IMC University of Applied Sciences Krems

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Mempelajari Seni Sains Terapan: Pelajar kita membentuk masa depan.

IMC Fachhochschule Krems dianggap sebagai salah satu universiti ilmu pengetahuan yang paling moden dan paling antarabangsa di Austria. Pada masa ini, kedua-dua program sepenuh masa dan separuh masa, 28 program ijazah inovatif dalam bidang ekonomi dan digitalisasi sedang berlaku

Perpindahan pengetahuan secara langsung

Latihan di IMF FH Krems amat praktikal dan dicirikan oleh pengajaran kepimpinan dan kemahiran lembut, pelbagai bahasa asing dan kerja yang berkaitan dengan projek dalam kumpulan yang terkawal dan hubungan langsung dengan guru. IMC FH Krems sangat berminat untuk memindahkan pengetahuan pengetahuan langsung dan pemerolehan pengetahuan mampan untuk pelajar. Pasukan berdedikasi para profesor antarabangsa dengan aspirasi berkualiti tinggi dan pendidikan memberi motivasi kepada para pelajar yang terbaik dan mempersiapkan mereka untuk kerjaya antarabangsa. Melalui pembelajaran interaktif, pertukaran pengalaman secara langsung dan peribadi antara pelajar dan guru, program rakan kongsi antarabangsa dengan universiti, institusi penyelidikan dan syarikat, serta tawaran percutian komprehensif di salah satu kawasan Austria yang paling indah, belajar di IMC FH Krems menjadi pengalaman dan rumah sementara.

Antarabangsa yang hidup

Di IMC FH Krems, kewarganegaraan dilihat setiap hari: hubungan biasa dengan lebih daripada 140 universiti rakan kongsi, banyak program rakan kongsi aktif, serta pelajar sendiri, yang berasal dari 50 negara yang berbeza. Pertukaran antara budaya pengalaman, magang di luar negeri, penyertaan dalam projek-projek penyelidikan antarabangsa dan ceramah oleh editor antarabangsa dan profesor yang melawat adalah sebahagian daripadanya. Di samping itu, bahasa kuliah adalah bahasa Inggeris dalam kira-kira separuh daripada semua program pengajian, yang sangat menarik untuk pelajar Austria dan antarabangsa.

Laluan kerjaya bermula di Krems

Pengajaran, penyelidikan dan perniagaan yang saling menghubungkannya adalah salah satu kebimbangan utama IMC FH Krems. IMC FH Krems melihat dirinya bukan sahaja sebagai pusat latihan akademik, tetapi sentiasa mencari kerjasama dengan penyelidikan dan perniagaan. Oleh itu, University of Applied Sciences memberi sumbangan besar kepada hakikat bahawa para pelajar adalah sesuai untuk pasaran pekerjaan: 90% dari semua pelajar sudah mempunyai pekerjaan tetap dalam tempoh tiga bulan selepas tamat pengajian mereka.

Lokasi

Krems an der Donau

IMC Krems

Alamat
IMC Fachhochschule Krems
IMC University of Applied Sciences Krems
Piaristengasse 1

A-3500 Krems an der Donau, Lower Austria, Austria
Telefon
+43 2732 8020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami