Baca keterangan rasmi

Selamat datang ke Akademi Pencegahan Rasuah Antarabangsa

Yang Antarabangsa Akademi Pencegahan Rasuah Antarabangsa (IACA) adalah sebuah organisasi antarabangsa yang berpangkalan di Laxenburg, Austria. Ia adalah institusi global yang pertama seumpamanya, khusus untuk mengatasi kelemahan dari segi pengetahuan dan amalan dalam bidang anti-rasuah dan mencari untuk memberi kuasa profesional untuk menghadapi cabaran hari esok.

Akademi menawarkan latihan standard dan disesuaikan, program ijazah akademik, peluang untuk berdialog dan rangkaian, dan anti-rasuah pemikir dan aktiviti penandaarasan. Ia menyediakan yang baru, pendekatan holistik terhadap pendidikan anti-rasuah dan penyelidikan, menolong, dan memudahkan latihan anti-rasuah bagi pengamal dari semua sektor masyarakat, dan menyediakan sokongan teknikal dan bantuan kepada pelbagai pihak yang berkepentingan. kerjasama antarabangsa, perkongsian ilmu dan pengalaman, dan sokongan bersama adalah aspek asas mandat IACA.

organisasi ini telah dimulakan oleh INTERPOL, Pejabat Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu mengenai Dadah dan Jenayah (UNODC), Pejabat Eropah Anti-Fraud (OLAF), Republik Austria, dan pihak berkepentingan yang lain. Ia menjadi sebuah organisasi antarabangsa pada 8 Mac 2011 dan kini mempunyai kawasan 71 Pihak, termasuk tiga organisasi antarabangsa. IACA adalah pemerhati kepada Perhimpunan Agung PBB, Greco, ECOSOC, dan Pertubuhan Antarabangsa bagi Migrasi (IOM), dan telah jelas telah dialu-alukan oleh pelbagai resolusi antarabangsa.

IACA memerhati kepelbagaian geografi dan budaya dan bertujuan perkongsian luas dengan institusi awam dan sektor swasta, organisasi antarabangsa dan badan bukan kerajaan dan masyarakat sivil. Ia berfungsi bersama-sama dengan rakan kongsi ini untuk menganjurkan latihan anti-rasuah, dan mengambil bahagian dalam acara-acara antarabangsa sebagai penaja bersama atau pembekal kepakaran. Di samping itu, IACA Dean, ahli-ahli fakulti, dan wakil-wakil kanan kerap (tetamu) kuliah dan menyumbang kepada perundingan antarabangsa anti-rasuah dan kumpulan kerja, lembaga penasihat, persidangan dan mesyuarat.

Dalam menyediakan pendidikan anti-rasuah dan penyelidikan, IACA cabutan pada pemacu yang tidak berbelah bahagi ke arah kecemerlangan, semangat inovasi, dan komitmen untuk menjadikan dirinya diakses oleh orang dari seluruh dunia.

pendekatan kami

51cb676acaa7c

pendidikan anti-rasuah yang ditawarkan dalam beberapa dekad kebelakangan ini telah ad-hoc pada terbaik, sering kekurangan pengkhususan dan rangka kerja yang komprehensif. Ia telah mengalami teristimewa pendidikan dan dalam keadaan tertentu walaupun perpecahan, dengan itu menyediakan hasil yang terhad dalam jangka masa panjang. Sebagai tindak balas kepada kekurangan ini, pendekatan holistik IACA dimaksudkan.

Pendekatan yang bersifat antarabangsa dalam memenuhi pelbagai pelusuk dunia dan memerhatikan kepelbagaian daerah; antara disiplin dalam memastikan bahawa setiap aspek tema rasuah, akademik dan praktikal, diambil kira; antara sektor dalam menghubungkan pengamal dengan penyelidik, sektor awam dengan sektor swasta, ahli akademik dengan masyarakat awam; integratif, dalam menyediakan pengetahuan dan hands-on alat berkenaan kepada bahagian-bahagian yang berlainan di dunia; dan mampan, dalam menawarkan penyelesaian yang berkekalan.

Untuk kerja-kerja anti-rasuah menjadi berkesan, pengamal perlu melangkah keluar dari kawasan mereka pengkhususan untuk benar-benar memahami cara yang saling berkaitan di mana gejala ini menyatakan dirinya, dan menarik pada pengetahuan bidang lain juga seperti yang dilakukan oleh pelbagai rakan-rakan mereka. Untuk strategi anti-rasuah teliti dalam mana-mana sistem, masyarakat atau perusahaan, pelbagai aspek perlu diambil kira, dasar merentas sectorial dinilai dan kaedah antarabangsa dan khusus negara diteliti.

51cb6740977ad

Misi Kita

misi utama kami adalah untuk menyampaikan dan memudahkan pendidikan anti-rasuah dan latihan untuk profesional dan pengamal dari semua sektor. Kami menyediakan penyelidikan dan platform untuk dialog dan rangkaian, yang membawa bersama-sama pakar bidang membolehkan pembangunan berasaskan, strategi dan garis panduan yang mampan.

kurikulum holistik kami menangani pelbagai disiplin dan memenuhi berbagai wilayah di dunia. Tambahan pula, kami memajukan pemahaman silang pemotongan dan sifat buruk rasuah dan dengan itu memanggil contextualization yang lebih luas. Kami menggalakkan tanggungjawab sosial semua sektor dan perubahan sikap dalam hal ini. Kami amat komited untuk kerjasama antarabangsa, dialog secara langsung dan perkongsian luas sebagai satu cara untuk pertukaran kepakaran dan perpaduan yang lebih besar dalam memerangi rasuah.

rangkaian alumni kami memperuntukkan perkongsian berterusan pengalaman dan amalan terbaik, bantuan teknikal bersama dan terkini pengetahuan. Kita melihat alumni kami sebagai duta dan sebagai sebahagian daripada pakatan anti-rasuah global yang semakin meningkat.

Visi Kami

Kita melihat yang tidak berbelah bahagi Tidak! dengan rasuah sebagai hak asasi untuk semua masyarakat kita. Visi kami adalah, oleh itu, memberi sumbangan besar kepada usaha global memerangi rasuah dan menjadi institusi pendidikan utama dalam menyebarluaskan ia. Kami adalah sebuah pusat antarabangsa, inovatif dan terkenal di peringkat global kecemerlangan, yang memberi kuasa kepada golongan profesional. Kita memajukan matlamat Konvensyen Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu Menentang Rasuah, menggalakkan kedaulatan undang-undang, dan menyediakan sokongan dan bantuan teknikal bagi negara-negara, organisasi, syarikat, dan pihak berkepentingan yang lain.

Rasuah tidak mengenal sempadan, memberi kesan kepada semua negara dan sektor masyarakat dan tidak dapat dibetulkan dengan kaedah pendidikan tradisional sahaja, visi kami adalah untuk menangani fenomena global ini dengan pendekatan baru dan holistik.

Pendekatan ini adalah:

  • International - memerhatikan kepelbagaian serantau, memberi perkhidmatan kepada seluruh pelusuk dunia, dan menjangka jangkauan seluas mungkin
  • Antara disiplin - menyediakan pengetahuan dan kepakaran dari pelbagai bidang akademik dan bukan akademik
  • Antara sektor - memenuhi semua sektor masyarakat
  • Integratif - merapatkan jurang antara teori dan amalan dengan menawarkan pengetahuan dan alat-alat teori dan praktikal
  • Lestari - berusaha ke arah penyelesaian dan perkhidmatan jangka panjang dan tahan lama

Nilai-nilai Kami

nilai-nilai kita mencerminkan amalan kami. Kami berpegang integriti, kredibiliti, akauntabiliti, ketelusan, nilai-nilai etika, dan sistem berasaskan merit dalam hal tertinggi. Kesaksamaan dan mengekalkan kedudukan yang tidak berat sebelah dan juga nilai-nilai teras kami. Semua kerja-kerja kami boleh dipandu oleh kecemerlangan.

Kami menghargai hubungan kami telah membangunkan dengan pelajar, kakitangan dan pemegang kepentingan. Kami berusaha untuk memastikan kepelbagaian geografi. nilai-nilai kita mematuhi instrumen anti-rasuah antarabangsa utama dan Deklarasi Hak Asasi Manusia Sejagat. Kami setia kepada nilai-nilai ini, institutionally dan secara peribadi, dan committedly mengambil alih tanggungjawab mematuhi mereka.

Program diajar dalam:
English

Sekolah ini juga menawarkan:


International Anti-Corruption Academy (IACA)

IACA adalah organisasi antarabangsa dan institusi pendidikan pertama yang menawarkan program ijazah sarjana global dalam bidang anti-rasuah dan pematuhan: Master of Arts ... [+]

Mengenai Program

IACA adalah organisasi antarabangsa dan institusi pendidikan pertama yang menawarkan program ijazah sarjana global dalam bidang anti-rasuah dan pematuhan: Master dalam Kajian Anti-Rasuah (MACS) . MACS menyatukan para profesional dari seluruh dunia dengan pengalaman kerja yang berkaitan di sektor awam dan swasta, pertubuhan antarabangsa dan bukan kerajaan, media dan akademik.

Struktur dan Kurikulum

Setiap daripada tujuh modul MACS membawa 14 kredit ECTS (Sistem Pemindahan dan Pengumpulan Kredit Eropah), dan Skor Master bernilai 22 kredit. Oleh itu, ijazah MACS datang dengan sejumlah 120 kredit ECTS, yang membolehkan pendaftaran menjadi program PhD.

Program MACS berlangsung selama dua tahun akademik dengan tujuh modul dan Tesis Master. Setiap modul mempunyai dua minggu, dalam kelas yang berlaku kira-kira setiap tiga bulan. Kebanyakan fasa di kelas berada di kampus IACA di Laxenburg, Austria (kawasan Vienna). Sekurang-kurangnya satu fasa kelas akan diadakan di lokasi lain di seluruh dunia. Kelas-kelas di luar tapak sebelum ini berlaku di Kuala Lumpur, Malaysia (dengan kerjasama Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia) dan Brasilia, Brazil (bekerjasama dengan Pejabat Pengawas Jeneral Brazil). Setiap modul juga mempunyai fasa pra-dan selepas modul.... [-]

Austria Laxenburg
Permintaan Maklumat
English
Sambilan
2 tahun
Kampus
Dalam Talian & Kampus Digabungkan
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
International Anti-Corruption Academy (IACA)

Master Antarabangsa dalam Pematuhan Anti-Rasuah dan Aksi Kolektif (IMACC) adalah program tuan pertama yang direka khusus untuk pematuhan anti-rasuah dan profesional tinda ... [+]

Mengenai Program

Program Pematuhan Anti-Rasuah dan Aksi Kolektif Antarabangsa (IMACC) adalah program tuan pertama yang direka khas untuk pematuhan anti-rasuah dan profesional tindakan kolektif yang terlibat dengan sektor perniagaan. Ia merupakan jawapan yang praktikal, komprehensif terhadap persekitaran pengawalseliaan yang sentiasa berubah dan peningkatan permintaan untuk kemahiran khusus. Program dua tahun ini membolehkan para peserta menaik taraf kepakaran mereka dan menambahkan nilai kepada syarikat dan organisasi mereka, sambil terus bekerja, dengan:

melaksanakan amalan terbaik dalam anti-rasuah dan pematuhanmengenal pasti dan mengurangkan pelbagai jenis risikomemulakan dan mengurus tindakan kolektifmenjalankan siasatan dalamanmenjalankan perniagaan berdasarkan standard etika tertinggi.... [-]
Austria Laxenburg
Permintaan Maklumat
English
Sambilan
2 tahun
Kampus
Dalam Talian & Kampus Digabungkan
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

IACA Master in Anti-Corruption Studies