Baca keterangan rasmi

Sekolah Pengajian Antarabangsa Vienna adalah sekolah profesional pascasarjana, yang berdedikasi untuk mempersiapkan siswazah berbakat dan kolej berbakat untuk karier antarabangsa dan jawatan kepimpinan dalam organisasi antarabangsa, EU, dalam perkhidmatan awam dan dalam perniagaan antarabangsa. Bidang latihan utama merangkumi hubungan antarabangsa, sains politik, undang-undang antarabangsa, dan EU, ekonomi, sejarah dan bahasa.

Di samping itu, Sekolah Pengajian Antarabangsa Vienna menawarkan - Program Latihan Eksekutif - Kursus Musim Panas untuk bahasa Jerman dan pelajaran Austria - persidangan dan ceramah dengan tokoh terkenal dari penyelidikan akademik politik, ekonomi dan budaya

KENYATAAN MISI

Sekolah Pengajian Antarabangsa Vienna adalah sekolah profesional pascasarjana, yang didedikasikan untuk menyediakan lelaki dan wanita yang berbakat untuk karier antarabangsa dan jawatan kepimpinan. Falsafah pengajaran uniknya dibina di atas lima tiang: - piawaian akademik tertinggi - latihan pelbagai disiplin - interaksi antara teori dan amalan - kecekapan penuh dalam bahasa - nisbah pelajar-guru yang optimum.

Falsafah pengajaran ini memastikan pelajar menerima pendidikan bertaraf dunia dalam hal ehwal antarabangsa, usaha yang dimulakan oleh Permaisuri Maria Theresa apabila dia menubuhkan Akademi pada tahun 1754.

SEJARAH PENDIDIKAN ANTARABANGSA VIENNA

Pada tahun 1754, Empress Maria Theresa mengasaskan Akademi Oriental untuk melatih lelaki muda untuk perkhidmatan diplomatik kerajaan Habsburg. Daripada Akademi Oriental berkembang pertama Akademi Konsular dan pada tahun 1964 theDiplomatische Akademie Wien, yang pada tahun 1996 sebagaiDiplomatische Akademie Wien-Vienna School of International Studies telah diberikan status sebuah institusi latihan awam yang bebas. Akademi itu merupakan salah satu yang tertua dari jenisnya di seluruh dunia.

RANGKAIAN

Sekolah Pengajian Antarabangsa Vienna merupakan ahli dari pelbagai rangkaian yang aktiviti dan inisiatifnya membawa bersama orang yang bekerja di bidang Hubungan Antarabangsa. Di samping itu, perjanjian kerjasama membolehkan para pelajar untuk menyelesaikan sebahagian daripada pengajian mereka di universiti rakan kongsi.

Forum Antarabangsa mengenai Diplomatik Latihan (IFDT) Forum Antarabangsa mengenai Latihan Diplomatik menyusun Dekan dan Pengarah beberapa akademi Diplomatik dan Institut Perhubungan Antarabangsa di seluruh dunia. Ia ditubuhkan pada tahun 1972 oleh inisiatif bersama Diplomatische Akademie Wien dan Sekolah Luar Negeri Edmund A. Walsh, Georgetown University, Washington, DC.

Forum ini bermesyuarat setiap tahun untuk berkongsi maklumat mengenai trend terkini dalam diplomasi dan pengalaman yang diperoleh dalam latihan untuk karier diplomatik dan antarabangsa.

Program Ijazah Koperasi Program Ijazah Koperasi dari Vienna School of International Studiesare terbuka kepada pelajar-pelajar dari "Master of Advanced International Studies". Para pelajar MAIS mempunyai peluang untuk menyelesaikan tahun akademik kedua mereka di sebuah universiti rakan kongsi.

ClubDA Sejak tahun 1964 sebanyak 1700 pelajar dari lebih 100 buah negara telah berjaya menyempurnakan program akademikDiplomatische Akademie Wien (DA). Kelab Alumni DA (ClubDA) ditubuhkan dengan matlamat membolehkan para alumni mudah berhubung antara satu sama lain dan DA selepas pengajian mereka. Di samping itu, rangkaian di seluruh dunia ini memberi sokongan kuat kepada alumni DA dalam laluan mereka ke kerjaya yang berjaya.

PELAJAR FULBRIGHT Sekolah Pengajian Antarabangsa Vienna dan Suruhanjaya Fulbright di Austria menawarkan bersama Geran Pelajar Fulbright-Diplomatik dan Akademi Fulbright-Diplomatic Visit Professor Geran Perhubungan Antarabangsa.

Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

Kursus Eksekutif

Diplomatische Akademie Wien – Vienna School of International Studies

Program MAIS adalah program akademik dua tahun yang berpusat pada kajian yang lebih maju daripada politik dan hubungan antarabangsa, ekonomi antarabangsa, sejarah dan und ... [+]

Yang program MAIS adalah program akademik dua tahun yang berpusat pada kajian yang lebih maju daripada politik dan hubungan antarabangsa, ekonomi antarabangsa, sejarah dan undang-undang antarabangsa dan Eropah.

Pelajar perlu melengkapkan tesis antara disiplin dalam program berasaskan penyelidikan ini. Dilengkapi dengan pengetahuan yang luas, kemahiran analitikal yang kuat, beberapa kecekapan bahasa, dan pengalaman masyarakat antarabangsa, graduan meneruskan jawatan dalam organisasi antarabangsa, perniagaan, dan kerajaan atau untuk penyelidikan lanjut dan kerjaya akademik. The MAIS adalah ijazah Sarjana bersama Diplomatic Academy dan University of Vienna.

Kumpulan sasaran

Universiti dan kolej graduan dalam pelbagai bidang dan semua bangsa yang ingin mencapai pengetahuan yang mendalam hubungan antarabangsa melalui program yang multidiscplinary Master. ... [-]

Austria Vienna
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Diplomatic Academy of Vienna

Alamat
Favoritenstraße 15a
1040 Vienna, Vienna, Austria