FH Kufstein Tirol - University of Applied Sciences

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

FH Kufstein kini mempunyai 2200 pelajar dari lebih daripada 50 negara yang mewujudkan suasana antarabangsa yang pelbagai. Fakta bahawa kita mempunyai lebih daripada 210 universiti rakan kongsi di seluruh dunia bermakna lebih dari 200 pelajar masuk antarabangsa dihoskan oleh FH Kufstein setiap tahun dan jumlah pelajar yang lebih besar untuk keluar semester atau tahun untuk belajar di luar negeri.

123319_FHKufsteinGehen_10.jpg(c) FH Kufstein Tirol

Lebih-lebih lagi, dengan lebih kurang 500 pensyarah kontrak, FH Kufstein memainkan peranan penting dalam ekonomi serantau. Pelbagai program sarjana muda dan sarjana - ditawarkan dalam kedua-dua format penuh dan sambilan - telah dikandung untuk memenuhi permintaan professional industri masing-masing. FH Kufstein juga telah membangunkan program pascasiswazah dengan kerjasama beberapa universiti rakan kongsi terkenal di peringkat antarabangsa. Para graduan program ijazah kami mempunyai prospek yang sangat baik untuk mengisi kedudukan yang mencabar di bidang mereka dan untuk memajukan kerjaya mereka.

123318_FHKufsteinFeatures_188.jpg

(c) FH Kufstein Tirol

Kampus menarik dalam persekitaran yang menawan

FH Kufstein terletak di dalam bangunan yang mengandungi bilik kuliah moden dan ruang kerja, perpustakaan dan kafeteria. Kampus ini terletak di kawasan taman hijau yang luas yang terletak berdekatan dengan pusat bandar. Banyak peluang sukan dan masa lapang, serta pusat kebudayaan yang berdekatan dan ibu kota serantau, menjana bakat antarabangsa yang menarik.

138238_FH_Gebaude_A_web_portale.JPG(c) FH Kufstein Tirol

Konsep Penyelidikan

Prestasi cemerlang dalam penyelidikan dan pengembangan adalah diperlukan untuk pengajaran dan pembelajaran berasaskan saintifik yang cekap. Oleh itu, FH Kufstein telah mewujudkan program R&D yang mantap yang bertujuan untuk mempromosikan kompetensi institusi dan individu serta menyumbang kepada tahap pengiktirafan dan integrasi yang tinggi dalam komuniti saintifik dan perniagaan. Sesuai dengan mandat undang-undang untuk universiti-universiti sains gunaan Austria, konsep penyelidikan dan pengembangan FH Kufstein diselaraskan dengan pendekatan penyelidikan terapan. Objektifnya adalah untuk menghasilkan hasil R&D saintifik yang menyumbang kepada asas pengetahuan saintifik serta meningkatkan daya saing dan daya tarikan ekonomi tempatan secara berterusan.

123320_FHKufsteinFeatures_146.jpg(c) FH Kufstein Tirol

Lokasi

Kufstein

Fachhochschule Kufstein Tirol

Alamat
FH Kufstein
Andreas Hofer-Straße 7

6330 Kufstein, Tyrol, Austria
Telefon
+43 5372 71819

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami