Teknologi (TNF) dicirikan oleh kerjasama penyelidikan dan pembangunan antarabangsa dan kedekatannya dengan industri dan perniagaan. Institusi individu difokuskan pada penyelidikan asas dan penyelidikan yang digunakan dan menjamin pendidikan berorientasikan amalan dan moden.

Lokasi

Linz

Alamat
Johannes Kepler University Linz
Altenberger Straße 69

A-4040 Linz, Upper Austria, Austria